Κυριακή 21 Ιουλίου 2024

«Προς μια παγκόσμια δικτατορία»: Το βιβλίο του Gary Kah για την νετοαξίτικη και νεοεποχίτικη προπαγάνδα

Μαθήματα εφαρμοσμένης προπαγάνδας / Μάθημα 31ο

Γράφει ο Κωνσταντίνος Ι. Βαθιώτης


“Some even believe we are part of a secret cabal working against the best interests of the United States, characterizing my family and me as ‘internationalists’ and of conspiring with others around the world to build a more integrated global political and economic structure – one world, if you will. If that’s the charge, I stand guilty, and I am proud of it.”
David Rockefeller, Memoires, 2002, σελ. 405

Ι. Ο ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΟΣ ΣΤΙΓΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΟΡΟΥ «ΝΕΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΑΞΗ» ΩΣ «ΘΕΩΡΙΑ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ»     

Στις 2/8/1990, στο Ινστιτούτο Aspen του Κολοράντο, ο τότε Πρόεδρος των Η.Π.Α. Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος είχε δηλώσει τα εξής:

«Έχουμε μπροστά μας την ευκαιρία να σφυρηλατήσουμε για μας αλλά και για τις επόμενες γενιές μια Νέα Παγκόσμια Τάξη (a New World Order). Έναν κόσμο, όπου ο νόμος της τάξης και όχι ο νόμος της ζούγκλας θα κυβερνούν τα κράτη-μέλη. Όταν θα το έχουμε πετύχει, και θα το πετύχουμε, θα έχουμε μια πραγματική ευκαιρία να επιβάλουμε μια Νέα Τάξη, όπου ένας αξιόπιστος ΟΗΕ θα μπορεί να χρησιμοποιήσει τον ειρηνευτικό του ρόλο για να μπορέσει να πραγματοποιήσει τα οράματα των ιδρυτών του».

Στις 11/9/1990 (ακριβώς 11 χρόνια αργότερα, στις 11/9/2001 έπεσαν οι Δίδυμοι Πύργοι!), με αφορμή την εισβολή του Σαντάμ Χουσεΐν στο Κουβέιτ, ο Μπους έκανε έκκληση για μια «Νέα Παγκόσμια Τάξη» (“Νew World Order”), ειδικότερα:

«για μια Νέα Εποχή, απαλλαγμένη από την απειλή της τρομοκρατίας, πιο ισχυρή στην αναζήτηση δικαιοσύνης και πιο ασφαλή στο ζήτημα της ειρήνης (“a new era – freer from the threat of terror, stronger in the pursuit of justice, and more secure in the quest for peace”).

Το εντυπωσιακό είναι ότι, καίτοι ο όρος «Νέα Παγκόσμια Τάξη» χρησιμοποιήθηκε κατ’ επανάληψιν από τον τότε Πρόεδρο Μπους, τόσο αυτός όσο και η παραλλαγή του, δηλαδή η «Νέα Τάξη Πραγμάτων», έχει αυθαιρέτως ενταχθεί στην προπαγανδιστική λίστα των «θεωριών συνωμοσίας». Επί παραδείγματι, στην ελεγχόμενη Wikipedia υπάρχει η ακόλουθη εξήγηση:

«Η Νέα Παγκόσμια Τάξη (NWO) είναι ένας όρος χρησιμοποιούμενος από πολλές θεωρίες συνωμοσίας που έχουν ως βάση τους την υπόθεση ότι υπάρχει μια κρυφίως δρώσα ολοκληρωτικού τύπου παγκόσμια κυβέρνηση. Κοινή συνισταμένη αυτών των θεωριών συνωμοσίας είναι ότι μια μυστική ελίτ με παγκοσμιοποιητική ατζέντα συνωμοτεί σε βάρος των λαών, προκειμένου να επιτύχει παγκόσμια κυριαρχία και να κυβερνήσει τον κόσμο μέσω μιας αυταρχικής παγκόσμιας κυβέρνησης (η οποία θα αντικαταστήσει τα κυρίαρχα έθνη-κράτη) και μιας πολυεπίπεδης προπαγάνδας, η ιδεολογία της οποίας χαιρετίζει την εγκαθίδρυση της Νέας Παγκόσμιας Τάξης ως το αποκορύφωμα της ιστορικής προόδου».

