Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024

Παρέμβαση λογοκρισίας των κοινωνικών δικτύων;

Το Facebook… εξαφανίζει “μαυρίζοντας” τις χριστιανικές εικόνες, στις κοινοποιήσεις-αναρτήσεις του Evros-news…

Ένα πρωτοφανές γεγονός, που συμβαίνει πρώτη φορά, έγινε σήμερα σε κοινοποιήσεις-αναρτήσεις του Evros-news.gr στο Facebook, τόσο στην επίσημη σελίδα μας, όσο και στις δύο προσωπικές του ιδιοκτήτη  Κώστα Πιτιακούδη.

Μας το επεσήμαναν αρκετοί αναγνώστες που επικοινώνησαν μέσω μηνυμάτων με διάφορους τρόπους, γιατί πάνω στο δημοσιογραφικό… τρέξιμο δεν το είχαμε προσέξει. Το Facebook λοιπόν, σε ένα θέμα που δημοσιεύσαμε και κοινοποιήσαμε στις τρεις σελίδς του όπου συνήθως κάνουμε κοινοποιήσεις και είχε τίτλο: “Σουφλί: Ο εορτασμός Γέννησης της Θεοτόκου στην Ιερά Μονή της Δαδιάς” με βασική φωτογραφία την περιφορά της Ιερής εικόνας της Παναγίας από την Μονή Δαδιάς, “ΜΑΥΡΙΣΕ’ το σημείο όπου υπήρχε η εικόνα και την “ΕΞΑΦΑΝΙΣΕ” από την φωτογραφία. Κι αυτό συνέβη και στα τρία προφίλ.

 

 

Το αξιοπερίεργο είναι, ότι το “μαύρισμα” και η “εξαφάνιση” της εικόνας, έγινε μόνο σε όσους μπαίνουν στις τρεις αυτές σελίδες από το κινητό τηλέφωνο, ενώ στους υπολογιστές δεν έχει γίνει το ίδιο, όπως βλέπετε στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook μέσω υπολογιστή.

Ζητήσαμε και από αρκετούς ακόμα, μετά την διαπίστωση μας αυτή, να μπουν στις σελίδες του Facebook από  τα δικά τους κινητά και μας επιβεβαίωσαν ότι αυτή η ΕΝΕΡΓΕΙΑ-ΝΤΡΟΠΗ ισχύει. Τι συμβαίνει τελικά;

Είναι δυνατόν το Facebook να “ΜΑΥΡΙΖΕΙ” αυθαίρετα και να “ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΙ” εικόνες σε κοινοποιήσεις ρεπορτάζ και ειδησεογραφικών θεμάτων μιας ιστοσελίδας; Που έχουμε καταντήσει. Η ιδιοκτησία του Ζούκενμπεργκ να μην επιτρέπει την εμφάνιση χριστιανικών εικόνων; Για να μην ενοχληθούν κάποιοι που είναι αντίθετης θρησκείας; Είναι δυνατόν;

Ήδη απευθυνθήκαμε στέλνοντας μήνυμα διαμαρτυρίας και αναμένουμε απάντηση, αν μας δοθεί φυσικά.

evros-news.gr

https://orthodoxostypos.gr