Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Προσευχή

Μήνυμα ευλαβούς ιερέως που εφημερεύει στην Αθήνα την επομένη του μεγάλου συλλαλητηρίου της 20-1-2019 στο Σύνταγμα για τη Μακεδονία.

Το δημοσιεύουμε ξανά τώρα γιατί στις μέρες μας είναι πολύ επίκαιρο. Τα πάντα, εθνικά, θρησκευτικά, ηθικά, οικονομικά, πολιτικά κρέμονται από μια κλωστή. Η βλακεία και η ασέβεια κυβερνώντων και κυβερνωμένων έχει φθάσει στο ζενίθ.

Όσοι πιστοί ας προσευχηθούμε εν μετανοία.

'Εχουμε ονόματι δημοκρατία, στην πραγματικότητα δε δικτατορία, δικτατορία του χειρίστου είδους.

'Ετσι θα κοροϊδευώμεθα και θα εμπαιζώμεθα, πρώτα από Δεξιά κ' ύστερα από Αριστερά, μέχρι να καταλάβουμε, ότι μόνο ο Χριστός μας μένει.

Το ευαγγέλιο, εάν το εφαρμόσουμε, θα σώσει την Πατρίδα.

+ επίσκοπος Αυγουστίνος Καντιώτης

(Προφητικός εν έτει 1975)


Αδέλφια μου,

Χθες, αποδείχθηκε γιά μιά ακόμη φορά το “Δημοκρατικό ιδεώδες” της Κυβέρνησης.

2.000.000 λαού, από κάθε γωνιά της Ελλάδος, αλλά και ακόμα περισσότεροι εκείνοι που δεν μπόρεσαν να βρεθούν σ' αυτό τον λαϊκό ξεσηκωμό, με τον πλέον ειρηνικό τρόπο, έδειξαν την θέλησή τους και την αγάπη τους στην Ελλάδα μας και ειδικά στην Μακεδονία μας.

Η απάντηση των αθλίων κυβερνητών, ήταν το αιματοκύλισμα του λαού και τα ληγμένα δακρυγόνα, γιά να φιμώσουν τις κραυγές διαμαρτυρίας γιά το “μοίρασμα” της Ελληνικής γης.

Αυτό που έγινε, δεν έχει προηγούμενο, αφού δεν σεβάσθηκαν ούτε τόσους αρχιερείς που ήσαν εκεί, ούτε τους εκατοντάδες κληρικούς, ούτε τους γέροντες και τις γερόντισσες που βρέθηκαν εκεί με τα μπαστουνάκια τους, ούτε ακόμη και τα μικρά παιδιά, τα νήπια, που οι ευλογημένοι γονείς τους τα έφεραν σ' αυτή την ειρηνική επανάσταση, γιά να μαθαίνουν από μικρά, ποιά είναι η τιμημένη πατρίδα μας.

151... αυτοί, εκατομμύρια εμείς. Μην ανησυχείτε... ο Κύριος είναι μαζί μας!

Ο άγιός μας, ο π. Παϊσιος, το είπε και εγώ το πιστεύω ακράδαντα.

Χαλβάδες είναι οι Σκοπιανοί και θα διαλυθούν από μόνοι τους”.

'Ομως, ας μην ξεχνούμε ότι, αν βρισκόμαστε σ' αυτή τη δεινή θέση, δεν φταίνε μόνο αυτοί που μας κυβερνούν, αλλά και ... δικές μας αμαρτίες! Ποτέ όμως δεν είναι αργά...

Λίγο πριν την καταστροφή των Σοδόμων και Γομόρρων και προσπαθώντας ο δίκαιος Αβραάμ να “ανατρέψει” την ήδη ειλημμένη απόφαση του Θεού, άρχισε μιά ... διαπραγμάτευση μαζί του! “Αν είναι 50 δίκαιοι στις πόλεις, θα τις καταστρέψεις;” “'Οχι”, του απαντά ο Κύριος. “Αν είναι 40,...30, ...20,...10;” “”'Οχι” και πάλιν του απαντά ο Θεός! Δεν ήσαν όμως ούτε 5 οι πιστοί του Κυρίου.

Ξέρω πολύ καλά, ότι εδώ στην Ελλάδα μας, όχι 5,

αλλά χιλιάδες είναι εκείνοι οι οποίοι πιστεύουν και παρακαλούν τον Θεό.

Πολλοί, πάρα πολλοί, είναι εκείνοι που προσεύχονται και αγρυπνούν και γονυπετούν και κλαίουν προσευχόμενοι και εμπιστευόμενοι την Θεία Βοήθεια.

Συνεπώς, “Ούτοι εν άρμασι και ούτοι εν ίπποις,

ημείς δε εν ονόματι Κυρίου Θεού ημών επικαλεσόμεθα”.

Αυτοί με τα όπλα και τα δακρυγόνα και τα γκλόμπς! Εμείς με το όνομα και την δύναμη του Κυρίου μας και με τις ευχές των αγίων μας θα τους νικήσουμε!

