Τρίτη 2 Ιουλίου 2024

Αἰγοπρόβατα εἰς τοὺς γκρεμοὺς καὶ εἰς τὰ μνήματα τοῦ Αἰγαίου

Βραχονησίδες ἀκατοίκητες, χωρὶς οἰκονομικὴ δραστηριότητα, δὲν δικαιοῦνται ΑΟΖ ! Πόσο φθηνός, προδότης ἢ ἄπατρις πρέπει νὰ εἶναι κάποιος, γιὰ νὰ ὑπονομεύει καὶ ξεπουλάει μὲ τόση δολιότητα κυριαρχικὰ δικαιώματα τῆς Ἑλλάδος (ἂν ὄχι καὶ κυριαρχία, ἀμέσως κατόπιν)!  Ὅλες, μὰ ὅλες οἱ βραχονησίδες τοῦ Αἰγαίου μποροῦν καὶ πρέπει νὰ ἀξιοποιηθοῦν· π.χ., σὲ κτηνοτροφία, ἁλιεία, ἀγρὸ-ἁλιευτικὸ τουρισμό, πρόγραμμα θαλάσσιων πάρκων, δίκτυο ἱστιοπλοϊκοῦ τουρισμοῦ, ἀκόμα καὶ ὡς ἀσκηταριὰ ἢ φάροι κ.λπ… Ἀπὸ στενὰ στρατηγικῆς, ὡστόσο, ἀπόψεως, ἀρκεῖ νὰ ἀξιοποιηθοῦν οἱ κρίσιμες ἐκεῖνες, τῶν ὁποίων ἡ ἀκτίνα ΑΟΖ καλύπτει τὴν ἐπιθυμούμενη περιοχὴ στὸν χάρτη.

Τα απόρρητα πρωτόκολλα του RKI – η “πανδημία” ήταν πολιτική εφεύρεση

Η αφήγηση για την επικινδυνότητα της Covid-19 καταρρέει καθημερινά σε αρκετές χώρες ανά τον κόσμο. Ο απολογισμός είναι αναπόφευκτος. Μετά από αρκετές πολιτείες των ΗΠΑ, τη Σλοβακία , τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία και τη Κροατία που πραγματοποιούν έρευνα για τη διαχείριση της επονομαζόμενης πανδημίας, τώρα και στη Γερμανία έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια από πολίτες, οργανώσεις, ΜΜΕ και κόμματα της αντιπολίτευσης ώστε να ασκηθεί πίεση στο Γερμανικό κράτος και να γίνει επίσημη έρευνα από την ανεξάρτητη(ή ότι έχει απομείνει από αυτήν) δικαιοσύνη.

ΠΟΝΟΣ! Ένας εχθρός ή ένας σύμμαχος;

῾῾Αν κάποτε ξυπνήσεις ένα πρωί και δεν πονάς,

αυτό σημαίνει ότι πέθανες και δεν το έχεις αντιληφθεί”.

Κινέζικο απόφθεγμα

 

Πόνος! Μία πανανθρώπινη εμπειρία. Κάθε άνθρωπος υψηλόβαθμος ή χαμηλόβαθμος, πλούσιος ή φτωχός, γέρος ή νέος, κάποια στιγμή έρχεται αντιμέτωπος με τον πόνο. Με τον πόνο που είναι τελικά μία συμφορά (;) ή μήπως κάποια προειδοποιήση, ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά; Μήπως πολύ περαιτέρω αυτός ο πόνος είναι το σύνθημα για ανάληψη δράσης;

 

Ποιό πράγμα όμως ορίζει τον πόνο;

Δεν μπορεί να υπάρχει η Εκκλησία χωρίς αγίους

Μαρτυρία και διδαχή

 Η Εκκλησία που τα κάνει όλα καλά και σε τέλειο βαθμό, όρισε και αυτή την εορτή. Έχουμε λοιπόν τη Μεγάλη Εβδομάδα, το Πάσχα, την Πεντηκοστή, έχουμε τις άλλες γιορτές, έχουμε και την εορτή των Αγίων Πάντων. Δεν έγινε όλο το έργο του Θεού, από τη γέννηση του Κυρίου μέχρι και την κάθοδο του Αγίου Πνεύματος, χωρίς αποτέλεσμα. Τρόπον τινά όλα χρειάζονταν, για να γίνει ο καρπός, και ο καρπός υπάρχει. Ο καρπός είναι να αγιασθούν οι άνθρωποι. Και αγιάζονται από την πρώτη στιγμή και μέχρι σήμερα. Και έτσι έχει νόημα η χριστιανική ζωή, εάν βάζεις τον εαυτό σου μέσα σ’ αυτόν τον σκοπό και περιμένεις κι εσύ να φέρει το Άγιο Πνεύμα στην ψυχή σου αυτόν τον καρπό· δηλαδή να σε αγιάσει και να σε σώσει.

