Πέμπτη 18 Μαΐου 2023

Κλιματική αλλαγή ή πνευματική διαστροφή;

 Οἱ διψῶντες, πορεύεσθε ἐφ' ὕδωρ”

Ησ. 55,1

 Εδώ και χρόνια, οι δυνάστες των λαών, επέλεξαν εντυπωσιακούς όρους για να ονοματίζουν ποικίλες καταστάσεις, προκειμένου να καθυποτάξουν ψυχολογικά τα λαϊκά στρώματα, μέσω του φόβου και του ενσπειρομένου πανικού. Επέλεξαν επίσης ετέρους, ως εξιλαστήρια θύματα, για να σκεπάζουν τα δικά τους νοσηρά εγκλήματα. Στόχος τους ο πνευματικός ευνουχισμός της κοινωνίας και η τελική άλωση των ψυχών.

Η πνευματική πανούκλα των ψευτοδιανοουμένων και των εκπροσώπων της πλουτοκρατίας, βάλθηκαν με κάθε τρόπο να γκρεμίσουν τα πάντα, ώστε να μην απομείνει κανένα ψυχικά υγιές κύτταρο να ορθοποδήσει, μέσα στην βαλτίλα της ηθικής εκτροπής. Φιλοδοξούν να κυριαρχήσουν πάνω στην άρρωστη πνευματικά κοινωνία. Στην κοινωνία που πλήττεται εδώ και χρόνια από μία πρωτόγνωρη, επικίνδυνη, και άκρως λοιμική νόσο, αυτή της ασεβείας. Μετά το γεγονός του κορωνοϊού που το εκμεταλλεύθηκαν καταλλήλως, πανικοβάλλουν τον ανοχύρωτο ψυχικά κόσμο μέσω της κλιματικής αλλαγής, στοχεύοντας πονηρά στον σταυλισμό της κοινωνίας μέσα σε ένα παγκόσμιο ηλεκτρονικό μαντρί, σε ένα νέο παγκόσμιο ηλεκτρονικό ολοκληρωτισμό. Την ίδια ώρα όμως καταρρίπτεται το αφήγημα περί κλιματικής αλλαγής, από 1.200 επιστήμονες που το διαβεβαιώνουν επισήμως. (Βλέπε άρθρο του Le courrier des Strateges 31/8/22).

Παρ΄ όλα αυτά οι μισθοφόροι της απάτης, μέσω και της ευγενούς αρωγής ποικίλων καναλαρχών, διακηρύσσουν στομφωδώς τον δεύτερο μεγάλο κίνδυνο μετά το μπαγιάτεμα του κορωνοϊού. Κλιματική αλλαγή. Κινδυνεύει ο πλανήτης! Από ποιούς; Μα φυσικά από τους πνευματικούς σαλταδόρους, που έχουν πιάσει τα πόστα παντού και μαραζώνουν απειλητικά και συστηματικά αυτό που λέγεται ανθρώπινη υπόσταση. Από αυτούς που ανάγκασαν τους πολίτες να πετάξουν την ανθρωπιά από πάνω τους και να πιαστούν από τα φουστάνια των αφεντάδων τους. Γιατί τώρα οι αφέντες φορούν φούστες πλέον. Το είδαμε και αυτό μέσα στο διαδίκτυο τον περασμένο Ιούλιο. Ένας τετράστερος ναύαρχος των Η.Π.Α. και ένας γενικός γραμματέας σε νευραλγική θέση πάλι των Η.Π.Α., ποζάρουν πανευτυχείς με φούστα. Τώρα αν ο “ένας” είναι “μία”, αυτό ας μας το πιστοποιήσουν οι όμοιοί τους. Οι πάτρονες τους. Ειδικά εδώ στην πατρίδα μας έχουμε πολλούς τοιούτους.

Ταλαίπωρε λαέ, “ποιοί” σε κυβερνούν. Τα είπε νωρίτερα ο Βάρναλης‧ “Πέτα την ανθρωπιά σου και απ' τον αφέντη πιάσου. Κι άμα σε φτύσει αυτός, να κάθεσαι σκυφτός. Και θα 'χεις τα μεγαλεία, στη σάπια πολιτεία”.

Αφού λησμονήσαμε τα περασμένα εθνικά μεγαλεία, αφού δεν τα διηγούμαστε, ούτε κλαίμε γι' αυτά ας απολαύσουμε τα τωρινά. Με διαγραμμένη την ανθρωπιά μας, ας καθήσουμε σκυφτοί μπροστά σε αυτούς που μας φτύνουν συνεχώς, με τις αλλοπρόσαλλες αντεθνικές και αντιθρησκευτικές διατάξεις τους, δροσιζόμενοι μέσα στην ξεφτίλα μας και τον ηθικό ξεπεσμό μας. Για να 'χουμε μία καρέκλα στο δημόσιο και να τρώμε ως φτωχοί, από τα ψυχία των κοροϊδευτικών επιδομάτων του πλούσιου καίσαρα.

