Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024

Και στη Σλοβακία νομοσχέδιο κατά της προπαγάνδας των ΛΟΑΤΚΙ+ στα σχολεία.

 

Μετά την Ουγγαρία, την Βουλγαρία και την Ρωσία, τώρα και η Σλοβακία προωθεί νομοσχέδιο κατά της προπαγάνδας των ΛΟΑΤΚΙ+ στα σχολεία.

Μέλη του κυβερνώντος Εθνικού Κόμματος της Σλοβακίας (SNS) παρέκαμψαν τον Υπουργό Παιδείας Tomáš Drucker και έφεραν νομοσχέδιο κατά των LGBTI+ στα σχολεία, παρά το ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει παραπέμψει την Ουγγαρία στο δικαστήριο για παρόμοια νομοθεσία.

Τέσσερις βουλευτές του SNS, με επικεφαλής τον αρχηγό του κόμματος Andrej Danko, υπέβαλαν στο κοινοβούλιο πρόταση νόμου για την εκπαίδευση που επιδιώκει να δώσει έναν σαφή ορισμό αυτού που αποκαλείται «μη παραδοσιακός σεξουαλικός προσανατολισμός», απαγορεύοντας την προώθησή του και τη διάδοση σχετικών ιδεών στα σχολεία. Στα σχολεία που θα διαπιστωθεί ότι παραβιάζουν τον νόμο θα μπορεί να τους επιβληθεί πρόστιμο έως και 30.000 ευρώ.

«Η Σλοβακική κοινωνία βασίζεται σε παραδοσιακές αξίες που ορίζουν τον γάμο ως την αποκλειστική ένωση μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας, η οποία αναφέρεται επίσης ρητά στο άρθρο 41 παράγραφος 1 του Σλοβακικού Συντάγματος» αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση.

«Στο πλαίσιο αυτών των αξιών, το νομοσχέδιο επιδιώκει να προστατεύσει τα παιδιά και τους νέους από επιρροές που ενδέχεται να έρχονται σε αντίθεση με τις Συνταγματικές αρχές» καταλήγει η έκθεση.

Εάν θεσπιστεί, ο νόμος που προτείνει το SNS θα μοιάζει πολύ με ένα τμήμα του νόμου της Ουγγαρίας του 2021 κατά των LGBTI+. Ο νόμος, που απαγορεύει στους ανηλίκους να εκτίθενται σε περιεχόμενο που προωθεί τη λεγόμενη «απόκλιση από την ταυτότητα που αντιστοιχεί στο φύλο κατά τη γέννηση, αλλαγή φύλου ή ομοφυλοφιλία» αναμένεται να επανεξεταστεί από το Δικαστήριο της ΕΕ μετά την αμφισβήτησή του από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Παρόμοια νομοθεσία που απαγορεύει την προώθηση των LGBT+ στα σχολεία ψηφίστηκε από το Βουλγαρικό κοινοβούλιο τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους, μετά από πρόταση του κόμματος Αναγέννηση, που θεωρείται φιλορωσικό.

Το 2022 το Ρωσικό κοινοβούλιο ψήφισε νόμο που διεύρυνε την υπάρχουσα απαγόρευση περί προώθησης «της προπαγάνδας υπέρ της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας» στα παιδιά, ώστε να αφορά άτομα κάθε ηλικίας.

Με βάση τον νέο νόμο, ο οποίος ψηφίστηκε σε πρώτη φάση από την Δούμα, κάθε εκδήλωση ή ενέργεια που θεωρείται ως απόπειρα προώθησης της ομοφυλοφιλίας,   είτε διαδικτυακά, είτε στον κινηματογράφο, είτε στην τηλεόραση, είτε δημοσίως, προβλέπει την επιβολή προστίμου.

Με πληροφορίες από Euractiv

Πηγή: Cosmostatus

http://aktines.blogspot.com/2024/09/blog-post_50.html#more