Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2023

Εξώδικο του δικηγόρου Χαρ. Κατσιβαρδά στο υπ. Παιδείας για το παραμύθι από drag queen σε παιδιά

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ-ΟΧΛΗΣΗ ΜΕΤΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΩΣ

 Του  Χαράλαμπου Β Κατσιβαρδά, Δικηγόρου Παρ’ Αρείω Πάγω, κατοίκου Αθηνών, οδός Πανεπιστημίου αριθμός 59.                                              

                                                  Προς

Το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, οδός Ανδρέα Παπανδρέου αριθμός 37, Αμαρούσιον Αττικής, ως νομίμως εκπροσωπείται υπό της αξιοτίμου Υπουργού κ. Κεραμέως

                                        ****************

Α. Εισαγωγικά

Ενόψει του, εν αποδρομή έτους 2022, διαρκούσης της ευφρόσυνου περιόδου καθόλου των εορτών και δη υπό του αποήχου της μείζονος και θεμελιακής εορτής της Χριστιανοσύνης Γεννήσεως, του Θεανθρώπου, περιήλθε, όλως τυχαίως, εις γνώση μου, δια της ιλιγγιώδους ειδησεογραφίας, δια μέσου ετερόκλητων έντυπων και ηλεκτρονικών δημοσιογραφικών μέσων, το ακόλουθο  : 

«ΤΟ THESSALONIKI PRIDE ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΦΟΙΤΗΤ(ΡΙ)ΩΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΗΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ 3 ΕΩΣ 12 ΧΡΟΝΩΝ.

ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΑΥΤΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΑΠΟ DRAG QUEENS ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ “Η DRAG QUEEN ΠΟΥ ΕΣΩΣΕ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ” ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ.

ΟΙ DRAG QUEEN ΘΑ ΜΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ, ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΟΥ ΔΙΑΝΥΟΥΜΕ, ΓΙΑ ΤΑ ΕΜΦΥΛΑ ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΦΥΛΟ. ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΙ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΟΠΟΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΥΤΟ ΕΠΙΘΥΜΕΙ, ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ.

Η ΔΡΑΣΗ ΘΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΘΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΘΕΡΑΠΑΙΖΕΙΝ

Η ως άνω είδηση εγείρει πλειάδα ερωτημάτων, ουχί τοσούτον ως προς τον αυτοπροσδιορισμό της όποιας συλλογικότητας επικαλούμενη συννόμως, ό,τι ελευθέρως και απροσκόπτως κρίνει ό,τι πρεσβεύει, άνευ λογοκρισίας, υπό τρίτου, δοθέντος ότι ζώμεν είς μια Δημοκρατική Συντεταγμένη Πολιτεία εις την οποία δεσπόζει το Κράτος Δικαίου, απόρροια του οποίου καθίσταται η πρόδηλη και περίοπτος περιφρούρησης του θεμελιώδους δικαιώματος ελευθέρου αναπτύξεως της προσωπικότητας του κατ’ άρθρο 5 του εν ισχύ Συντάγματος(/ψηφίσματος της Θ’ Αναθεωρητικής Βουλής των Ελλήνων ΦΕΚ Α’ 187/28-11-2019), και εν ταυτώ, του άρθρου 14 περί της ελευθέρας διαδόσεως των απόψεων του, εν συνδυασμώ του πλέγματος των άρθρων 11 περί του θεμελιώδους δικαιώματος του συνέρχεσθαι αλλά και του άρθρου 12 περί του δικαιώματος συστάσεως ενώσεως προσώπων, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρος σωματείων, αλλά δια την συμπλεκτική συρροή δύο καίριων παραμέτρων, οι οποίες άπτονται της θεσμικής υλικής αρμοδιότητας να επιληφθείτε ή να παράσχετε ορισμένες σαφείς εξηγήσεις προς την Ελληνική Κοινωνία και επάγομαι ως προς τούτο ακολούθως :  

Β Αλληλουχία των γεγονότων

Είναι πρόδηλο και παγκοίνως γνωστό, ότι κατ’ άρθρο 4 του Συντάγματος, όλοι οι πολίτες καθίστανται ίσοι έναντι του Νόμου και κατ΄ άρθρο 1 παρ. 2 και 3,  θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία, εκ παραλλήλου αναφέρεται ότι όλες οι εξουσίες πηγάζουν εκ του Λαού, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα με πρωταρχική υποχρέωση κατ’ άρθρο 2 του Συντάγματος να προστατεύει την αξία του ανθρώπου.

