Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2024

Ήρθε η ώρα και της δικής μας ομολογίας...

Πρέπει να το πάρουμε απόφαση οτι οι εποχές της ανεμελιάς των πολλών όταν μπροστάρηδες στα προβλήματα της Εκκλησίας ήταν κληρικοί και μοναχοί, έχει τελειώσει.
Ζούμε μια νέα ιστορική εκκλησιαστική εποχή και πρέπει το ίδιο το ποίμνιο, κυρίως οι λαϊκοί που έχουν φόβο Θεού, να αναλάβουν αυτόν τον αγώνα. Ας θυμηθούμε τα πέτρινα χρόνια της κατασκευασμένης πανδημίας, οι ίδιοι οι κληρικοί κάθε βαθμίδας έκλεισαν τους Ναούς και οι λαϊκοί προσπαθούσαν να μπουν σε κάποιο Ναό για να εκκλησιαστούν και να κοινωνήσουν.
Δεν μπορούν πλέον οι περισσότεροι κληρικοί. Άλλοι φοβόνται για το μέλλον τους και έχουν υποταχθεί και άλλοι βεβαίως συμφωνούν με τις ασέβειες, τις στηρίζουν και επαυξάνουν.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα Μητροπολίτης στην βασανισμένη Κύπρο ο οποίος εδώ και εικοσαετία αφαίρεσε τον Εσταυρωμένο από όλους τους Ναούς της Μητροπόλεώς του, χωρίς να ρωτήσει κανέναν, χωρίς να το θέσει στην Ιερά Σύνοδο της Κύπρου, χωρίς να ρωτήσει το ποίμνιό του, το οποίο προφανώς άφησε ακατήχητο και δεν κατάλαβε τι συνέβη.
Ο ίδιος σήμερα δεν φοβάται τον Θεό και δημοσίως χλευάζει τους ευλαβείς πιστούς της Μητροπόλεως Περιστερίου, λέγοντας μάλιστα επί λέξη οτι «ο διάβολος τους έβαλε, να κάνουν την τρίχα τριχιά!!»
Θα ξαναζήσουμε φαίνεται εποχές Φερράρας – Φλωρεντίας, όπου ένας Επίσκοπος στους εκατοντάδες- χιλιάδες Επισκόπους -Ηγουμένους, και ο πιστός λαός ανέτρεψαν τις ψευδοσυνόδους και τις ψευδο-υπογραφές, αν και ήξεραν οτι ανθρωπίνως τους περιμένει η οθωμανική σκλαβιά.
Μην περιμένει κανείς λοιπόν σ΄ αυτές τις συγκεντρώσεις – διαμαρτυρίες να δείτε ράσο. Ήρθε η ώρα και της δικής μας ομολογίας.
Αλλά να έχουμε πάντα στο μυαλό μας και στην καρδιά μας ότι «Εἰ ὁ Θεὸς μεθ’ ἡμῶν τὶς καθ’ ἡμῶν;»

byzantio

Σχόλιο από ΕΔΩ