Πέμπτη 19 Μαΐου 2022

Λιντσάρισμα χριστιανής από δεκάδες μουσουλμάνους επειδή ¨πρόσβαλε το Ισλάμ¨

Στο Σοκότο της Νιγηρίας, η Ντέμπορα Σάμουελ-φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Σεχού Σαγκαρί, λιθοβολήθηκε μέχρι θανάτου.

Η σορός της νεαρής κοπέλας πυρπολήθηκε από το πλήθος που την επέκρινε. Το πλήθος, που δολοφόνησε τη νεαρή κοπέλα λιθοβολώντας την, είπε πως : «Βλασφήμησε το Ισλάμ».

Αποδείχθηκε ότι η νεαρή κοπέλα ήταν χριστιανή.

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΜΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ  ΣΤΟ WHATSAPP

Ενώ οι φοιτητές της Παιδαγωγικής Σχολής του Πανεπιστημίου Σεχού Σαγκαρί συζητούσαν για την ομάδα Whatsapp, το θέμα ήρθε στις θρησκείες. Μια μαθήτρια ονόματι Ντέμπορα Σάμουελ  μοιράστηκε ένα ηχητικό με διαφωνία της με τις διδασκαλίες του Ισλάμ.

Μουσουλμάνοι μαθητές στην ομάδα συνομιλίας του Whatsapp ισχυρίστηκαν ότι η Ντέμπορα Σάμουελ χρησιμοποίησε εκφράσεις που προσβάλλουν το Ισλάμ.

Μουσουλμάνοι φοιτητές και μια ομάδα που τους συνόδευε ήρθαν στο πανεπιστήμιο. Η Ντέπορα Σάμουελ ξυλοκοπήθηκε και στη συνέχεια λιθοβολήθηκε. Το πλήθος έκαψε το σώμα της Ντέμπορα την οποία είχαν λιθοβολήσει μέχρι θανάτου. Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Σοκότο έκλεισε το σχολείο και έστειλε μεγάλες ομάδες της αστυνομίας στην περιοχή. Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι. Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι έχει ξεκινήσει έρευνα και ότι θα συνεχιστούν οι προσπάθειες για τον εντοπισμό όλων των εμπλεκομένων στο περιστατικό.

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΥ

Η Νιγηρία είναι κατά κύριο λόγο μουσουλμανική στο βορρά και χριστιανική στο νότο. Η θρησκευτική βία μεταξύ μουσουλμάνων και χριστιανών είναι σπάνια στη Νιγηρία. Σύμφωνα με τα νέα του The Guardian, παρόμοιο περιστατικό  είχε γίνει το 2007 για τελευταία φορά. Γονέας μουσουλμάνων μαθητών ξυλοκόπησε τότε μέχρι θανάτου δασκάλα επειδή «προσέβαλε το Κοράνι».

tourkikanea.gr

https://orthodoxostypos.gr