Κυριακή 30 Ιουλίου 2023

Κάτοικος Ρόδου: «Ήθελαν να κάψουν τo νησί μας για να βάλουν ανεμογεννήτριες»

Σοκαριστικά τα λόγια κατοίκου της Ρόδου, εθελοντή πυροσβέστη που μίλησε νωρίτερα στον Focus Fm 103,6  και την εκπομπή “Σχολιάζοντας την επικαιρότητα” με τη Δέσποινα Μποτίτση.

Ο κος Γαντάρης  ανέφερε ότι εσκεμμένα άφησαν η φωτιά να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις προκειμένου στο σημείο να τοποθετηθούν ανεμογεννήτριες.

“Ήθελαν να κάψουν τo νησί μας για να βάλουν ανεμογεννήτριες. Σαν μια γροθιά όλοι μαζί όπως τώρα, δεν θα αφήσουμε να συμβεί κάτι τέτοιο”  τόνισε

Πρόσθεσε επίσης ότι αυτή η καταστροφή είναι και μεγάλο ισχυρό πλήγμα στον τουρισμό.

“Ήδη έχει ξεκινήσει μπαράζ ακυρώσεων τουριστών. Εμείς στη Ρόδο και σε κάθε νησί που ασχολείται με τον τουρισμό, ζούμε μόνο από αυτό το πράγμα. Οπότε, δεν ξέρουμε τι πρόκειται να συμβεί, από εδώ και πέρα. Το πλήγμα είναι ισχυρότατο και το χειμώνα θα είναι ακόμα πιο ισχυρό, όταν ο λαός απλά δεν θα έχει ψωμί να φάει”.

“Ευχαριστούμε τον κόσμο που μας τροφοδοτεί με οτιδήποτε χρειαστούμε σε χώρους συγκέντρωσης ανεφοδιασμού κοντά στα πύρινα μέτωπα. Η αγάπη των ανθρώπων είναι μεγάλη. Και μας δίνει δύναμη και κουράγιο να συνεχίσουμε”, συμπλήρωσε ο κος Γαντάρης

Ακούστε όλη τη συνέντευξη εδώ