Έτι περαιτέρω, το άρθρο 21 παράγραφος 1 του Συντάγματος εδάφιο β και γ, αναφέρει ότι η οικογένεια ως θεμέλιο της συντήρησης και προαγωγής του έθνους, καθώς και ο γάμος, η μητρότητα και  η παιδική ηλικία τελούν υπό την προστασία του Κράτους.

Εν προκειμένω, λοιπόν, πρόκειται δια μια εκδήλωση, μίας συγκεκριμένης κατηγορίας ανθρώπινων προσώπων, με έντονο σεξιστικό υπόβαθρο διότι πρόκειται δια άνδρες οι οποίοι ενδύονται γυναίκες, απευθυνόμενοι εις παιδιά ηλικίας 3 έως 12 ετών, οι οποίοι ασφαλώς, εις τον αντίποδα, ισοτίμως ασφαλώς εν τω πλαισίω, μίας πλουραλιστικής δημοκρατικής κοινωνίας η οποία θέτει την ανοχή εις την διαφορετικότητα ως συστατικό στοιχείο του Κράτους Δικαίου και συνεκτικό αρμό ειρηνικής συνύπαρξης των ετερόκλητων κοινωνικών τάσεων, δύνανται, να διατείνονται και να διεκδικούν ελευθέρως ό,τι επιθυμούν, περί αυτών ή των αντιλήψεών των, δίχως όμως να επιβάλλουν ως δογματικά οιονεί θέσφατο εν είδει προσηλυτισμού ή κατήχησης, την ιδικής τους άποψη, ενώπιον ανήλικων τέκνων ωσάν να πρόκειται δια μία εθνικώς παραδεδεγμένως κατεύθυνσή και υπό του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας εγκεκριμένο και επιστημονικώς πρόσφορο δια τα ανήλικα τέκνα πρόγραμμα καθολικής εμπεριστατωμένης ενημερώσεως, υπό την μορφή ψυχαγωγικού δρώμενου.

Τούτο προσκρούει τόσο εις το Σύνταγμα αλλά και εν γένει εις την έννομη τάξη, διότι δεν καθίσταται δυνατό η κάθε ομάδα, εργαλειοποιώντας ή δια άλλης διατυπώσεως να σφετερίζεται, τις εορτές των Χριστουγέννων, να προβαίνει υπό ενός κεκαλυμμένου μανδύα, εις την προπαγάνδα περί ορισμένων θέσεων κατά αυτόν τον τρόπο, απόψεις οι οποίες στερούνται παντελώς επιστημονικού υποβάθρου και ουδέποτε έχουν τεθεί εις την βάσανο ενός πλουραλιστικού επιστημονικού διαλόγου αλλά ούτε καν έχουν τεθεί υπό δημόσια διαβούλευση καταλύοντας εκ βάθρων παν ψήγμα νομιμότητας, κλυδωνίζοντας τοιουτοτρόπως την λαϊκή κυριαρχία και περιφρονώντας ούτως το θεμέλιο του πολιτεύματος, δηλαδή την ενεργό συμμετοχή σε διαλογική όσμωση τον λαό άμεσα ή έμμεσα δια των ετερόκλητων θεσμικώς εκπροσώπων όπου δει εν τη κοινωνία.

Γ Νομική Βάση

Εκ παραλλήλου η ως άνω εκδήλωση αντιβαίνει προδήλως στην θεμελιώδη αρχή περί της προστασίας του βέλτιστου συμφέροντος του ανηλίκου τέκνου, όπως τούτο κατοχυρώνεται ρητώς μεταξύ άλλων, εις την Διεθνή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού η οποία υιοθετήθηκε ομόφωνα από την Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών το 1989 και τέθηκε σε ισχύ στις 2-9-1990, η οποία κυρώθηκε εις την Ελλάδα, στις 2-12-1992 δυνάμει του Ν. 201/1992, αλλά και του άρθρου 8 της ΕΣΔΑ διότι ουδόλως εξαντλείται εις μία αυθύπαρκτη προβολή θέσεων προς ανήλικους ανοικτή προς την κοινωνία, για την πληροφόρηση ή ενημέρωση ορισμένων θέσεων. 

