Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024

Σβήνουν την ορθοδοξία από το χάρτη: Δικαστήριο ποινικοποίησε την καμπάνα ως ρολόι, αλλά και για λατρευτικούς σκοπούς στις ώρες ησυχίας!

Σβήνουν την ορθοδοξία από το χάρτη: Δικαστήριο ποινικοποίησε την καμπάνα ως ρολόι, αλλά και για λατρευτικούς σκοπούς στις ώρες ησυχίας!

Τέλος η ελεύθερη κωδωνοκρουσία για εκκλησία στη Μήλο - 200 ευρώ πρόστιμο για κάθε «παράνομο» καμπάνισμα! - Που αποσκοπεί το σχέδιο τους
 

Ο εξορισμός της ορθοδοξίας από τον δημόσιο βίο, συνεχίζεται μέρα με τη μέρα. Mε αντίχριστες πολιτικές, με βδελυρά νομοσχέδια και με δικαστικές αποφάσεις. Μπορεί σε κάποιος να φανεί απίστευτο, αλλά κι όμως, αποφασίστηκε ΚΑΙ αυτό το έκτρωμα στην ορθόδοξη Ελλάδα:

Απαγόρευση της λειτουργίας του καμπαναριού ως «ρολόι» και απαγόρευση του χτυπήματος καμπάνας σε ώρες κοινής ησυχίας ΑΚΟΜΑ και για λατρευτικούς σκοπούς, ΕΚΤΟΣ ΜΟΝΟ από πολύ συγκεκριμένες εορτές του έτους που θα επιτρέπεται! Και για κάθε «παράνομο» χτύπημα της καμπάνας, θα επιβάλλεται πρόστιμο 200 ευρώ!

Αυτά τα απορρίμματα «δικαιοσύνης» παράχθηκαν στο δικαστήριο της Σύρου, όταν κάτοικος της Μήλου που μένει κοντά σε εκκλησία, προσέφυγε στη δικαιοσύνη για να μη χτυπάει το ρολόι του καμπαναριού σε ώρες κοινής ησυχίας.

Αφού η Ελλάδα αποχριστιανίζεται και από χώρα μετατρέπεται σε πολυεθνικό χωράφι, είναι λογικό πλέον κάποιοι να τσουρουφλίζονται με τον ήχο της καμπάνας. Άλλωστε πώς θα προχωρήσει η μουσουλμανοποίηση των νησιών, αν δεν υποχωρήσει η επήρεια των εκκλησιών; Περιέργως πως, δεν έχει προσφύγει κανείς στην ελληνική δικαιοσύνη για τα Τζαμιά σε Ροδόπη, Ξάνθη, Έβρο και αλλού, όπου ακούγονται παντού «καμπάνα» οι μουεζίνηδες από τους μιναρέδες.

Και να πώς φαίνεται ότι τα κρατικά όργανα χρησιμοποιούν τέτοιες προσφυγές ως εργαλεία για να προσφέρουν το κάτι παραπάνω στην εξάλειψη της ορθοδοξίας από τα δημόσια πράγματα. Η γυναίκα που προσέφυγε στη δικαιοσύνη για να προστατέψει τα… ευαίσθητα αυτιά της από τον ήχο της καμπάνας, δεν ζήτησε να πάψει η χρήση της για λατρευτικούς σκοπούς, αλλά να μην χρησιμοποιείται ως ρολόι όπως είπαμε, που χτυπάει κάθε μισή και κάθε μία ώρα.

Το δικαστήριο της Σύρου όμως, δεν δικαίωσε μόνο το αίτημα της γυναίκας, αλλά επέκτεινε το αντιχριστιανικό «φιρμάνι» πολύ παραπέρα. Χωρίς κανείς να το ζητήσει. Αποφάσισε συγκεκριμένα ότι δεν επιτρέπεται ο χτύπος της καμπάνας σε ώρες κοινής ησυχίας, ούτε για λατρευτικούς σκοπούς! Μια απόφαση που εκδόθηκε από δικαστήριο για πρώτη φορά στην Ελλάδα!

