Παρασκευή 18 Αυγούστου 2023

Φρέντης Μπελέρης για τον Έντι Ράμα – πλήρης εξευτελισμός του Αλβανού πρωθυπουργού!

Ο εκλεγμένος δήμαρχος Χιμάρας Φρέντης Μπελέρης απάντησε με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στον πρωθυπουργό Έντι Ράμα, ο οποίος σχολιάζοντας τη διαμαρτυρία που έγινε για τη φυλάκισή του είπε «μην καίτε το πάπλωμα για ένα ψύλλο», δημοσιεύει η Gazeta Shqiptare.

Ο Φρέντης Μπελέρης  είπε ότι θα απαντήσει στη δήλωση του αρχηγού της κυβέρνησης με την ελληνική παροιμία «Το λιοντάρι διακρίνεται από το νύχι του».

«Ο Έντι Ράμα αναφέρεται σε μια αλβανική παροιμία που ζητά «να μην κάψεις το πάπλωμα για ένα ψύλλο». Να σας πω μια ελληνική παροιμία: «Το λιοντάρι διακρίνεται ακόμα και από το νύχι του», γράφει στην ανάρτησή του ο Φρέντης Μπελέρης.

Ο Μπελέρης αναφέρει ότι στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου αναφέρθηκαν 35 περιπτώσεις εκλογικών παρατυπιών, αλλά ότι είναι ο μόνος που συνελήφθη και κρατείται.

«Τη στιγμή της σύλληψής μου δεν έκανα καμία παράνομη πράξη και σε κανένα σημείο της παράνομης υποκλοπής δεν φάνηκε ότι έδωσα χρήματα για να αγοράσω ψήφους», τόνισε.

Ενώ πρόσθεσε ότι «είμαι υπό κράτηση εδώ και τρεις μήνες για δήθεν διαφθορά 40.000 λεκ (380 ευρώ). Κατ’ αναλογία πόσους αιώνες θα έπρεπε να φυλακίζονται δεκάδες συνεργάτες του Ράμα που διώκονται για διαφθορά;».

Η πλήρης αντίδραση του Φρέντη Μπέλερη

Διάβασα σήμερα μια πολύ ωραία (αν και περίεργη και πολύ λογική) ανάρτηση. Την έγραψε ένας καλός και μοντέρνος πολιτικός που το όνομά του, όπως είδα, είναι Έντι Ράμα.

 Είναι πιθανό να είναι συνώνυμο με τον Έντι Ράμα, τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, ο οποίος μια εβδομάδα πριν από τις τοπικές εκλογές του Μαΐου 2023 με αποκάλεσε δημόσια «προσωπικό του εχθρό» και με προσέβαλε με χυδαίο τρόπο, αποκαλώντας με κόκκο άγνοιας, αποβράσματα, σκουπίδια και άλλες παρόμοιες προσβολές. Μάλλον θα είναι συνώνυμο γιατί ο «καλός» Έντι Ράμα γράφει διαφορετικά και αναφέρεται σε άλλη χώρα που δεν είναι η Αλβανία.

«Ο καλός» Έντι Ράμα ανησύχησε από τη μεγαλειώδη συγκέντρωση στη Χειμάρρα, στις 14-8-2023, για την αποφυλάκισή μου. Λέει ότι η συγκέντρωση οργανώθηκε από Έλληνες πολιτικούς. Πιστεύω ότι δεν το κατάλαβε καλά. Τη συγκέντρωση διοργάνωσαν πολίτες της Αλβανίας, ελληνικής και αλβανικής καταγωγής, όπου μεταξύ άλλων μίλησαν και οι δήμαρχοι από την Ελλάδα. Αυτοί οι πολίτες της Αλβανίας ήταν που, παρά τα όσα έκανε ο πρωθυπουργός Ράμα, δεν φοβήθηκαν, αλλά με ψήφισαν και με εξέλεξαν δήμαρχο τον Μάιο.

Ο «καλός» Έντι Ράμα αναφέρεται μόνο στο ότι έχω και ελληνική υπηκοότητα.

Ξεχνάει (όπως και ο πρωθυπουργός Ράμα) ότι γεννήθηκα στη Χειμάρρα, είμαι ελληνικής καταγωγής και μιλάω ελληνικά. Όλοι στην οικογένειά μου μιλούν ελληνικά, όπως και ο μεγαλύτερος πληθυσμός της Χιμάρας. Παρ’ όλα αυτά, η Αλβανία δεν αποδέχεται το γεγονός ότι μια ελληνική εθνική μειονότητα ζει στη Χιμάρα.

Αναγνωρίζει μόνο την παρουσία Ελλήνων στους δήμους Φοινίκης και Δρόπολης. Η έπαρση της ελληνικής σημαίας δεν είναι δικαίωμα που μας έδωσε ο πρωθυπουργός Ράμα. Συνέβη από τη δημιουργία του αλβανικού κράτους και ήταν προϋπόθεση για να αναγνωριστεί η Αλβανία από την Κοινωνία των Εθνών.

Ο «καλός» Έντι Ράμα μιλάει για τα προβλήματα που υπάρχουν σε όλη την Αλβανία με τα δικαιώματα ιδιοκτησίας.

