Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2022

Δ. Θανάσουλας: “Οι υγειονομικοί θα επιστρέψουν με ψηλά το κεφάλι”

“Οι υγειονομικοί θα επιστρέψουν στις δουλειές τους με ψηλά το κεφάλι. Και εκεί θα δουν πολλούς συναδέλφους τους, να σκύβουν το δικό τους”, τόνισε σήμερα στον Focus FM 13,6 και στον δημοσιογράφο Στέφανο Δαμιανίδη ο δικηγόρος, Δήμος Θανάσουλας. “Το μεγάλο θαύμα για μένα δεν είναι το ότι επιστρέφουν αυτοί οι άνθρωποι, άλλα το ότι άντεξαν τόσους μήνες” σημείωσε ο κος Θανάσουλας. “Όταν έβγαζαν σε αναστολή 7.000 κόσμο, αυτοί που το έκαναν, δεν πίστευαν οτι θα άντεχαν περισσότερο από 15 ημέρες. Και αυτοί άντεξαν πάνω από 15 μήνες”, πρόσθεσε ο ίδιος.

“Η πρόβλεψή μου είναι ότι στους προσεχείς μήνες, οι αποκαλύψεις σε παγκόσμιο επίπεδο θα είναι τέτοιες που κάποιοι άνθρωποι, ιδίως οι διώκτες εισαγγελείς, δημοσιογράφοι κτλ. θα κοιτάζουν πού θα κρυφτούν”, ανέφερε.

Ο κος Θανάσουλας αναφέρθηκε και στις επικριτικές δηλώσεις του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο για τον Τύπο.

“Ο κος Ντογιάκος είπε ότι υπάρχουν ΜΜΕ που ασκούν κριτική και πιέσεις και εκβιάζουν τους εισαγγελείς. Υπάρχουν, Αλλά πολύ φοβάμαι ότι ο κος Ντογιάκος, έχει διαφορετικά μέσα στο μυαλό του, από εκείνα που πραγματικά κάνουν κάτι. Οι μέχρι τώρα πράξεις της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, αυτό δείχνουν”, είπε.

“Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ορίζεται με απόφαση της κυβέρνησης. Από τη στιγμή λοιπόν που γίνεται αυτή η έκπτωση, για μένα, στην ανεξαρτησία της δικαιοσύνης θα πρέπει ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου να γνωρίζει οτι αποκτά και αυτός την υποχρέωση να δέχεται την κριτική που ασκεί η δημοσιογραφία. Ο κύριος Ντογιάκος είπε επίσης ότι θα πρέπει να γίνουν οικονομικοί έλεγχοι στα μέσα. Από όσο εγώ γνωρίζω, η Ανεξάρτητη Αρχή Διαχείρισης Δημοσίων Εσόδων, είναι ανεξάρτητη αρχή, δε δέχεται υποδείξεις. Από που λοιπόν αντλεί ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου το θάρρος να κάνει υποδείξεις σε μια ανεξάρτητη αρχή;” αναρωτήθηκε.

βίντεο ΕΔΩ