Σάββατο 29 Ιουλίου 2023

Την πληροφορία του Αγίου Πνεύματος θέλουμε Άγιοι Αρχιερείς, και όχι του Μηταράκη #ταυτότητα

     ΕΝΩΠΙΟΝ

Του Παντοκράτορος Τριαδικού Θεού ημών, εις Ον ομνύει και θεσπίζει ο Συνταγματικός Νομοθέτης.

Ε Π Ι Σ Τ Ο Λ Η

Του

Ελαχίστου Αρχιμ. Χριστοδούλου Αγγελόγλου, Πνευματικού και Λειτουργού του Ι. Ησυχαστηρίου “Παναγία, η Φοβερά Προστασία”.

ΠΡΟΣ

 Άπαντας τους Σεβασμιωτάτους Αγίους Αρχιερείς της Εκκλησίας της Ελλάδος, διαδόχους των πανευφήμων Αποστόλων, τους εις τύπον και τόπον Χριστού ισταμένους.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Ως ΑΝΟΙΚΤΗ – ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ (σύμφωνα και με το: «ειπέ και τη Εκκλησία») προς το πλήρωμα της Αγίας του Χριστού Εκκλησίας.

25 Ιουλίου 2023

Θέμα: Σχετικά με την επικείμενη έκδοση των ηλεκτρονικών ταυτοτήτων από τον Σεπτέμβριο 2023

ίνα «συνέλθωμεν και ακούσωμεν τα εκπορευόμενα παρά Κυρίου» (Ιεζ. ΛΓ΄,30).

——————————

Σεβασμιώτατοι Άγιοι Αρχιερείς, νοερώς ασπάζομαι την αγίαν και χαριτόβρυτον δεξιάν Σας και εξαιτούμενος τας αγίας και θεοπειθείς ευχάς Σας, ως έσχατος πάντων και αχρείος κατά πάντα δούλος του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, απευθύνομαι εις την Υμετέρα Αγιότητα ως διαδόχων των Αγίων Αποστόλων και ως ισταμένων εις τύπον καί τόπον Χριστού.

Όπως γνωρίζετε, η ελληνική κυβέρνηση –διά του εξοχοτάτου υπουργού Προστασίας του Πολίτη– ανακοίνωσε ότι από τον Σεπτέμβριο 2023  (μετά από ενάμιση περίπου μήνα) θα εκδοθούν οι επίμαχες ηλεκτρονικές ταυτότητες και θα δοθεί πλέον σε κάθε Έλληνα πολίτη ένας Ενιαίος Κωδικός Αριθμός Μητρώου, ο οποίος θα αποτελεί στο εξής την ταυτότητά του και αυτός θα διασυνδεθεί με όλα τα αρχεία του πολίτη και θα αντικαταστήσει κάθε άλλον αριθμό (ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, ΑΔΤ κλπ.)· μόνον δε ο Θεός γνωρίζει ευκρινέστατα με τι άλλο θα συνδεθεί αυτός ο αριθμός και πού αποσκοπεί αυτή η διασύνδεση.

Αλλά γι’ αυτό το ζήτημα προεκλογικώς, επιμελώς, δεν ενημερώθηκε ο ελληνικός λαός. Το θέμα όμως αυτό επί δεκαετίες ταλανίζει το πλήρωμα της Αγίας μας Εκκλησίας και η Διαρκής Ιερά Σύνοδος έχει επανειλημμένως προβεί στην έκδοση εγκυκλίων προς το πλήρωμα της Εκκλησίας και έχει συστήσει την προσοχή των μελών της και την επαγρύπνησή τους.

Αφορμή για την παρούσα λαμβάνω από την είδηση που σήμερα δημοσιεύουν όλα τα ΜΜΕ και οι εκκλησιαστικές ιστοσελίδες για τη συνάντηση των εκπροσώπων της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών, Πειραιώς κ. Σεραφείμ και Σερρών κ. Θεολόγου, με  τον υπουργό κ. Ν. Μηταράκη, με θέμα το αίτημα πληροφοριών για τις ηλεκτρονικές ταυτότητες. Η ανακοίνωση λέει ότι ο κ. Μηταράκης τους πληροφόρησε ότι: «οι ηλεκτρονικές ταυτότητες δεν περιέχουν κανένα δεδομένο που θέτει σε κίνδυνο την ελευθερία των Ελλήνων πολιτών ή προσβάλλουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ορθόδοξη χριστιανική πίστη”.

Επίσης η παρούσα γράφεται με αφορμή τις πρόσφατες δημόσιες δηλώσεις που έκανε σε ραδιοφωνικό σταθμό ένα μέλος –εκλεκτό και εξαίρετο– της σεπτής Ιεραρχίας, ο Σεβασμιώτατος Άγιος Καστορίας, ο οποίος ερωτώμενος για το θέμα των ηλεκτρονικών ταυτοτήτων, απάντησε:

1) Αυτό είναι θέμα που άπτεται της κοινωνικής και πολιτικής ελευθερίας του ανθρώπου και όταν περιορίζεται η ελευθερία των ανθρώπων, αυτό πρέπει να το βλέπουν εκείνοι, οι κοινωνικοί εργάτες, που ενδιαφέρονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ελευθερία των ανθρώπων!

2) Η προσωπική του τοποθέτηση είναι ότι δεν πρόκειται για θέμα θρησκευτικό ή πνευματικό!

3) Η συνήθης πρακτική της Ι. Συνόδου είναι να αναθέτει τέτοιου είδους θέματα σε ειδική Επιτροπή.

Παραθέτω αυτούσιο το απόσπασμα του βίντεο:

Η συνέχεια ΕΔΩ