Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022

Η Ρωσική Δούμα ζητά την απαγόρευση του σατανισμού

 

2.10.2022

Η Ρωσική Δούμα καλεί τον Γενικό Εισαγγελέα
να απαγορεύσει τον σατανισμό στη Ρωσία

 Δολοφονίες, βεβήλωση πτωμάτων, βάναυση μεταχείριση ζώων, χουλιγκανισμός, βανδαλισμοί από τη δράση των σατανιστικών ομάδων

    Ο αναπληρωτής της Κρατικής Δούμας Αλεξέι Τσέπα (παράταξη SR) έστειλε επιστολή στον Γενικό Εισαγγελέα Ιγκόρ Κράσνοφ με πρόταση απαγόρευσης της ιδεολογίας του σατανισμού και των σατανιστικών οργανώσεων στη Ρωσική Ομοσπονδία, σύμφωνα με πηγή του IRP.

Στο αίτημα, ο βουλευτής επισημαίνει ότι πρόσφατα στη Ρωσία υπάρχουν όλο και περισσότερα δεδομένα για την εντατικοποίηση των καταστροφικών ιδεολογιών, συμπεριλαμβανομένων των λατρειών (σεκτών), οι οποίες ενέχουν υψηλό κοινωνικό κίνδυνο. Αυτή η ανησυχητική τάση γίνεται ιδιαίτερα εμφανής μετά από την αρχή της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» (Ουκρανία) των ρωσικών στρατευμάτων.

Η μεγαλύτερη απειλή προέρχεται από τον σατανισμό. Αυτή είναι η λατρεία του κακού και η σκόπιμη παραβίαση των οπαδούς του, των Θείων εντολών προκειμένου να ικανοποιήσουν το διάβολο.

Υπάρχει λόγος να πιστεύουμε, σημειώνει ο αναπληρωτής Τσέπα, ότι το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ χρησιμοποιεί την ιδεολογία του σατανισμού ως εργαλείο προς όφελός του του σε αρκετές χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ουκρανίας. Αναφέρεται στη «Βίβλο του Σατανά» από τον Anton Sándor LaVey (1930-1997), τον ιδρυτή της «Εκκλησίας του Σατανά». Το σύμβολο αυτής της οργάνωσης είναι το άγαλμα του δαίμονα Baphomet .

Το κείμενο του βιβλίου “Βίβλος του Σατανά”, που δημοσιεύθηκε σε έκδοση 166 αντιτύπων, Αρχαία Πόλη: Κοινωνία για τη Δημιουργία του Θανάτου, 2009 με 666 σελίδες αναγνωρίστηκε ως εξτρεμιστικό υλικό με την απόφαση του Περιφερειακού Δικαστηρίου Oktyabrsky της Αγίας Πετρούπολης της 19ης Οκτωβρίου 2021.

Περιέχει εκκλήσεις για βίαιες ενέργειες εναντίον εκείνων των ανθρώπων που δεν είναι οπαδοί του σατανισμού. Αυτός, υποτίθεται, είναι ο λόγος της «κατωτερότητάς» τους και οι σατανιστές διακηρύσσουν την υποτιθέμενη αποκλειστικότητα και ανωτερότητά τους έναντι των άλλων.

Στη Ρωσική Ομοσπονδία, οι οπαδοί του σατανισμού άρχισαν να εκδηλώνονται ενεργά από το 1992, ειδικά μεταξύ των νέων και της άκρας δεξιάς.

Τώρα υπάρχουν περίπου 5.000 σατανιστές στη χώρα. Αποτελούν μέρος ενός δικτύου πυρήνων αρκετών ατόμων που δεν είναι εγγεγραμμένα στις δικαστικές αρχές. Παρά τον μικρό αριθμό τους, η δραστηριότητά τους είναι η πιο καταστροφική σε σύγκριση με άλλες καταστροφικές ιδεολογίες.

Από το 1996, οι σατανιστές, σύμφωνα με πηγές, έχουν διαπράξει περισσότερα από 150 εγκλήματα. Μεταξύ αυτών: δολοφονίες, βεβηλώσεις πτωμάτων, βασανισμό ζώων, χουλιγκανισμό, βανδαλισμοί, οργάνωση εξτρεμιστικών κοινοτήτων και ενώσεων που δυναστεύουν τη ζωή των πολιτών.

Υπάρχουν γεγονότα σατανιστών που συνεργάζονται με νεοναζί, εξτρεμιστικές οργανώσεις, εγκληματικές κοινότητες για συντονισμένες μαζικές ενέργειες. Από το 2016, οι δολοφονίες οι οποίες έχουν σημάδια τελετουργικών θυσιών, ερευνώνται στη Μόσχα,.

Το μέρος 5 του άρθρου 13 του Συντάγματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας «απαγορεύει τη δημιουργία και τις δραστηριότητες δημόσιων ενώσεων των οποίων οι στόχοι ή οι ενέργειες αποσκοπούν στη βίαιη αλλαγή των θεμελίων της συνταγματικής τάξης και στην παραβίαση της ακεραιότητας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, στην υπονόμευση της ασφάλειας του κράτους, στη δημιουργία ένοπλων σχηματισμών, στην υποκίνηση κοινωνικών, φυλετικών, εθνικών και θρησκευτικών διαφορών».

Ταυτόχρονα, παρά την απαγόρευση της «Βίβλου του Σατανά» ως εξτρεμιστικού υλικού, η ίδια η ιδεολογία του σατανισμού και οι σχετικές οργανώσεις, για παράδειγμα η «Διεθνής Κοινότητα Σατανιστών», δεν απαγορεύονται στη Ρωσική Ομοσπονδία και συνεχίζουν τις καταστροφικές τους δραστηριότητες, σημειώνει ο βουλευτής.

Ως εκ τούτου, ο Alexei Chepa ζητά από τον Γενικό Εισαγγελέα Igor Krasnov να εξετάσει το ζήτημα της αναγνώρισης της εξτρεμιστικής ιδεολογίας και της απαγόρευσής της στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας καθώς επίσης και την αναγνώριση της «Διεθνούς Κοινότητας Σατανιστών» ως εξτρεμιστικής οργάνωσης.

Η απάντηση της Γενικής Εισαγγελίας, λαμβανομένων υπόψη των καθορισμένων προθεσμιών, αναμένεται εντός δύο εβδομάδων.

 Μετάφραση του άρθρου Ι.Ν.ΑΓΙΩΝ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ ΙΣΤΙΑΙΑΣ

  Запретить сатанизм в РФ призывают генпрокурора в Госдуме (ansobor.ru)