Προφανώς δεν γνωρίζει ότι ο συνονόματός του πρωθυπουργός, Έντι Ράμα, έχει ορίσει μόνο τη Χειμάρρα ως στρατηγική επένδυση για τον τουρισμό, από ολόκληρη την ακτογραμμή της Αλβανίας.

Οι περιουσίες των Ελλήνων κλέβονται στη Χειμάρρα, όχι σε άλλες περιοχές της Αλβανίας. Μόνο στη Χειμάρρα έχουμε «στρατηγικούς επενδυτές» που αποδεικνύεται ότι είναι όλοι φίλοι του πρωθυπουργού Έντι Ράμα…

Ο «καλός» Έντι Ράμα δεν θα έχει μάθει ότι αυτά τα 33 χρόνια (δηλαδή από την πτώση του κομμουνισμού) που ακούμε για εκλογικά εγκλήματα, έχει συλληφθεί μόνο ένας, αυτός είμαι εγώ και είμαι ελληνικής καταγωγής.

Ο «καλός» Έντι Ράμα επίσης δεν θα έχει μάθει ότι καταγράφηκαν 35 περιπτώσεις εκλογικών παρατυπιών στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου. Μόνο εμένα συνέλαβαν και με άφησαν υπό κράτηση.

Ο «καλός» Έντι Ράμα λέει δικαίως ότι οι ΗΠΑ και η Ευρώπη στήριξαν τη μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης στο αλβανικό δικαστικό σύστημα. Επειδή όμως όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος, στην περίπτωσή μου είναι ξεκάθαρο ότι τα πράγματα στη δικαιοσύνη δεν πάνε καλά γιατί:

– Η αστυνομία με αντιμετώπισε με τις μεθόδους ασφαλείας του Χότζα, οι οποίες έχουν απαγορευτεί από τη δεκαετία του 1990, στρατολογώντας ένα άτομο που καταδικάστηκε για απάτη.

– Ο εισαγγελέας που διέταξε τότε την αστυνομία να πραγματοποιήσει την υποκλοπή δεν είχε την εξουσία να διατάξει αυτήν την υποκλοπή.

– Κατά τη στιγμή της σύλληψης δεν διέπραξα καμία παράνομη πράξη, επομένως δεν υπάρχει κατάφωρη πράξη.

– Οι δικαστές που ξεκίνησαν τη διαδικασία εναντίον μου ήταν όλοι πρώην ηγέτες ή στενοί φίλοι με το Αλβανικό Σοσιαλιστικό Κόμμα.

– Σε κανένα σημείο της παράνομης υποκλοπής δεν προκύπτει ότι έδωσα χρήματα για να αγοράσω ψήφους.

– Ο εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστηρίου του ΣΠΑΚ έχει χρησιμοποιήσει πλαστό έγγραφο δήθεν καταδίκης μου, όταν στο αποδεικτικό της ποινής, που εκδίδεται ηλεκτρονικά, δεν είχα καταδικαστεί.

– Για υποτιθέμενη διαφθορά 40.000 λεκ (380 ευρώ), είμαι υπό κράτηση εδώ και τρεις μήνες. Κατ’ αναλογία πόσους αιώνες θα έπρεπε να φυλακίζονται δεκάδες συνεργάτες του Ράμα που διώκονται για διαφθορά;

Ο «καλός» Έντι Ράμα αναφέρεται σε μια αλβανική παροιμία που ζητά «να μην καεί το πάπλωμα για ένα ψύλλο». Επιτρέψτε μου να παραθέσω μια ελληνική παροιμία: «Το λιοντάρι διακρίνεται από το νύχι του». Δεν χρειάζεται να δούμε πολλά. Από αυτά που έκανε ο Πρωθυπουργός Ράμα στην περίπτωσή μου, μπορούμε να βγάλουμε έγκυρα συμπεράσματα για τη γενική κατάσταση της δικαιοσύνης και του κράτους δικαίου στην πατρίδα μου, την Αλβανία.

Τέλος, ο «καλός» Έντι Ράμα λέει ότι Έλληνες και Αλβανοί είναι «ένα πρόσωπο, μια ράτσα». Ισως ναι, ίσως όχι. Ωστόσο, ο Ράμα ως πρωθυπουργός δείχνει σίγουρα ότι είναι «ένα πρόσωπο, μια φυλή» με τον Ερντογάν. Ακόμη και ο Ερντογάν μιλάει για ανεξάρτητη δικαιοσύνη και απαιτεί να γίνουν σεβαστές οι αποφάσεις του.

Καταλήγοντας, ο «καλός» Έντι Ράμα λέει ας αφήσουμε τη δικαιοσύνη να κάνει ανενόχλητη τη δουλειά της. Ας πει τότε στον πρωθυπουργό Έντι Ράμα να με αφήσει να ορκιστώ ως δήμαρχος. Αυτό δεν είναι υπόθεση της δικαιοσύνης. Είναι απόφαση του γενικού διευθυντή των φυλακών.

Po pres Edi Rama!

echedoros.blog

https://orthodoxostypos.gr