Σχεδόν μισή χιλιάδα βανδαλισμών έχουμε κάθε χρόνο σε ορθόδοξους ναούς της Ελλάδας, από ισλαμιστές και ιερόσυλους διαφόρων κινήτρων. Αλλά φαίνεται ότι το κράτος τα καταφέρνει μια χαρά και μόνο του. Βανδαλίζει το κύρος και την υπόσταση της Εκκλησίας στην κοινωνία.

Το δικαστήριο ορίζει στον ναό το πότε θα «υπάρχει»

Το σκεπτικό της δικαιοσύνης αναποδογύρισε τη λογική που ίσχυε μέχρι τώρα σε παρόμοιες προσφυγές κατά ναών, όπου καθοριζόταν το πότε ΔΕΝ επιτρέπεται να χτυπήσει η καμπάνα. Και τώρα προχώρησαν σε λογική που εξετάζει το πότε ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ να ακουστεί η καμπάνα, ως εξαίρεση στην καθολική απαγόρευσή της, στις ώρες κοινής ησυχίας! Είναι πολύ σημαντικό να το καταλάβουμε αυτό.

Και όπως αποφάσισε το δικαστήριο της Σύρου, οι μόνες μέρες που επιτρέπεται στην εκκλησία να θυμίζει ελεύθερα στους χριστιανούς ότι ζουν σε ορθόδοξη χώρα, είναι στις Δεσποτικές και Θεομητορικές εορτές και στην εορτή του Αγίου που είναι αφιερωμένος ο ναός!

Δηλαδή επειδή κάποιος κομπλεξικός αντιχριστιανός ή κάποιος υστερικός ενοχλείται από την καμπάνα, το κράτος δικαιώνει μεμονωμένα άτομα και καταργεί μονοκοντυλιά μια παράδοση πολλών αιώνων. Και αποφασίζει ότι κάνει τη… χάρη στον Θεό να καλεί στον Οίκο του τους χριστιανούς μόνο συγκεκριμένες ώρες. Και η καμπάνα θα μπορεί να χτυπά και σε ώρες κοινής ησυχίας, μόνο για 21 μέρες τον χρόνο!

Συγκεκριμένα οι μόνες μέρες που επιτρέπει το δικαστήριο να ακουστεί καμπάνα (και) σε ώρες κοινής ησυχίας είναι:

η Περιτομή, τα Θεοφάνεια, η Υπαπαντή, των Βαϊων, τα Άγια Πάθη, η Ανάσταση, η Ανάληψη, η Πεντηκοστή, του Αγ. Πνεύματος, η Μεταμόρφωση, η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού, τα Χριστούγεννα, ο Ευαγγελισμός, η Ζωοδόχος Πηγή, η κατάθεση της τιμίας Εσθήτος της Θεοτόκου, η Κοίμηση της Θεοτόκου, η κατάθεση της Τιμίας Ζώνης, Γέννηση της Θεοτόκου, η Αγία Σκέπή της Θεοτόκου, τα Εισόδια της Θεοτόκου και η Σύναξις της Θεοτόκου.

Και όπως είπαμε, για κάθε «παράνομο» χτύπημα της καμπάνας, ο ιερός ναός θα καταβάλει πρόστιμο στην αιτούσα, το ποσό των 200 ευρώ! Μιλάμε δηλαδή για κανονική ποινικοποίηση της θρησκευτικής ελευθερίας, για μια ορθόδοξη πίστη στην οποία στηρίζεται το «γράμμα» του Ελληνικού Συντάγματος.

