Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2024

Η Εκκλησία της Γεωργίας υποστηρίζει τον νέο νόμο για την προστασία των παιδιών από τη ΛΟΑΤΚΙ προπαγάνδα

Η Γεωργιανή Ορθόδοξη Εκκλησία εξέδωσε δήλωση για την υποστήριξη του νόμου που υπογράφηκε πρόσφατα με στόχο την προστασία των παιδιών από την ΛΟΑΤΚΙ προπαγάνδα.

Η δήλωση τονίζει τη σημασία της προστασίας των οικογενειακών αξιών εν μέσω αυξανόμενων προκλήσεων, ιδιαίτερα από ιδεολογίες που υπονομεύουν τις παραδοσιακές οικογενειακές δομές. Επικρίνει το εκπαιδευτικό υλικό που περιέχει ΛΟΑΤΚΙ προπαγάνδα και τονίζει τις προσπάθειες ευθυγράμμισης του εκπαιδευτικού περιεχομένου με θεμελιώδεις αξίες. Ο πρόσφατος νόμος, που εγκρίθηκε από το Κοινοβούλιο στις 17 Σεπτεμβρίου και υπογράφηκε σε νόμο από τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου στις 3 Οκτωβρίου , θεωρείται θετικό βήμα προς τη διαφύλαξη της ταυτότητας του γεωργιανού λαού και την προώθηση της κοινωνικής ευημερίας.

Η δήλωση αναφέρει :

Σήμερα στη Γεωργία, όπως και σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο, η προστασία των οικογενειακών αξιών έχει γίνει μια σημαντική πρόκληση. Με τα χρόνια, τόσο το Πατριαρχείο της Γεωργίας όσο και η πλειονότητα του λαού έχουν ανταποκριθεί σε αυτό το θέμα, συμβάλλοντας όλοι στη διαφύλαξη των οικογενειακών αξιών ενόψει των αυξανόμενων προκλήσεων.

Η Γεωργιανή Εκκλησία υπερασπίστηκε με συνέπεια τη νεολαία μας από ιδεολογίες που υπονομεύουν τις παραδοσιακές οικογενειακές δομές.

Πριν από αρκετά χρόνια, τα σχολικά εγχειρίδια για μαθητές και δασκάλους προσέλκυσαν έντονη και δίκαιη κριτική από το Πατριαρχείο της Γεωργίας, καθώς ορισμένα θέματα σε αυτά τα εγχειρίδια υπονόμευαν ανοιχτά τις οικογενειακές αξίες. Χρειάστηκε σημαντική και ενεργή προσπάθεια για να αφαιρεθούν αποσπάσματα που περιέχουν προπαγάνδα ΛΟΑΤΚΙ από τους εκπαιδευτικούς πόρους, καθώς το εκπαιδευτικό υλικό πρέπει να ευθυγραμμίζεται με τις θεμελιώδεις αξίες μας.

Επιπλέον, η εξάπλωση της ΛΟΑΤΚΙ προπαγάνδας έχει επανειλημμένα δημιουργήσει σημαντικά κοινωνικά ρήγματα στην κοινωνία και έχει γίνει ακόμη και εργαλείο έντασης για όσους ζητούν εμβάθυνση της πόλωσης.

Υπό το φως αυτών των τάσεων, ο νόμος για τις οικογενειακές αξίες και την προστασία των ανηλίκων που εγκρίθηκε από την τρέχουσα κυβέρνηση της Γεωργίας αντιπροσωπεύει ένα θετικό βήμα προς τα εμπρός.

Ελπίζουμε ότι αυτός ο νόμος θα αποφέρει καρποφόρα αποτελέσματα για την ευημερία της κοινωνίας μας, καθώς είναι ένα σημαντικό και αποφασιστικό μέτρο για την προστασία των παραδοσιακών αξιών που καθορίζουν την ταυτότητα του γεωργιανού λαού.

orthochristian.com

https://orthodoxostypos.gr