'Οταν ο βασιλεύς Εζεκίας έπεσε μπρούμυτα και κλαίων παρακαλούσε τον Θεόν γιά την σωτηρία του Ισραηλιτικού λαού, ο Κύριος του διεμήνυσε με τον προφήτη Ησαϊα ότι, [να] μην ανησυχεί και δεν θα χρειασθεί να κουνήσουν ούτε το δαχτυλάκι τους! Και όντως την επόμενη μέρα, όλο το στράτευμα του Σεναχηρίμ, 187.000, ήσαν κατασφαγμένοι από άγγελο Κυρίου...εξολοθρευτή!

Και όταν ο Πέτρος ο απόστολος ήταν κλεισμένος στη φυλακή και ο Ηρώδης τον είχε γιά αποκεφαλισμό την ημέρα, οι Χριστιανοί επανεστάτησαν. 'Οχι με όπλα και μαχαίρια, αλλά με την θερμή τους προσευχή. Και ξαφνικά ο Πέτρος, με τη βοήθεια τους αγγέλου, βρέθηκε ελεύθερος και ...νίκησε η προσευχή και η αγωνία των Χριστιανών.

Αδέλφια μου, είμαι ένας αμαρτωλός και, όπως θα έλεγε ο σύγχρονος προφήτης, άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, δεν είμαι άξιος να φιλήσω ούτε τα πόδια σας. Πιστεύσατε, όμως, στη δύναμη της προσευχής!

Πιστεύσατε, ότι ο Κύριος μπορεί να ματαιώσει τα σχέδια όλων των απίστων και των αιρετικών και των μασσώνων, που βάλλουν εναντίον της Πίστεως και του 'Εθνους μας.

Πιστεύσατε, ότι όλοι αυτοί που “σήκωσαν το λειρί τους “ απέναντι του Θεού και της Ελλάδος και έρχονται με διάθεση καταστρεπτική, θα συντριβούν και θα ταπεινωθούν.

Ποιός νομίζει ότι ο Κύριος δεν ...μπορεί;

Ποιός πιστεύει ότι ο Κύριος δεν μας αγαπά;

Ποιός θεωρεί ότι ο Κύριος δεν πονεί και δεν θα μας υπερασπισθεί;

Και πάντα όσα αν αιτήσητε εν τη προσευχή πιστεύοντες, λήψεσθε”!

Προσευχή!!!

Λοιπόν! Προσευχή και μετάνοια, και ο Κύριος είναι οικτίρμων και ελεήμων και θα μας δώσει εκείνο που Τον παρακαλούμε!

Είμαι βέβαιος ότι οι περισσότεροι συμφωνείτε μαζί μου.

Γι' αυτό προτείνω μιά ώρα κοινής προσευχής, από τις 10 έως 11 το βράδυ, γιά την Μακεδονία μας!

'Οση ώρα θέλει ο καθένας! 5 λεπτά, 10 λεπτά, 20 λεπτά, μισή ώρα, τρία τέταρτα, ακόμα και ολόκληρη την ώρα! Ας κλείσουμε εκείνη την ώρα την τηλεόραση που μας έχει “αποβλακώσει”!

Ας σταθούμε μπροστά στο εικόνισμά μας!

Νέοι, γέροι, μεσήλικες, άνδρες, γυναίκες, ιδιαιτέρως δε τα αθώα παιδιά! μοναχοί και μοναχές, επίσκοποι και όλοι οι κληρικοί, ας παρακαλέσουμε τον Κύριο και “τίς οίδε ει ο Θεός” ακούσει τον στεναγμόν και τα δάκρυά μας!!!

Γνωρίζω ότι, ενδεχομένως, κάποιοι θα με λοιδωρήσουν και θα με υβρίσουν. Κάποιοι άλλοι θα με ειρωνευθούν. Ακόμα περισσότεροι θα με θεωρήσουν “ρομαντικό” και θα γελάσουν.

Δεν με νοιάζει!

Πιστεύω όμως, ότι πολλοί θα ανταποκριθούν στο δίκαιο αυτό “κάλεσμα” και φαντασθείτε αδελφοί μου... επί μία ώρα, καθημερινά, να σείεται ο θρόνος του Κυρίου από τις προσευχές των συντονισμένων 10; 20; 30; 100; 1000; Μακάρι!

Είμαι βέβαιος ότι “εν ονόματι Κυρίου”, θα νικήσουμε!

Δεν θέλω Likes και καρδούλες!

Δεν θέλω θετικά σχόλια και “σκουντήματα”!

Δεν θέλω κάν καμμία επικοινωνια επί του συγκεκριμένου θέματος!

Δεν θέλω συγχαρητήρια!

Μόνο προσευχή!

Κοινοποιήστε, όσοι θέλετε, τούτη τη μικρή παράκληση στις επαφές σας, και δεν ξέρετε...τί ο Θεός μας επιφυλάσσει!

 

π. Γεώργιος Σχοινάς

(Περιοδικό “ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΣΠΙΘΑ”, Ιανουάριος – Φεβρουάριος 2019)

pmeletios