Χριστιανισμός και Ισλάμ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΠΑΠΙΚΟΥ «ΚΛΗΡΙΚΟΥ».

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΙΩΝ

 Εν Πειραιεί τη 1η Ιουλίου 2024

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΠΑΠΙΚΟΥ «ΚΛΗΡΙΚΟΥ».

     Έχουμε ήδη κατ’ επανάληψη επισημάνει την πλήρη και από πάσης απόψεως χρεοκοπία του Παπισμού, ο οποίος από ζώσα Τοπική Εκκλησία της Δύσεως, εντεταγμένη στο ενιαίο εκκλησιαστικό Σώμα της Μίας, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας, εξέπεσε δυστυχώς στην κατάσταση της αιρέσεως, με δεκάδες φρικτές κακοδοξίες, τις οποίες επεσώρευσε διά μέσου των αιώνων, με αποτέλεσμα να απογυμνωθεί από την θεία Χάρη και εν συνεχεία να εκφυλλισθεί σε έναν εγκόσμιο πολιτικοθρησκευτικό οργανισμό, δομημένο στον βάρβαρο μεσαιωνικό Φραγκισμό.

Άγιος Πορφύριος Καυσοκαλυβίτης: Μην λέτε στους νέους θεωρίες αλλά να τους ομιλείτε να ζούν σεμνή ζωή.

ΑΓΙΟΣ ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ ΚΑΥΣΟΚΑΛΥΒΙΤΗΣ – Έλεγε κάποτε ο Άγιος Πορφύριος στον Σεβ. Μητρ. Νεοφύτου και Μπάτσκας κ. Ειρηναίο: «Κάθισα μία ημέρα πάνω σε μία γέφυρα εκεί στα μέρη σας,(ενν. στη Σερβία όπου μετέβαινε με χαρισματικό τρόπο)…

Παρατηρούσα τους ανθρώπους που περνούσαν. Και με τη χάρι του Θεού τους έβλεπα διάφανους, και τα σώματα και τις ψυχές τους. Τι να σου πω, Ειρηναίε! Είδα ψυχές άδειες, μοναχικές, πληγωμένες, τσακισμένες. Έβλεπα εκεί να περνούν αγόρια και κορίτσια πιασμένα χέρι χέρι, χωρίς όμως οι ψυχές τους να έχουν δύναμη να αγαπήσουν αληθινά. Ερωτεύονται χονδρά και επιφανειακά. Μεγαλωμένα χωρίς οικογένεια ή και σε άθεη οικογένεια, δεν έχουν εφόδια για την αληθινή αγάπη. Πολλές από τις κοπέλες σας δεν είναι καν εις θέσιν να γίνουν μητέρες από την ελευθεριάζουσα ζωή που κάνουν.

Ένας βάτος για την αλεπού

Mythos_52_Alepou

Μια αλεπού έτρεχε λαχανιασμένη μέσα στο δάσος, γιατί πίσω της ακολουθούσαν σκυλιά που την κυνηγούσαν…

– Καλέ, τι έπαθε η κυρα – αλεπού και τρέχει αλαφιασμένη; Πιάστηκε η ψυχή μου μόνο που τη βλέπω!

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ… στο περίπου!

 

Ερωτήσεις Αδαούς

 Πρωτ. Στέφανος Στεφόπουλος

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ… στο περίπου!

Τι ζούμε Θεέ μου!
Το θέατρο του παραλόγου.
Ή όπως το περιέγραφε κάποτε ο τότε  Πρόεδρος  της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Καραμανλής, “ένα απέραντο φρενοκομείο”!
Ούτε οι Άγιοι δεν θα μας προλαβαίνουν πιά.
Δόξα τω Θεώ που Εκείνος ακόμα μακροθυμεί!

Κάποιοι μιλούν για τον “ανάποδο κόσμο”.
Δεν γνωρίζω αν είναι ανάποδος αλλά σίγουρα είναι δαιμονικός.

