Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022

«ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΟΙ ΣΑΤΑΝΙΣΤΕΣ…»

 

1Οετής μαθητής

     Τη φρικιαστική αυτή «δήλωση», δεν την έκανε κάποιος οπαδός σατανιστικής ομάδας, έφηβος η ενήλικας. Δεν την έκανε κάποιος πολίτης ξένης χώρας που ανήκει στην Church of Satan («Εκκλησία» του Σατανά) του Anton Lavey. Είναι λόγια που ειπώθηκαν από ένα παιδάκι του Δημοτικού Σχολείου της χώρας μας και γι’ αυτό μας πονούν βαρύτατα και ανησυχούμε πολύ για το σχετικό κλίμα που δημιουργείται από την επικρατούσα σατανολαγνεία στη χώρα μας ιδίως τα τελευταία χρόνια.

Συνεργάτης μας, προσκεκλημένος Ιεράς Μητροπόλεως, μίλησε σε γονείς για τις καταστροφικές συνέπειες των νεοφανών αιρέσεων και των αποκρυφιστικών ομάδων. Την ομιλία παρακολούθησε και νεαρή μητέρα, προβληματίστηκε από όσα άκουσε και θέλησε να φέρει το παιδί της σε μια συνάντηση με τον ομιλητή και τον υπεύθυνο ιερέα της εκδήλωσης για παροχή συμβουλών.

Σάς παρακαλώ, είπε η μητέρα, πέστε κάτι στο γιό μου. Του αρέσει να διαβάζει βιβλία με μάγους, παραμελεί τα μαθήματά του και ζητάει επίμονα να του αγοράσουμε τα βιβλία του Χάρυ Πότερ και να τον αφήσουμε να δει με συμμαθητές του τις ταινίες του. Στις πατρικές συμβουλές του συνεργάτου μας ο 1Οετής μαθητής είπε έντονα: «Δεν ξέρω τι μου λέτε, αλλά εμένα μου αρέσουν οι σατανιστές»

Η νεαρή μητέρα έκλαιγε με αναφιλητά και είπε ανάστατη: «Τρέμω ολόκληρη, έχω μουσκέψει στον ιδρώτα. Πείτε μου, σάς παρακαλώ, τι να κάνω;». Τι να κάνει; Τι να κάνουν όλοι οι γονείς που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα; Πως ν’ αντισταθούν και πως να ενεργήσουν και ν’ αντιμετωπίσουν μία κατάσταση στη χώρα μας «που εξελίσσεται σε μια τεράστια αποκρυφιστική αγορά»;

Τα πράγματα είναι τραγικά δύσκολα. Το γενικότερο «κλίμα» δεν βοηθάει τους ανήσυχους και πνευματικά σκεπτόμενους γονείς στο έργο της αγωγής των παιδιών τους. Στην εποχή που ζούμε καθημερινά εμφανίζονται στη δημοσιότητα αποκρυφιστές όλων των μορφών, μάγοι και σατανιστές, που προβάλλουν τις ποικίλες πρακτικές τους ακόμη και στην τηλεόραση, είτε με έμμεσο, είτε με άμεσο τρόπο. Με έμμεσο τρόπο γίνεται με τις σχετικές διαφημίσεις σε αποκρυφιστικά αντικείμενα και ιδίως παιγνίδια, αλλά και με άλλους τρόπους που εμβολιάζουν τους θεατές και ιδίως τους νέους με ελαφρά ψυχοναρκωτικά, ώστε να «δεχθούν» αδιαμαρτύρητα την οποιαδήποτε επιβολή στην ψυχή τους από «ηγέτες» ομάδων και ψυχοομάδων.

Με άμεσο όμως τρόπο γίνεται συνήθως σε ορισμένα κανάλια μικρής ή μεσαίας υποδοχής, όπου εμφανίζονται μάγοι, αστρολόγοι και κάθε είδους αποκρυφιστές να «διδάσκουν» απευθείας στους θεατές τις «κοσμοθεωρίες» τους και τις αποκρυφιστικές «ιδέες» τους. Σε τηλεοπτικό κανάλι σε τακτική εβδομαδιαία εκπομπή γίνεται καθαρή αποκρυφιστική διδασκαλία από γυναίκα εκπρόσωπο του «είδους». Χρησιμοποιεί μάλιστα μαύρο πίνακα, διαφάνειες και άλλα «εποπτικά» είδη διδασκαλίας, ώστε να «εμπεδώνονται» μεθοδικά τα απόκρυφα «μαθήματά» της. Είπε μάλιστα σε κάποια στιγμή, ότι θα δώσει και «πτυχία» σε όσους θα «διαγωνιστούν» για την απόκτησή τους.

Δεν φταίει λοιπόν, το παιδάκι του Δημοτικού Σχολείου που ξεφώνησε αυτό το βαρύ λόγο: «Μου αρέσουν οι σατανιστές». Φταίχτες είμαστε όλοι εμείς οι μεγάλοι που προβάλουμε τέτοιου είδους προσφορές με όλα τα σύγχρονα μέσα βιασμού της ψυχής των παιδιών. Φταίμε και όσοι δεν έχουμε βάλει σε πλήρη προτεραιότητα την ενημέρωση και την προστασία των νέων από προσηλυτιστικές διαδικασίες του σατανιστικού χώρου. Και θα δώσουμε λόγο στον Κύριο. “Ας αφυπνιστούμε λοιπόν κι ας ενεργηθούμε τα δέοντα πριν «φοβεροί σεισμοί ρημάξουνε το παν» όπως λέγει ό ποιητής.

  ΔΙΑΛΟΓΟΣ τεύχος 30