Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Ο αριθμός των Ορθοδόξων Χριστιανών στην Ιρλανδία διπλασιάστηκε μέσα σε πέντε χρόνια


  Σύμφωνα με την τελευταία απογραφή του 2011 υπάρχουν πάνω από 45 χιλιάδες Ορθόδοξοι Χριστιανοί στην Ιρλανδία, αναφέρει η Interfax-Religion.

  Το ποσοστό αυτό είναι δύο φορές μεγαλύτερο από ό,τι ήταν το 2006 και τέσσερις φορές μεγαλύτερο από ό,τι το 2002. Έτσι, σύμφωνα με επίσημα δεδομένα η Ορθοδοξία είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη θρησκεία στην Ιρλανδία, λέει η ιστοσελίδα Russianireland.com.
  Το μεγαλύτερο κέντρο της Ορθοδοξίας στη χώρα το Swords, η πόλη της κομητείας Fingal, όπου 1168 Ορθόδοξοι Χριστιανοί διαμένουν σύμφωνα με τα στοιχεία της απογραφής του 2011.
  Η απογραφή έδειξε, επίσης, ότι η πλειονότητα των Ορθοδόξων Χριστιανών στην Ιρλανδία είναι Ρουμάνοι (26%), ακολουθούμενη από τους Ιρλανδούς (20%) και από τούς Λεττονούς (12,5%).
  "Η Ορθοδοξία δεν είναι κάτι νέο ή παράξενο Στην Ιρλανδία. Ανέκαθεν υπήρχε εδώ. Είναι γνωστό ότι ο Ιρλανδικός Χριστιανισμός πριν από το 11ο αιώνα ήταν πολύ παρόμοιος με τον δικό μας, όμως, μετά η Ιρλανδία κατακτήθηκε από τους Βρετανούς και η ονομασία αυτή αφαιρεθηκε σκόπιμα από τον Πάπα. Αυτό είναι πιθανον γιατί πολλοί Ιρλανδοί θεωρούν την Ορθοδοξία ως κάτι το ιδιαίτερο και αγαπητό", δήλωσε ο Πρύτανης του Πατριαρχικού εκπροσώπου της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στο Δουβλίνο, ιερέας Μιχαήλ Nasonov.
  Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχουν επτά ενορίες του Πατριαρχείου Μόσχας στην Ιρλανδία ήδη.
Μετάφραση:
Άβελ-Τάσος Γκιουζέλης
http://gkiouzelis.wordpress.com
ORTHODOX HEART SITES
Πηγή:
http://www.pravoslavie.ru/english/
http://www.pravoslavie.ru/english/57148.htm
ORTHODOX CHRISTIANITY
https://romancatholicsmetorthodoxy.wordpress.com/category/
Πηγή φωτογραφίας: https://blog.hotelscombined.com/where-to-stay-in-dublin/