Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020

Η συνήθης αποστασία

zaporozie loukas1

Σχόλιο του Μητροπολίτη Ζαπορόζιε Λουκά


Όταν πριν από αρκετές δεκαετίες διάβασα τις προφητείες των τελευταίων πνευματικών πρεσβυτέρων, είχα την εντύπωση ότι δεν θα ζούσα για να δω έναν τέτοιο παραλογισμό.

Δεν πίστευα ποτέ ότι η Αγία Γραφή και η Διδασκαλία της Εκκλησίας θα παραμελούνταν τόσο ανοιχτά από εκείνους που θα έπρεπε να τις κρατήσουν ανέπαφες. 

Όμως, οι διαδικασίες της αποστασίας προχωράνε πολύ πιο γρήγορα.

Παρακολουθούμε τη γέννηση της Θρησκείας της Νέας Παγκόσμιας Τάξης, η οποία, πιθανότατα, σύντομα θα στεγάσει στον θρόνο τον Κυβερνήτη και Θεό της, τον Αντίχριστο. 

Δεδομένου ότι η ρίζα του ονόματος "υιός της καταστροφής" σχετίζεται με τον Χριστό, τότε η θρησκεία του θα οικειοποιηθεί επίσης πολλά χριστιανικά σύμβολα, λέξεις, θεϊκές υπηρεσίες κ.τ.λ., όμως όλα αυτά θα έχουν ως πρόθεμα - το "αντι". 

Τα πρόσφατα γεγονότα δείχνουν ξεκάθαρα πού μας οδηγούν οι σημερινοί ψεύτικοι ποιμένες, ένας εκ των οποίων αποκαλείται «Βικάρρος του Χριστού στη Γη», και ο άλλος «Οικουμενικός Πατριάρχης», ο οποίος κατά τη διάρκεια της οικουμενικής προσευχής στη Ρώμη δήλωσε ότι «υπάρχουν πολλές θρησκείες, και είναι όλοι ο πλούτος των υιών του Θεού».

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Πατριάρχη Βαρθολομαίου δεν υπάρχει Ορθόδοξο Σύμβολο Πίστεως, αλλά υπάρχει μόνο ένα συγκεκριμένο όραμα για τον τρόπο σωτηρίας μιας ξεχωριστής ομάδας ανθρώπων.

Μας διαβεβαιώνει ότι ο Απόστολος Πέτρος, ο οποίος υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει διαμέσου κανενός άλλου η σωτηρία· επειδή, ούτε άλλο όνομα είναι δοσμένο κάτω από τον ουρανό ανάμεσα στους ανθρώπους» (Πράξεις 4:12) είναι ανόητος.

Ο Χριστός, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι «κανείς δεν έρχεται στον Πατέρα παρά μόνο μέσω εμού» (Ιωάννης 14: 6), για να το θέσω ήπια, κάνει λάθος.

Επειδή μπορείτε και πρέπει να πιστεύετε όπως θέλετε, να ζείτε όπως θέλετε, γιατί όλες οι θρησκείες και οι παραδόσεις είναι «η δημιουργία των παιδιών του Θεού».

Ο Πάπας Φραγκίσκος άρχισε να διδάσκει ότι οι ομοφυλόφιλοι είναι επίσης παιδιά του Θεού και «έχουν το δικαίωμα σε μια οικογένεια».

Λοιπόν, αυτό που είναι βδέλυγμα για τον Θεό (Λευιτικό 18:22) δεν είναι  πια δικό του πρόβλημα, αλλά πρόβλημα του Θεού.

Η άποψη του Αποστόλου Παύλου ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν θα κληρονομήσουν τη Βασιλεία του Θεού (Κορ. 6: 9) είναι επίσης μια ιδιωτική εσφαλμένη κρίση, και η καταστροφή των Σοδόμων και των Γομόρρων από τον Θεό είναι μια εξωφρενική πράξη ομοφοβίας, μισανθρωπίας και βανδαλισμού από την Αγία Τριάδα, η οποία πρέπει να χαρακτηρίζεται ντροπή και είναι καταδικαστέα.

Για μια τόσο «υψηλή» κατανόηση της αγνότητας και της ομορφιάς της ομοφυλοφιλικής ένωσης, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος αποκάλεσε τη θέση του Πάπα Φραγκίσκου: «Η κορώνα και η ευτυχής ολοκλήρωση ολόκληρου του κοινωνικού δόγματος της Καθολικής Εκκλησίας».

Φυσικά, δεν θα πάνε ταπεινά όλοι στο περιβάλλον των Καθολικών, των Ελληνο-καθολικών (Ουνιτών) και των Ορθοδόξων στην κόλαση για τέτοιους οδηγούς.

Ακούγονται ήδη πολλές φωνές που τους κατηγορούν για αποστασία και προδοσία του Χριστιανισμού.

Πρέπει επίσης να καταλάβουμε ότι αυτοί επιλέχθηκαν από τον κόσμο για να πραγματοποιήσουν θρησκευτικές προπαρασκευαστικές εργασίες, πριν από την άφιξη του «ανθρώπου της καταστροφής» και ότι ολόκληρη η προπαγάνδα και η κατασταλτική μηχανή των νέων ιδιοκτητών της ζωής θα σταθεί στο πλευρό τους.

Τώρα όλες οι μάσκες έχουν πέσει! Και οι δύο αυτοί ηγέτες δήλωσαν τις προθέσεις τους και ανέφεραν τις βασικές θέσεις της Νέας Θρησκείας - τη διαστροφή των κανόνων της ανθρώπινης κοινωνίας και την ανατροπή των θεμελίων της χριστιανικής πίστης.

Όλα αυτά συμβαίνουν στο πλαίσιο της οικοδόμησης ενός νέου ψηφιακού πολιτισμού και ενεργών διαδικασιών της παγκοσμιοποίησης.

Αυτό που θα συμβεί στη συνέχεια, νομίζω, είναι ήδη προφανές σε όλους.

Εκείνοι που έχουν τα αυτιά να ακούσουν και τα μάτια να δουν θα καταλάβουν την ουσία των αλλαγών που συμβαίνουν στον κόσμο.

Πηγή: t.me/Lekarzp