Αλλά τοιούτοι άρχοντες μας αρμόζουν. Γνήσιοι εθνοσωτήρες, με τα ακολουθούντα έκγονά τους, που δολοφονούν με την ανικανότητά τους τον λαό, είτε μέσω ανθρωποθυσιών στο Μάτι και στα Τέμπη, είτε μέσω θανάτωσης των ψυχών μας, στο εκτελεστικό απόσπασμα της αναισχύντου προσβολής των οσίων και ιερών της φυλής μας. Γιατί αυτό επιτάσσει η σύγχρονη διδασκαλία της ηθικής παραλυσίας και της λοιπής φράγκικης διαστροφής.

Έτσι λοιπόν, κλιματική αλλαγή, μάλλον αλλαγή τρόπου ζωής για την κυριολεξία, με συσσίτια φτώχειας, κουπόνια τροφίμων, δελτίο καυσίμων, υπακοή στην ενεργειακή πολιτική της κυβέρνησης και κατά γράμμα επέκταση του τριτοκοσμικού τρόπου ζωής μέσα στην εκπολιτισμένη δύση. Την εκμαυλισμένη, για την ακρίβεια. Απώτερος στόχος, η μετάβαση της κοινωνίας σε νέες προτάσεις των διατροφικών βιομηχανικών προϊόντων. Δηλαδή πρωτεΐνη εντόμων, τεχνητό “κρέας”, μεταλλαγμένα τρόφιμα και άλλες διατροφικές εκπλήξεις.

Όπως λοιπόν τα κέρδη των πολυεθνικών εν μέσω κορωνοϊού έφταναν στα ύψη, κλείνοντας παράλληλα εκατοντάδες μικρομάγαζα (που διέσπειραν δήθεν κορωνοϊό), έτσι και τώρα εργαλοποιείται ανάλογα και η επισιτιστική κρίση και η ενεργειακή, υποταγμένες στο μέγα κεφάλαιο της κλιματικής κρίσης. Την ίδια ώρα οι υπουργοί μας, μας συστήνουν “βγάλτε τα πέρα όπως μπορείτε”.

 

Κι όμως μπορούσαμε από νωρίτερα. Πότε; Όταν ο Χριστός μας συμβούλευε να μην κοπιάζουμε για την φθαρτή τροφή, που προσωρινά συντηρεί, αλλά για την τροφή που τρέφει μόνιμα. Για την αιώνια ζωή. Την τροφή που την χαρίζει μόνο ο Υιός του ανθρώπου.

Έγώ εἰμι ὁ ἄρτος τῆς ζωῆς ὁ ἐρχόμενος πρός με οὐ μή πεινάση καί ὁ πιστεύων εἰς ἐμέ οὐ διψήση πώποτε” (Ιω. 6,35).

Αλλά δεν τον ακούσαμε. Απομακρυνθήκαμε απ' αυτόν ξεστομίζοντες “σκληρός ἐστιν οὗτος ὁ λόγος‧ τίς δύναται αὐτοῦ ἀκούειν;” (Ιω. 6,60).

Οπότε σήμερα μαστιζόμαστε από πάμπολλες πνευματικές διαταραχές και κρίσεις, που μας καταδεικνύουν κατά τρόπο δραματικό, το εφήμερο της υπάρξεώς μας και τη φρίκη της φθοράς και του τέλους μας.

Σήμερα για μία ακόμη φορά καθόμαστε επί των ποταμών Βαβυλώνος και θρηνούμε, ενθυμούμενοι την ουράνια πατρίδα μας.

Σήμερα όμως ακούγεται για μία ακόμη φορά ο λόγος του Χριστού‧ “Μή καί ὑμεῖς θέλετε ὑπάγειν;” (Ιω. 6,67).

Άρα δεν τελείωσαν τα πάντα. Υπάρχει ακόμη μία τελευταία ευκαιρία. Ας σκεφθούμε με σύνεση και ας λάβουμε την μεγάλη απόφαση να ανταπαντήσουμε στον Κύριο, προφέροντας τα βαρυσήμαντα λόγια‧ “Κύριε, πρός τίνα ἀπελευσόμεθα; ρήματα ζωῆς αἰωνίου ἔχεις” (Ιω. 6,68).

 

Αρίσταρχος