Φυσικά, το γεγονός ότι οι θιασώτες του κυρίαρχου ρεύματος έφθασαν μέχρι του σημείου να στιγματίζουν ως συνωμοσιολογικούς ακόμη και όρους που χρησιμοποιήθηκαν από τα επίσημα χείλη του Προέδρου των ΗΠΑ, και δη κατ’ επανάληψιν, σημαίνει ότι η ετικέτα της συνωμοσιολογίας επιτελεί μια διαβολάρεστη αποστολή: φρενοβλαβοποιεί τους υγιώς σκεπτόμενους, αναποδογυρίζοντας την αλήθεια.

Όποιος, λοιπόν, επιθυμεί να βεβαιωθεί ότι έχει σώας τας φρένας και να κρατήσει το μυαλό του στην θέση του, αντιστεκόμενος στην νεοταξίτικη προπαγάνδα και, ταυτοχρόνως, συμβάλλοντας στην αφύπνιση των μαζανθρώπων, δεν έχει παρά να προμηθευτεί παλιά βιβλία στα οποία περιγράφεται το σχέδιο της Νέας Παγκόσμιας Τάξης (ή, αλλιώς, της Νέας Τάξης Πραγμάτων) και να το αντιπαραβάλλει με την σημερινή πραγματικότητα.

Ένα τέτοιο βιβλίο έχει τον τίτλο «Προς μια παγκόσμια δικτατορία» και είναι γραμμένο από τον Γκάρυ Κα (Gary H. Kah) πριν από μισόν περίπου αιώνα (στα ελληνικά κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Στερέωμα» σε μετάφραση Χαρίκλειας Αρβανιτίδη).

ΙΙ. ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ

Ήδη στην εισαγωγή του, ο συγγραφέας ενημερώνει τον αναγνώστη ότι από την συμμετοχή του σε διάφορες κυβερνητικές αποστολές πληροφορήθηκε την ύπαρξη ενός μυστικού σχεδίου, το οποίο είχε ως σκοπό:

«την εδραίωση μιας παγκόσμιας κυβέρνησης, που συχνότατα οι μυημένοι την αποκαλούσαν “Νέα Παγκόσμια Τάξη”».

Από τα πρώτα πράγματα που μαθαίνει ο αναγνώστης είναι ότι η παγκόσμια κυβέρνηση συνδέεται πρωτίστως με την μετάβαση σε ένα «ηλεκτρονικό (χωρίς ρευστό χρήμα) σύστημα»:

Μετά την ευρύτατη αποδοχή της πιστωτικής κάρτας, «όλα θα είναι έτοιμα για το επόμενο τελικό στάδιο, το οποίο θα είναι να υποχρεωθεί ο κάθε πολίτης να αποκτήσει έναν προσωπικό κωδικό-ταυτότητα, χωρίς τον οποίο θα είναι αδύνατον να αγοράσει ή να πωλήσει» (σελ. 13).

Δεδομένου ότι ήδη εξαγγέλθηκε η εφαρμογή του προσωπικού αριθμού, με το σατανικό, βεβαίως, πρόσχημα της απλοποίησης της καθημερινότητας των πολιτών και της εξάλειψης της γραφειοκρατίας, η προφητεία του συγγραφέως κάθε άλλο παρά συνωμοσιολογική μπορεί να χαρακτηρισθεί.

ΙΙΙ. ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ

Εν συνεχεία, αφού κάνει αναφορά στην συνεργασία των οικογενειών Ρότσιλντ και Ροκφέλερ με μυστικές εταιρείες, προκειμένου να «δημιουργήσουν μια παγκόσμια κυβέρνηση που συνδυάζει υπερ-καπιταλισμό και κομμουνισμό κάτω από τον έλεγχό τους» (σελ. 20), αλλά και της δράσης των ιλλουμινάτι και του πεφωτισμένου ελευθεροτεκτονισμού που υποκίνησε την Γαλλική Επανάσταση μέσω της εταιρείας των Ιακωβίνων και του Ναπολέοντος Βοναπάρτη, ενώ αργότερα (1913) κατάφερε να ελέγξει το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα, ο συγγραφέας επικαλείται το εγχειρίδιο του Συμβουλίου για τις Εξωτερικές Υποθέσεις, στο οποίο ο όρος «Νέα Παγκόσμια Τάξη» λειτούργησε ως κωδικός για την προετοιμαζόμενη παγκόσμια κυβέρνηση (σελ. 39).