Τρία τινά τράβηξαν την προσοχή μου γύρω απ’ αυτό που θα χαρακτήριζα ως το άκρο άωτο του κιτς θεάματος των “χρωματιστών αοράτων” συνανθρώπων μας  και των διάσημων ουδέτερων, τύπου  “τα εαυτά” επιχειρηματιών, διπλωματών, πολιτικών – υποστηρικτών τους.

ΗΠΑ: Η προώθηση των LGBTQI+ αφορά στην εθνική μας ασφάλεια !!!...

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μπλίνκεν απευθύνεται σε αντιπροσωπεία των LGBTQI+ στις 27 Ιουνίου, επ’ ευκαιρία του Pride month. Οι LGBTQI+ όργανο των ΗΠΑ για τη διάλυση των κοινωνιών και της Δημοκρατίας…

ΗΠΑ: Η προώθηση των  LGBTQI+  αφορά στην εθνική μας ασφάλεια !!!...

του Andrew Anglin

Μαθαίνεις, ακούς κάτι τέτοιο και σε πιάνουν τα γέλια [Kαι όμως δεν είναι για γέλια]. Δείτε όμως τι λένε.

Ο Antony Blinken, από τον ιστότοπο του Υπουργείου  Εξωτερικών των ΗΠΑ*:

Αυτό ακριβώς κάνει ο Χριστός στη ζωή μας ...

«Ο Χριστός ΑΝΟΡΘΩΝΕΙ εκείνους που έπεσαν,

ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ όσους πλανήθηκαν,

ΑΝΑΝΕΩΝΕΙ εκείνους που γέρασε η αμαρτία!»

(Από το περιοδικό "ΤΑ ΚΡΙΝΑ")

«ΦΩΤΟΔΟΤΕΣ»  

O Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος δεν προσήλθε στον Καθεδρικό Ναό για συλλείτουργο και δεν παρέστη στο δείπνο προς τιμήν του νέου Πατριάρχη Βουλγαρίας

proti boylgarias 1 

Ο Πατριάρχης Δανιήλ κατά την ανάγνωση των Διπτύχων μνημόνευσε τον Μητροπολίτη Σκοπίων κ. Στέφανο, ενώ δεν μνημόνευσε τον Μητροπολίτη Κιέβου Επιφάνιο.

Η πρώτη Θεία Λειτουργία του νέου Πατριάρχη Βουλγαρίας Δανιήλ

Του Αιμίλιου Πολυγένη

Την 1η Ιουλίου στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Βουλγαρίας, εκτός από τους Αγίους Αναργύρους Κοσμά και Δαμιανό, τιμάται και η μνήμη της ανακομιδής των ιερών λειψάνων του Αγίου Ιωάννη της Μονής Ρίλα.

Ὁμιλία τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου κατὰ τὴν Ἐνθρόνισιν τοῦ νέου Μητροπολίτου Σόφιας καὶ Πατριάρχου πάσης Βουλγαρίας κ. Δανιὴλ (Σόφια, 30 Ἰουνίου 2024)

  

Ὁμιλία τῆς Α.Θ.Παναγιότητος τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου κατὰ τὴν Ἐνθρόνισιν τοῦ νέου Μητροπολίτου Σόφιας καὶ Πατριάρχου πάσης Βουλγαρίας  κ. Δανιὴλ (Σόφια, 30 Ἰουνίου 2024)

* * *

Μακαριώτατε Μητροπολῖτα Σόφιας καὶ Πατριάρχα πάσης Βουλγαρίας κ. Δανιήλ,

Ἱερώτατοι ἐκπρόσωποι τῶν κατὰ τόπους Ἁγίων τοῦ Θεοῦ Ἐκκλησιῶν,

Λοιποὶ Τιμιώτατοι Ἀδελφοὶ Ἀρχιερεῖς,

Πρώτος λόγος του Πατριάρχη Βουλγαρίας κ. Δανιήλ: Δεν επιζήτησα αυτήν τη θέση

Δημοσιεύτηκε ο επίσημος ενθρονιστήριος λόγος του νέου Προκαθήμενου της Βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

«Πιστεύω ότι ο Κύριος, που γνωρίζει την καρδιά και γνωρίζει ότι δεν επιζήτησα αυτήν τη θέση, αφού με επέλεξε για αυτή τη διακονία, θα είναι και ο βοηθός μου, γιατί ο Κύριος όχι μόνο δίνει το βάρος, αλλά και σώζει», είπε σχετικά, κατά την πρώτη του ομιλία ο Πατριάρχης Βουλγαρίας κ. Δανιήλ.