Συνεπώς, η εκ της έννοιας του κράτους δικαίου αρχή της αναλογικότητας, κατά την οποία οι εκ μέρους του νόμου και της διοικήσεως επιβαλλόμενοι περιορισμοί στην άσκηση των ατομικών δικαιωμάτων πρέπει να είναι μόνον οι αναγκαίοι και να συνάπτονται προς τον υπό του νόμου επιδιωκόμενο σκοπό, διότι εν προκειμένω, αποψιλώνεται το δικαίωμα κατ’ αρχήν της προστασίας της ανηλικότητας.

Η αρχή της αναλογικότητας  αποτελεί συνταγματικό περιορισμό των νομοθετικών περιορισμών των συνταγματικών θεμελιωδών δικαιωμάτων, που επιτάσσει ότι μεταξύ του νόμιμου σκοπού που επιδιώκει ένας περιορισμός δικαιώματος και του συγκεκριμένου περιορισμού πρέπει να υπάρχει εύλογη σχέση (άρθρο 5 παρ. 1 και 25 παρ. 1 του Συντάγματος).

Η εφαρμογή της αρχής της αναλογικότητας ακολουθεί τρία στάδια ελέγχου:

α) Καταλληλόλητας: ο περιορισμός για να είναι κατάλληλος, πρέπει να επιφέρει το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα, β) αναγκαιότητας: ακόμη και αν είναι κατάλληλος ο περιορισμός, δεν πρέπει να είναι επαχθέστερος από το αναγκαίο για την επίτευξη του επιδιωκόμενου αποτελέσματος μέτρου, αλλά λιγότερο επαχθής για το θιγόμενο αποδέκτη του μέτρου. γ) Συνάφειας μέσου προς τον σκοπό, μεταξύ του μέτρου και του επιδιωκόμενου σκοπού πρέπει να υφίσταται μία εύλογη σχέση. Ένας περιορισμός και όταν ακόμη είναι κατάλληλος ή αναγκαίος, δεν πρέπει να συνεπάγεται περισσότερα μειονεκτήματα για τα δικαιώματα του πολίτη, παρά πλεονεκτήματα για τα δημόσια ή ιδιωτικά συνταγματικά συμφέροντα, στην προστασία των οποίων πρέπει να αποβλέπει.

Εν προκειμένω, επιβάλλεται μια μορφή άτυπης αυθαίρετης ενημέρωσης δα ένα μείζον και άγαν ακανθώδες ζήτημα κατά έναν μη επιστημονικό τρόπο προς τα ανήλικα τέκνα και δη κατά τις εορτές, χωρίς το Υπουργείο Παιδείας να έχει λάβει επίσημη θέση, διεγείροντας και διασπείροντας κατά αυτόν τον τρόπο αμοιβαία διχοστασία εις τον πυρήνα της κοινωνίας, ως προς την ορθή και ενδεδειγμένη διαπαιδαγώγηση των ανηλίκων, εκθέτοντας πολλαχώς την παιδική ανηλικότητα.

                                         **************

                             Δια τους λόγους αυτούς

Και με ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μου

 Παρακαλώ ενημερώστε με βάση ποιάς διοικητικής πράξεως έχει χορηγηθεί άδεια έγκρισης της εν λόγω εκδήλωσης προς τα ανήλικα παιδιά καθώς και αν πράγματι υφίσταται επιστημονική μελέτη γνωμοδότησης ότι ο εν λόγω τρόπος ενημέρωσης λογίζεται ως ο πλέον παιδαγωγικώς προσήκον δια τα ανήλικα τέκνα ούτως ώστε να ενημερωθούν αντικειμενικά και πρόσφορα δια τις έμφυλες ταυτότητες και δη κατά την περίοδο των εορτών.

Δηλώνω ως πληρεξούσιο και αντίκλητο Δικηγόρο μου, δεκτικό πάσης επιδόσεως, το Δικηγόρο Αθηνών, Χαράλαμπο Β Κατσιβαρδά, Δικηγόρο Αθηνών, κάτοικο Αθηνών, οδός Πανεπιστημίου αριθμος 59, με τηλ 6944-938836 και σταθερό : 210-3234919

   Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής παραγγέλλεται όπως επιδώσει την παρούσα εξώδικη δήλωση- όχληση μετά προσκλήσεως, προς την καθ’ ής προς γνώση του διαληφθέντος περιεχομένου αυτής καθώς και για τις νόμιμες συνέπειες.

                                   Αθήνα, 30-12-2022

                                 Ο εξωδίκως δηλών

primenews.gr

https://orthodoxostypos.gr