Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Όταν το Ράσο γίνεται Σημαία, η Νίκη είναι Βεβαία

  Πριν από λίγο επιστρέψαμε από την συγκλονιστική ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σιατίστης κ. Παύλου, στον Άγιο Γεώργιο Πανοράματος. Ειλικρινά, με τέτοιους Ποιμένες, με τέτοιους Ιεράρχες, η Ελπίδα παραμένει Ζωντανή, η Εκκλησία αποδεικνύει ότι παράγει μέχρι σήμερα Αγίους Ποιμένες, η Λεβεντογέννα Ελλάδα δείχνει ποιοι πραγματικά είναι αυτοί, που την Οδηγούν κάθε φορά στην Νίκη.

  Η ομιλία του Σεβασμιωτάτου μας συγκλόνισε, λόγια δεν υπάρχουν, η καρδιά του καθενός μας ξέρει, τι πήρε μέσα της. Ένα μόνο θα πούμε. Σε μια εποχή που όλους μας κατακλύζει το άγχος και η κατάθλιψη, ο Σεβασμιώτατος μας έδωσε το φάρμακο το οποίο δεν είναι άλλο, από το άφημα στο Θέλημα του Θεού. Όλοι μας στην πραγματικότητα, θέλουμε όλα να γίνονται όπως τα έχουμε προγραμματίσει, σχεδιάσει, κατά το θέλημα μας, ικανοποιώντας ταυτόχρονα τον εγωισμό μας. Πόσο μας λείπει άραγε η αγία ταπείνωση και απλότητα; Μακάρι να κατανοήσουμε το συντομότερο, ότι το μυστικό της ευτυχίας και της εσωτερικής ειρήνης μας, είναι ο πόθος του Θελήματος του Θεού στην ζωή μας, όλα δηλαδή να γίνονται όχι όπως τα θέλουμε εμείς, αλλά Εκείνος. Τότε πράγματι θα ευτυχήσουμε σφόδρα.
  Χριστέ μας σε ευγνωμονούμε. Άι Γιώργη μας σε ευχαριστούμε που μας ανέχτηκες και φέτος και τόσο πολύ μας έδειξες αγάπη. Άγιε Μεγαλομάρτυρα Δημήτριε, προστάτη και πολιούχε ημών, σε ευχαριστούμε που τόσο φιλόξενα δέχτηκες στην πόλη σου, όλους τους ομιλητές που προσκαλέσαμε. Δόξα τω Θεώ Πάντων Ένεκεν.
  Μέσα από την καρδιά μας ευχόμαστε σε όλους, να βάλουμε καλή αρχή Μετανοίας, να ποθήσουμε τον Χριστό μας και να τον ερωτευτούμε με όλη μας την καρδιά και την ψυχή.

Με ειλικρινή αγάπη προς τον σύγχρονο άνθρωπο.
Πτυχιούχοι και Φοιτητές Διαφόρων Σχολών της Θεσσαλονίκης
Τέκνα των Αγίων Δημητρίου και Πορφυρίου

Πηγή φωτογραφίας: http://www.eviaportal.gr/content.asp?ID=8159