Ἡ ἔκτρωση καί οἱ ἐπιπτώσεις της, Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου, 08-10-2010

  Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου
 Ἱ.Μ. Ἁγίας Τριάδος Ἐδέσσης

Οἱ Νορβηγοὶ «ἱερεῖς» θὰ τελοῦν πλέον «γάμους» σοδομιστῶν καὶ λεσβιῶν!

   ΔΕΙΤΕ ἄλλο ἕνα τραγικὸ κατάντημα τοῦ ἐκτραχηλισμένου δυτικοῦ Χριστιανισμοῦ: «Ἡ Σύνοδος τῆς Νορβηγικῆς ἐκκλησίας ἐνέκρινε μὲ μεγάλη πλειοψηφία νὰ παντρεύει στὸν οἶκο τοῦ Θεοῦ …λεσβίες καὶ ὅτι ἄλλο διεστραμμένο μπορεῖ ὁ ἀνθρώπινος νοῦς νὰ φανταστεῖ. […]

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024

Η Δικτατορία της πολιτικής ορθότητας δείχνει τα σάπια δόντια της

Η Δικτατορία της πολιτικής ορθότητας δείχνει τα σάπια δόντια της

Χαράλαμπος Άνδραλης

   Είναι γνωστό ότι τα αστυνομικά τμήματα είναι υποστελεχωμένα, καθώς μεγάλος αριθμός αστυνομικών, φρουρεί πολιτικά πρόσωπα, μεγαλοδημοσιογράφους και άλλες προσωπικότητες, με συνέπεια η εγκληματικότητα να έχει χτυπήσει κόκκινο και οι απλοί πολίτες να αισθάνονται απροστάτευτοι.

    Κι όμως, υπήρξε μία περίπτωση ενός «εγκλήματος» που κινητοποιήθηκε ικανοποιητικός αριθμός αστυνομικών για να συλληφθεί ο «δράστης». Ένας πολίτης από τη Θεσσαλονίκη, ο Ν.Μ., θέλησε να ασκήσει το συνταγματικό δικαίωμα του συνέρχεσθαι και να διοργανώσει μία ειρηνική διαμαρτυρία υπέρ της παραδοσιακής οικογένειας. Η συγκέντρωση απαγορεύτηκε ως επικίνδυνη και ο διοργανωτής συνελήφθη στην οικία του και παρέμεινε ένα σαββατοκύριακο στα κρατητήρια, περιμένοντας να περάσει από την αυτόφωρη διαδικασία.

To Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στα «αζήτητα»

To Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στα «αζήτητα»

Ι. Κουντουράς, Ομότιμος Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ.

Ανήκω στην τάξη των ομότιμων καθηγητών της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ., με ακαδημαϊκό έργο ενεργό, που προσωπικά θεωρώ δεν με κατατάσσει στα «αζήτητα». Μέχρι σήμερα 503 επιστημονικές μου μελέτες δημοσιεύθηκαν με λέξεις κλειδιά Kountouras J στον επίσημο ιστότοπό μας PubMed, όπως δύναται να το διαπιστώσει οποιοσδήποτε θέλει να εκτιμήσει αντικειμενικά τον ανοδικό, στάσιμο, υποδεέστερο ή σχεδόν «αζήτητο» δήθεν ακαδημαϊκό επιστημονικό χαρακτήρα των ανηκόντων στο Α.Π.Θ., μηδενός εξαιρουμένου και ασφαλώς ούτε και του εαυτού μου.

29% αύξηση στις αμβλώσεις στα κορίτσια κάτω των 16 ετών στη Σκωτία, μέσα στο 2023

«Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση», «κοινωνία χωρίς ταμπού και προκαταλήψεις», «αντισύλληψη», «ενημέρωση», «παροχές υγείας», και άλλα σχετικά, όλα τελικά οδηγούν στην άμβλωση

Society for The Protection of the Unborn, SPUC

29 Μαΐου 2024

Μέσα στο 2023, πραγματοποιήθηκαν στη Σκωτία 18.207 αμβλώσεις, αύξηση 10%,  αριθμός ρεκόρ σε σύγκριση με τις 16.607 του 2022, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Σκωτίας.  Η μεγαλύτερη αύξηση σημειώθηκε στα κορίτσια κάτω των 16 ετών, στα οποία οι αμβλώσεις αυξήθηκαν κατά 29%.

