Τετάρτη 8 Μαΐου 2019

Είναι σωστό να παίζουμε χαρτιά;


Είναι σωστό να παίζω με τους φίλους μου χαρτιά (τράπουλα);;;

Πολλοί νομίζουν ότι τα χαρτιά (τράπουλα) από μόνα τους δεν είναι κάτι κακό. Φαίνεται σαν ένα «παιχνίδι» όπως και όλα τα άλλα. Στην πράξη όμως, το συγκεκριμένο «παιχνίδι» εμπεριέχει κάποιους κινδύνους. Ο κυριότερος από αυτούς είναι ότι είναι σε μεγάλο βαθμό συνυφασμένο με τον τζόγο, κάτι αρκετά επικίνδυνο. Ακόμα και αν κάποιος αποφασίσει να παίζει χωρίς χρήματα, άπαξ και συνηθίσει θα είναι πολύ εύκολο κάποια στιγμή στο μέλλον και ενδεχομένως με μια άλλη παρέα, να μπει στον πειρασμό ή να τον πιέσουν να το κάνει. Δεν είναι λίγοι αυτοί που ξεκίνησαν «αθώα» να παίζουν χαρτιά και στην πορεία κατέληξαν σε εθισμό, χάνοντας περιουσίες ολόκληρες και καταστρέφοντας ακόμα και τις οικογένειες τους. Γι’ αυτό λοιπόν συνιστάται η αποφυγή τους.
Επιπλέον, τα σύμβολα της τράπουλας αλλά και τα ίδια τα χαρτιά έχουν αποτελέσει και αποτελούν υλικό που χρησιμοποιείται για τη μαντεία, ακόμα και για τη μαγεία. Ακόμα λοιπόν κι αν ο σκοπός σου είναι απλά και μόνο το «παιχνίδι», εμπεριέχεται ο κίνδυνος να συνηθίσεις να ασχολείσαι με αντικείμενα που συνδέονται με δαιμονικές καταστάσεις.
Αν αυτό που σε τραβάει στο να παίξεις είναι η εμπειρία του παιχνιδιού αυτή καθ’ εαυτή, το καλό είναι ότι υπάρχει πληθώρα επιτραπέζιων παιχνιδιών που παίζονται με κάρτες και που προσφέρουν εφάμιλλες ή και πολύ πιο ευχάριστες εμπειρίες χωρίς να έχουν σχέση με «τράπουλα». Συνήθως μάλιστα τα παιχνίδια αυτά έχουν και κάποιο «θέμα» (πχ να χτίσεις μία πόλη, να πολεμήσεις με έναν στρατό ή να κατακτήσεις πλανήτες) κάνοντάς τα πολύ πιο ενδιαφέροντα. Αν το ψάξεις θα βρεις σίγουρα παιχνίδια που θα καλύπτουν τα γούστα σου και που θα μπορείς άφοβα να παίζεις με όλους τους φίλους σου.
πηγή 
βλέπε και:
+ Δημήτριος Παναγόπουλος Ιεροκήρυκας: Όσοι παίζουν χαρτιά να γνωρίζουν, ότι κρατάνε 52 δαίμονες στα χέρια τους...!!!

Οι 52 δαίμονες της χαρτοπαιξίας