Τι έχουν καταφέρει ως τώρα και που αποσκοπούν

Ένα χρόνο πριν από την ανεκδιήγητη απόφαση του δικαστηρίου της Σύρου, είχε δημιουργηθεί δικαστικό «προηγούμενο» για το ίδιο θέμα, από το Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας. Το οποίο μετά από προσφυγή άλλου πολίτη, είχε αποφασίσει τον Δεκέμβριο του 2023 να σταματήσει να χτυπά η καμπάνα μιας συγκεκριμένης εκκλησίας σαν ρολόι, γιατί «ενοχλούσε» τον ενάγοντα. Και τώρα όπως βλέπουμε η ποινικοποίηση της καμπάνας πήγε ένα βήμα παραπέρα.

Άρα σύμφωνα με αυτές τις αποφάσεις των δικαστηρίων, δημιουργούνται οι εξής τάσεις:

  • Οι σκοποί που χτυπάει η καμπάνα μπαίνουν στο στόχαστρο της Πολιτείας και «σαλαμοποιούνται». Διαχωρίζεται η χρήση ρολογιού, από τη λατρευτική χρήση.
  • Το καμπαναριό παύει σταδιακά να λειτουργεί ως ρολόι, όχι μόνο τις ώρες κοινής ησυχίας, αλλά γενικώς. Έτσι εκριζώνεται η αίσθηση ότι ο ναός είναι το κέντρο κάθε τοπικής κοινωνίας.
  • Η καμπάνα αντιμετωπίζεται από τα όργανα της Πολιτείας ως ηχορύπανση (ακριβώς όπως οι τεχνικές εργασίες, η μουσική από πάρτι και κέντρα διασκέδασης ή οι εξατμίσεις οχημάτων).
  • Ο ήχος της καμπάνας πρέπει να ανακοινώνει τις ιερές ακολουθίες, συγκεκριμένες ώρες ή αλλιώς όλες τις ώρες αλλά συγκεκριμένες μέρες. Άρα η εκκλησιαστική ζωή υπάγεται σε περιοριστικά μέτρα.
  • Η προσωπική «όχληση» του κάθε δικαιωματιστή αντιχριστιανού, έχει μεγαλύτερο ειδικό βάρος από ένα εκκλησίασμα εκατοντάδων ή και χιλιάδων χριστιανών.

Στη μακραίωνη παράδοση της ελληνορθόδοξης καμπάνας, σίγουρα δεν είναι η πρώτη φορά που άνθρωποι αναθεματίζουν αυτόν τον γλυκύτατο ήχο. Όμως είναι η πρώτη φορά που λαμβάνονται τέτοιες αποφάσεις. Ακριβώς γιατί ποτέ ξανά δεν υπήρχε τόση προθυμία από τα όργανα του κράτους να σιωπήσουν οι εκκλησίες.

Το παρακάτω αυτής της υπόθεσης, ήδη είναι ορατό. Έχουν δημιουργηθεί οι προϋποθέσεις ώστε σιγά σιγά να βρεθούν δεκάδες ή και εκατοντάδες «καλοθελητές» για να τρέχουν στα δικαστήρια τις ενορίες και να αποφασίζονται ασφαλιστικά μέτρα. Δικαιωματιστές, μουσουλμάνοι, αιρετικοί, πολλοί είναι που έχουν να κερδίσουν οφέλη απ’ αυτό.

Μέχρι που να έρθει και ένας νόμος στη Βουλή για να επιστεγάσει όλες αυτές τις αποφάσεις, βάζοντας σε καθολικό περιορισμό την ενοριακή χρήση της καμπάνας. Δύο αιώνες μετά από την απελευθέρωσή μας από την Τουρκιά, ο κρυπτοχριστιανισμός ξανάρχεται. Βέβαια αν τελικά φτάσουμε στον εθνικό ξεπεσμό να ποινικοποιηθούν οι καμπάνες και να κηρύξουν την Εκκλησία πλήρως ανεπιθύμητη, ο Θεός έχει άλλες εκκωφαντικές «καμπάνες» που σείουν το σύμπαν και δεν μπορούν να σιγαστούν με καμία δύναμη…

sportime