Ἡ ἀγάπη τῆς μάνας καί ἡ ἀξιοποίηση τῆς ἀτεκνίας, Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου, 15-10-2010

 Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου
 Ἱ.Μ. Ἁγίας Τριάδος Ἐδέσσης

Μὲ μέτρο στὶς σωματικές μας φροντίδες!

  Εἶναι φορές, καλοί μου φίλοι, ποὺ παραμελοῦ­με τὶς πνευματικές μας ὑποχρεώσεις, γιὰ χάρη τῶν σωματικῶν. Γιὰ νὰ μὴν πῶ ὅτι αὐτὸ κυρίως κάνουμε!

  Λέμε γιὰ παράδειγμα: «Ἀντὶ νὰ πάω τὴν Κυριακὴ στὴν Ἐκκλησία, θὰ σηκωθῶ νωρὶς καὶ θὰ διαβάσω»! Ἢ «ἀντὶ νὰ πάω σ’ ἐκείνη τὴν πνευματικὴ συνάντηση (κατηχητικό, ὁμιλία κ.λπ.) καλύτερα εἶναι νὰ κάνω ἐκείνη τὴ δουλειὰ ἢ τὴν ἄλλη». Ἢ «ἀντὶ τῆς ἀνάγνωσης ἑνὸς ὠφέλιμου πνευματικοῦ βιβλίου, καλύτερα εἶναι νὰ ἑτοιμαστῶ γιὰ τὰ μαθήματα τῆς ἄλλης ἡμέρας».

Στὸ «φῶς» ἐγκλήματα τοῦ παπισμοῦ (καὶ) κατὰ τῶν Ἰνδιάνων!

Η ΦΡΙΚΤΗ ἀποικιοκρατία ἦταν «εὐλογημένη» ἀπὸ τὸν Παπισμό, διότι προωθοῦσε τὸ βασίλειο τοῦ «Πάπα» σὲ ὅλο τὸν κόσμο, μὲ τοὺς γνωστοὺς φρικαλέους τρόπους. Τοὺς οἰστρηλατημένους γιὰ πλουτισμὸ καὶ ἐξουσία φράγκους ἀποικιοκράτες, ἀκολουθοῦσαν φανατισμένοι φραγκοπαπάδες, γιὰ νὰ στρατολογοῦν μὲ ἀνείπωτη βία στὸν παπισμὸ αὐτόχθονες κατοίκους. Ὅσοι ἀρνοῦνταν νὰ ἐνταχθοῦν στὸ «κράτος τοῦ Θεοῦ», ἐξοντώνονταν! 

Μέγας Βασίλειος, μια πρώτη προσέγγιση εις το πολυσχιδές, ψυχωφελές και πολυεπίπεδο έργο του.

 

20231212

Μέγας Βασίλειος

μια πρώτη προσέγγιση εις το πολυσχιδές, ψυχωφελές και πολυεπίπεδο έργο του.

Μέγας Βασίλειος ο αγαπημένος Άγιος όλων μας, κυρίως των παιδιών. Τον περιμένουν με λαχτάρα να έλθει εις το σπίτι και να αφήσει το δώρο κάτω από το χριστουγεννιάτικο δένδρο. Αθώες παιδικές ψυχές γράφουν και γράμματα προς τον Άγιο.

Εις το σημείο αυτό κρίνεται απαραίτητη η διευκρίνιση : Δεν έχει καμιά σχέση ο ευτραφής ασπρογένης  παππούς ντυμένος εις τα κόκκινα με τον πραγματικό Άγιο, τον ασκητικό και λιτοδίαιτο.

Τα περιστέρια που πίστεψαν ένα γεράκι

geraki_peristeria_mesa

Ένα γεράκι κάποτε είχε βάλει στο μάτι ένα κοπάδι περιστέρια. Προσπάθησε πολλές φορές να τα πιάσει ορμώντας πάνω τους, μα εκείνα πρόφταιναν να χωθούν στον περιστερώνα τους.

– Μάλλον βλέπουν τη σκιά μου, όταν πέφτω πάνω τους κι έτσι προλαβαίνουν και κρύβονται.

