Σάββατο 20 Ιουλίου 2024

Προσωπικός Αριθμός: Η Ψηφιακή φάκα

Γράφει ο Πέτρος Ι. Νικολού, μαχόμενος Δικηγόρος Αθηνών, Νομική ΕΚΠΑ 

Δεν είναι η πρώτη φορά που στο ελληνώνυμο προτεκτοράτο της Πρεσβείας (μία είναι η Πρεσβεία!) αντί να εστιάσουμε στην καταπολέμηση της ακρίβειας, της λαθρομεταναστεύσεως, του δημογραφικού, της πολεμικής απειλής της Τουρκίας, μάς αρέσει να δημιουργούμε έτερα πλείονα προβλήματα εκεί που δεν υπάρχουν. Τί μάς έλειπε από την επίγεια Εδέμ του Κυριάκου του Μεγαλοπρεπούς του οποίου το ελιτίστικο επιτελείο πλήρως αποκεκομμένο από τις ανάγκες του λαού γνωρίζει -φυσικά-καλύτερα από τον καθένα το συμφέρον του τελευταίου από το να ολοκληρώσουμε, λοιπόν, τον ψηφιακό παράδεισο που εγκαινίασε με μεγάλη επιτυχία ο εκ καλοζωίας καλλιπάρειος Πιερρακάκης; Όταν έχεις λελυμένα τα ήσσονος σημασίας ζητήματα που ταλαιπωρούσαν τον λαό, τι προτιμότερο από το να θές να «διευκολύνεις» τη ζωή του πολίτη με καινοτόμα μέσα επαληθεύσεως της ταυτοποιήσεώς τους, τα οποία δεν παρουσιάζουν καμμία πρακτική ωφέλεια στην καθημερινότητα; Αν αναλογιστεί κανείς πόσα άτομα από το περιβάλλον του έχουν αντιμετωπίσει δυσκολία ως προς την χρήση των ΑΔΤ, ΑΦΜ και ΑΜΚΑ, ίσως να ανακαλύψει από ελάχιστα έως κανένα. Τα μεγάλα πνεύματα, όμως, τα οποία εν είδει πεφωτισμένης δεσποτείας μάς εποπτεύουν εφηύραν αποκλειστικά χάριν ημών των ταπεινών τον νέο Προσωπικό Αριθμό, έναν κωδικό με 12 αλφαριθμητικά στοιχεία που θα δώσει τέλος στην ανησυχία και τα προβλήματα συνάλλαγής μας με τις δημόσιες υπηρεσίες.

Επειδή, όμως, κι η ειρωνεία και ο εμπαιγμός έχουν τα όρια τους στο κράτος, το οποίο μάς ζητεί να το εμπιστευθούμε, όταν ελέγχει τους υπηκόους του με παράνομα λογισμικά παρακολουθήσεως, ο Προσωπικός Αριθμός, ο οποίος θα έρθει να συγχωνεύσει και να αντικαταστήσει κάθε άλλον κωδικό και θα χρησιμοποιείται υποχρεωτικά σε όλες τις ηλεκτρονικές και φυσικές επαφές του πολίτη με το κράτος όχι μόνο δεν αίρει κανένα γραφειοκρατικό εμπόδιο στην πράξη, αλλά συνάμα προλειαίνει το έδαφος για την ένταξή του καθενός από εμάς άνευ της συναινέσεώς μας στο παγκοσμιοποιημένο σύστημα ψηφιακής διακυβερνήσεως που ετοιμάζεται. Σε μία εποχή που κανείς δεν εμφάνιζε πρόσκομμα ως προς την χρήση των αριθμών κοινωνικής ασφαλίσεως, εφορίας και αστυνομικής ταυτότητος καθείς εκ των οποίων ήτο εξ υπαρχής μοναδικός, ο Προσωπικός Αριθμός, ο οποίος ψευδώς αναγγέλλεται ότι θα χαρακτηρίζεται από προαιρετικότητα στην λήψη του, ενώ στην αιτιολογική έκθεση του Προεδρικού διατάγματος ρητά ορίζεται ότι θα επιβληθεί αναγκαστικώ τω τρόπω, θα συμβάλει στη συλλογή, επεξεργασία και αποθήκευση κάθε προσωπικού δεδομένου ημών, οικοδομώντας συν τω χρόνω προϊόντι ένα ατέρμονο δίκτυο ψηφιακού φακελώματος κάθε έμπνοος υπάρξεως, υπό το πρόσχημα της βελτιώσεως της ποιότητος ζωής. Μπορεί το ΕΣΥ να διαλύεται μέρα με την ημέρα και ο κόσμος να εξωθείται στην πανάκριβη ιδιωτική νοσηλεία, μπορεί η εγκληματικότητα να οργιάζει όλο και περισσότερο και μπορεί η φοροληστρική επιδρομή να έχει αλώσει την εγχώρια μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και οικονομία. Όμως, θα έχεις κάθε λόγο να πανηγυρίζεις που με τον Προσωπικό Αριθμό θα εξοικονομήσεις άμα τη εκφωνήσει του και τω σκαναρίσματί σου πέραν του ενός (1) λεπτού! στις συναλλαγές σου με το Δημόσιο. Πρόκειται δηλαδή ούτε λίγο ούτε πολύ για ένα ανέκδοτο παρόμοιο με την ενσωμάτωση του διπλώματος οδηγήσεως και της ταυτότητος στο κινητό με την οποία δεν ήλλαξε απολύτως τίποτα πρακτικά πέραν της επιδείξεως του smartphone αντί του φυσικού εγγράφου στον αντίστοιχο δημόσιο υπάλληλο. Εν άλλοις λόγοις, η κυβέρνηση διαμορφώνει μεθοδικά και συστηματικά τη νέα κόλαση της ηλεκτρονικής δικτατορίας, συρρικνώνοντας τις ατόμικές μας ελευθερίες και θέτοντας έκαστον εξ ημών σ’ ένα ξεχωριστό ψηφιακό κελί. Ο άνθρωπος αποβάλλει την ελευθερία της προσωπικότητός του, αριθμοποιείται και καθίσταται, χωρίς υπερβολή, εν ριπή οφθαλμού μία μονάδα πλήρως δεσμευμένη και ψηφιακά ελεγχομένη.