Στο σημείο αυτό, ο συγγραφέας διευκρινίζει ότι η «Νέα Παγκόσμια Τάξη» είναι μια έκφραση που χρησιμοποιήθηκε από την πεφωτισμένη μασονία ήδη επί των ημερών του Αδάμ Βαϊσχάουπτ (Adam Weishaupt) για να κωδικοποιήσει «την επερχόμενη παγκόσμια κυβέρνηση στην οποία θα κυβερνήσει ο Αντίχριστος».

Adam Weishaupt: Το βελτιωμένο σύστημα των πεφωτισμένων με όλους τους βαθμούς και τους θεσμούς του

Δεν είναι τυχαίο ότι «ένα από τα μυστικά σύμβολα της πεφωτισμένης μασονίας που απεικονίζει το μήνυμα αυτό, τοποθετήθηκε στην πίσω πλευρά του χαρτονομίσματος του ενός δολαρίου επί προεδρίας Φραγκλίνου Ρούζβελτ». Πρόκειται για την «πυραμίδα που στην κορυφή της βρίσκεται το μάτι που βλέπει τα πάντα, του Όσιρι ή του Βάαλ», κάτω δε από την πυραμίδα είναι γραμμένο το λατινικό σύνθημα Novus Ordo Seclorum, ελληνιστί: «Νέα Τάξη των Αιώνων».

ΙV. ΤΑ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Στις επόμενες ενότητες, ο συγγραφέας εξηγεί τον ρόλο της λέσχης Μπίλντερμπεργκ, της λέσχης της Ρώμης και της Τριμερούς Επιτροπής, μέσω των οποίων έγιναν τα σταδιακά βήματα προς την δημιουργία της παγκόσμιας κυβέρνησης (σελ. 57).

V. ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ

Στο τέταρτο κεφάλαιο του βιβλίου, ο συγγραφέας πραγματεύεται την δράση του μυστικιστικού κινήματος της Νέας Εποχής (New Age), ειδικότερα δε του δικτύου πνευματιστικών οργανώσεων που έχει στηθεί γύρω από αυτό, προκειμένου να ενδυναμωθούν οι πολιτικές και οικονομικές προσπάθειες για την εγκαθίδρυση της παγκόσμιας κυβέρνησης (σελ. 75 επ.).

Ήδη ο όρος «Νέα Εποχή» προπαγανδίζεται ευρέως με κάθε ευκαιρία· π.χ. στο διαφημιστικό σποτ για την ανάπλαση του παλιού αεροδρομίου διαβάζουμε: «Μια νέα εποχή για την Ελλάδα». Aντίστοιχο σλόγκαν υπάρχει και έξω από το πρώην Χίλτον Αθηνών, ενώ ο ίδιος όρος έχει χρησιμοποιηθεί τόσο από τον ελληνικό σιδηρόδρομο όσο και από την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για την συνδιαμόρφωση των ελληνικών πανεπιστημίων.

Ο συγγραφέας τονίζει ότι το κίνημα της Νέας Εποχής προωθεί τον πανθεϊσμό, σύμφωνα με τον οποίο «δεν θα πεθάνουμε ποτέ και άρα δεν θα δεχθούμε την κρίση του Θεού», επανερχόμενοι «σε διαφορετικές μορφές ζωής (μετενσάρκωση)». Επίσης, οι Νεοεποχίτες εφαρμόζουν την μέθοδο της ύπνωσης, για να πραγματοποιήσουν εξωσωματικά ταξίδια και να ταξιδεύσουν σε «προηγούμενες ζωές».

Προσφάτως, όλως τυχαίως, η «εκλεγμένη ευρωβουλεύτρια» (sic) Ελεονώρα Μελέτη παραδέχθηκε ότι έχει υποβληθεί σε ύπνωση, αποκαλύπτοντας ότι είχε πεθάνει στις 27.1.1937! Υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η κ. Μελέτη έχει προσκυνήσει τους ινστρούχτορες της Νέας Παγκόσμιας Τάξης και επιδίδεται σε… προ-μελετη-μένη προπαγάνδα υπέρ της Νέας Εποχής;

Η συνέχεια ΕΔΩ