Αλλά και τη μέρα που είχε συννεφιά και περίμενε πως δε θα μπορούν να το καταλάβουν, τα περιστέρια μας  κρύφτηκαν μια χαρά στο σπιτάκι τους και η επίθεση πήγε τζάμπα και πάλι.

Η πείνα όμως του γερακιού μεγάλωνε και μαζί μεγάλωνε κι η πονηριά του.

Αυτός που είναι μετρημένος στα λόγια ...

«Αυτός που είναι μετρημένος στα λόγια,

είναι μετρημένος και στα έργα!

«Σκασίλα μου» διὰ τὴν Α΄ Οἰκουμενικήν;

Γράφει ὁ Ἀρχιμανδρίτης π. Θεόκλητος Τσίρκας

  Δέν φτάνει ποὺ πέρυσι γιορτάσαμε τὸ ΠΑΣΧΑ μαζὶ μὲ τοὺς Ἑβραίους τῇ ἐμπνεύσει τῶν ΜΑΣΟΝΟ- ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ Πολιτικῶν Ἡγετῶν μας καὶ τῇ συγκαταθέσει τοῦ ἄβουλου Ἀρχιεπισκόπου καὶ τῶν περισσοτέρων ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΠΟΙΜΕΝΩΝ, τώρα ὁ ΦΙΛΟΠΑΠΙΚΟΣ Πατριάρχης κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ θέλει νὰ γιορτάσουν τὸν ἑπόμενο χρόνο τὸ Πάσχα, σύμφωνα μὲ τὴν… ἐντολὴ τοῦ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥ «φίλου καὶ ἀδελφοῦ του» Πάπα καὶ ὅλων τῶν ΑΙΡΕΤΙΚΩΝ, τοὺς ὁποίους… βάπτισε στὸ ΚΟΛΥΜΠΑΡΙ τῆς Κρήτης τὸ 2016 ὡς ἐκκλησίες, παραβαίνοντας ὅλες σχεδὸν τὶς ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΟΔΟΥΣ!

  Ὁ Λαός μας λέγει:

Οἱ ἄνθρωποι ποὺ δὲν θέλουν τὴν Ἐκκλησία καὶ τὰ Μυστήριά της...

 Στὸ ἐξωτερικό, ἄνθρωποι ἀπὸ 200 - 300 χιλιόμετρα τρέχουν κάθε Κυριακή, γιὰ νὰ πᾶνε στὴν Ἐκκλησία.

Καὶ ἐμεῖς βλασφημοῦμε τὸν παπᾶ, ποὺ χτύπησε τὴν καμπάνα Κυριακὴ τὸ πρωὶ καὶ μᾶς ξύπνησε ἀπὸ τὸν ὕπνο.

Ἂν εἶναι ἄδειο τὸ στασίδι μας στὴν Ἐκκλησία, θὰ εἶναι καὶ ἄδεια ἡ θέση μας στὸν Οὐρανό. Γιατί ἀπὸ ἐδῶ γίνεται ἡ τακτοποίηση, ἀπὸ ἐδῶ βγαίνουν τὰ εἰσιτήρια γιὰ τὸν Οὐρανό. Οἱ ἄνθρωποι ποὺ δὲν θέλουν τὴν Ἐκκλησία καὶ τὰ Μυστήριά της, εἶναι ἀπὸ τώρα στὴν κόλαση!

♰ Δημήτριος Παναγόπουλος Ἱεροκήρυκας

Πηγή: Φῶς ταῖς τρίβοις μου

Έχω πάντοτε μιά Παναγίτσα κάτω απ' το μαξιλάρι μου...

Έχω πάντοτε μιά Παναγίτσα κάτω απ' το μαξιλάρι μου. Την βγάζω, την φιλώ το βράδυ με στοργή και την ασπάζομαι πάλι και με μεγαλύτερη στοργή, το πρωί. Και Την παρακαλώ να με σκεπάζει και Της λέω αυτό το τροπάρι που ξέρουμε όλοι: ''Τήν πᾶσαν ἐλπίδα μου εἰς Σέ ἀνατίθημι, Μῆτερ τοῦ Θεοῦ, φύλαξόν με ὑπό τήν Σκέπην Σου''.

Όσιος Πορφύριος Καυσοκαλυβίτης

Η φωτογραφία του Ιστολογίου