Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2022

Το παρασκήνιο της επίσκεψης του Υπ. Εξ. Ν. Δένδια στο Άγιον Όρος.

Από έγκυρες πληροφορίες σεβαστού Αγιορείτη Γέροντα

Με περιπετειώδη τρόπο, μέσα σε πυκνή ομίχλη και με μεγάλη καθυστέρηση έφθασε τελικά στις Καρυές χθες, Τετάρτη 28/12, ο ΥΠΕΞ Ν. Δένδιας (https://www.voria.gr/article/agion-oros-thriler-me-tin-prosgeiosi-toy-elikopteroy-poy-metaferei-ton-niko-dendia).

Αξιοσημείωτο είναι ότι τον υποδέχθηκαν μόνο 12 από τα 20 μέλη της Ιεράς Κοινότητας, Αντιπρόσωποι των Ιερών Μονών. Δεν υπήρξε ποτέ «σύσσωμη η Ιερά Κοινότητα», όπως μετέδωσαν τα ΜΜΕ (https://www.romfea.gr/agioritika-nea/54322-sto-agion-oros-o-ypeks-nikos-dendias κλπ.). Αντιθέτως ήταν η πρώτη φορά που έλειπαν τόσο πολλά μοναστήρια από επίσημη υποδοχή. Εμφανής ήταν η απουσία των αντιπροσώπων των Ι. Μονών Μεγίστης Λαύρας, Ιβήρων, Χιλανδαρίου, Ξηροποτάμου, Δοχειαρίου, Καρακάλλου, Σταυρονικήτα και Κωνσταμονίτου.

Μετά τις Καρυές επισκέφθηκε τις γνωστές φιλοουκρανικές μονές Παντοκράτορος και Ξενοφώντος, όπου βέβαια του επιφύλαξαν θερμή υποδοχή.

Οι «περιπέτειες» της επίσκεψης συνεχίσθηκαν και σήμερα Πέμπτη. Το πρωΐ στη Μονή Ξενοφώντος, όπου διανυκτέρευσε, λιποθύμησε μέσα στην εκκλησία, με αποτέλεσμα να πέσει απότομα στο δάπεδο και να τραυματισθεί στη μύτη και να σπάσει ένα δόντι. Κλήθηκαν εσπευσμένα οι γιατροί από το κέντρο υγείας και μετά τις πρώτες βοήθειες και μια σύντομη ανάπαυση, μεταφέρθηκε στις Καρυές και αναχώρησε με ελικόπτερο κατά τις 11:30, χωρίς να μπορέσει να ολοκληρώσει το πρόγραμμά του (https://www.voria.gr/article/agion-oros-me-traymata-sti-myti-kai-sta-dontia-o-nikos-dendias-meta-lipothymiko-epeisodio).

Ίσως η Παναγία μέσα από το Περιβόλι της δίνει με τον δικό της τρόπο τα μηνύματά της σε όλους μας…


Β.Ν.

https://tasthyras.wordpress.com