Ο Άγιος Παΐσιος ούτινος την μνήμην επετελέσαμεν προχθές, όπως και οι μακαριστοί π. Σάββας Αχιλλέως κι π. Αυγουστίνος Καντιώτης, μας είχαν προειδοποιήσει ως ποίμνιο ότι με την έλευση του Προσωπικού Αριθμού, ο οποίος συνιστά τον πρόδρομο της υποκύψεως στη νέα ηλεκτρονική ταυτότητα, η οποία θα επεκταθεί παντού το 2026, θα επιχειρηθεί να εξοικειωθεί ύπουλα ο κόσμος με τη στρεβλή αντίληψη, ότι δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς αυτόν, ώστε έτσι να συμβιβαστεί με τη Νέα Τάξη Πραγμάτων, αποδεχόμενος την ιδιότητά του ως σκλάβου της πολιτείας του Αντιχρίστου, η οποία εδραιώνεται σταθερά. Η οργανωμένη προσπάθεια εφησυχασμού του κόσμου από μέρους πνευματικών γύρω από το ζήτημα του σφραγίσματος με τον περιώνυμο αριθμό του οποίου προστάδιο αποτελεί το προχάραγμα της ηλεκτρονικής ταυτοποιήσεως θέτει πρό των εύθυνών τους πρωτίστως τους ρασοφόρους, οίτινες αρνούνται να επιτελέσουν τον ρόλο τους ως ταγών του χριστεπωνύμου πληρώματος. Ο μέσος θνητός πίπτοντας στην παγίδα των μεγάλων υποσχέσεων για ευκολίες, ανέσεις και πολυτέλειες εκχωρεί αναντίρρητα συνταγμάτικά του δικαιώματα, μη στοχαζόμενος τις συνέπειες της άκριτης εμπιστοσύνης του προς τον κρατικό μηχανισμό των απατεώνων που καταδυναστεύουν τις ζωές μας, εκποιώντας την Πατρίδα μας κομμάτι κομμάτι. Ο Προσωπικός Αριθμός θα διαπλατύνει την είσοδο στην άμεση χειραγώγησή μας από το αλγοριθμικό σύστημα τεχνητής νοημοσύνης, το οποίο μετά την Κίνα υιοθετεί πλήρως η Δύση. Συμπέρασμα: Μην βιαστείτε να συνθηκολογήσετε ακόμα κι αν δεν νοιάζεστε για τη σωτηρία της ψυχής σας.

https://www.eoneolaia.com/proswpikos-arithos-h-pshfiakh-faka-petros-nikolou/