Δευτέρα 31 Ιουλίου 2023

* 12 Δεκεμβρίου 1452 - * 25 Ιουλίου 2023. Ποιά η κοινή συμφορά των δύο αυτών ημερομηνιών η οποία έλαβε χώρα στους αντιστοίχους (την εποχή των) Πατριαρχικούς Ναούς της Κωνσταντινουπόλεως, την Αγία Σοφία και τον Άγιο Γεώργιο (Φανάρι);

* 12 Δεκεμβρίου 1452 -

* 25 Ιουλίου 2023

Ποιά η κοινή συμφορά των δύο αυτών ημερομηνιών η οποία έλαβε χώρα στους αντιστοίχους (την εποχή των) Πατριαρχικούς Ναούς της Κωνσταντινουπόλεως, την Αγία Σοφία και τον  Άγιο Γεώργιο (Φανάρι);

υπό Δημ. Κ. Αναγνώστου, Θεολόγου 

    Την 25 Ιουλίου 2023 ο χειροτονούμενος υπό του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου Επίσκοπος Φιλομηλίου κ. Θεοφάνης Koja (παρουσία και του Πατριάρχου Βαρθολομαίου) απήγγειλε το Σύμβολο της Πίστεως με την αιρετική (Παπική) προσθήκη του filioque (φιλιόκβε).

    "Το βλάσφημο filioque είχε να ακουστεί στη Βασιλεύουσα των Πόλεων από τις 12 Δεκεμβρίου του 1452, όταν ο αρνησίθρησκος πρώην μητροπολίτης Κιέβου και μετέπειτα καρδινάλιος Πελοποννήσου Ισίδωρος διακήρυξε, μέσα στο Ναό της Αγίας Σοφίας, την ένωση Ορθοδόξων και Λατίνων τελώντας λειτουργία κατά το ρωμαϊκό τυπικό."

Το τι επακολούθησε την πρώτη περίπτωση είναι γνωστό και όσον αφορά στην Πόλη και την Ρωμηοσύνη και τον απαράμιλλου κάλλους Ναό της του Θεού Σοφίας!

Μήπως είναι πλέον η ώρα ημάς εξ ύπνου εγερθήναι;

Υ. Γ. 1 Την φρικτή είδηση την διαβάσαμε σε σχετική Ανακοίνωση της Συνόδου της Αυτοκεφάλου Ορθοδόξου Εκκλησίας της Αλβανίας, της περί τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο, ότι δηλαδή στο Φανάρι (Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως) χειροτονήθηκε, την 25η Ιουλίου 2023, ένας, όπως τον χαρακτηρίζουν, υπονομευτής της ενότητος της εν Αλβανία Εκκλησίας και μάλιστα ο χειροτονηθείς απήγγειλε, αντί του κανονικού "Πιστεύω", το Πιστεύω των Παπικών, δηλαδή με την αιρετική προσθήκη του filioque (φιλιόκβε = εκπόρευση του Αγίου Πνεύματος και εκ του Υιού σε αντίθεση με ό,τι εθέσπισαν η Α' και Β' Οικουμενικές Σύνοδοι εκατοντάδων Αγίων Πατέρων)!!!

Καλά έλεγε ο μακαρίτης ο π. Γεώργιος ο Μεταλληνός ότι πλέον μας έκαναν ουνίτες!

Απίστευτο (και να ήταν το μόνο...) κι όμως αληθινό! Εκτός εάν ψεύδεται επισήμως και δημοσίως η Σύνοδος του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου! 

Μέσα στο λεγόμενο Κέντρο της Ορθοδοξίας διακηρύχθηκε (και) η φοβερή Παπική αίρεση του Φιλιόκβε! Αίρεση η οποία έχει καταδικαστεί υπό της Η' Οικουμενικής Συνόδου το 879 μ. Χ. επί Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως Αγίου Φωτίου του Μεγάλου. Τι απομένει;

Αυτή κι αν είναι εμπρησμός και πυρκαϊά και πύρινος εφιάλτης, όχι κατά της επιγείου Πατρίδος μας αλλά κατά της Αληθινής Πίστεώς μας !

Υ. Γ. 2 Ο περίλαμπρος και περικαλλής Ναός της του Θεού Σοφίας στην Βασιλεύουσα Πόλη των πόλεων, την Κωνσταντινούπολη. Σήμερον Τζαμί (Μωαμεθανικό Τέμενος).

Υ. Γ. 3 Ο Πατριαρχικός Ναός του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι. Τα τελευταία έτη εντός αυτού έχει πολυχρονιστεί ως κανονικός Ορθόδοξος Επίσκοπος ο.... Πάπας της Ρώμης, ο αιρετικός και δεδηλωμένος εχθρός της Πίστεως και του Γένους μας! Επιπλέον, έχει ο ίδιος (ο Πάπας) θυμιατισθεί και εκφώνως μνημονευθεί, υπό ιεροφορεμένου Διακόνου, ως κανονικός και ορθόδοξος Επίσκοπος Ρώμης, παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου (υπάρχει σχετικό βίντεο).

Υ. Γ. 4 Περιχαρείς μετά την χειροτονία του Φιλομηλίου, ο χειροτονήσας κ. Ελπιδοφόρος, ο χειροτονηθείς (φέρων επισκοπικό εγκόλπιο) και ομολογήσας την αίρεση του filioque κ. Θεοφάνης και ο παρασταθείς και ουδέν μεμπτόν διαπιστώσας κ. Βαρθολομαίος.

Δείτε σχετικά και :

-Σε συναισθηματική φόρτιση απέδωσε ο Επίσκοπος Φιλομηλίου την προσθήκη του Filioque

-Εκκλησία Αλβανίας: Πρωτοφανής επιβράβευση υπονομευτού της ενότητος της ορθοδόξου εκκλησίας της Αλβανίας