Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022

Βλέπετε ο Παχώμιος γέννησε τον Νεκτάριο και τον Άνθιμο. Ο Άνθιμος εγέννησε τον Νικηφόρο. Ο Νικηφόρος εγέννησε τον Ευμένιο.

 

Βλέπετε ο Παχώμιος γέννησε τον Νεκτάριο και τον Άνθιμο. Ο Άνθιμος εγέννησε τον Νικηφόρο. Ο Νικηφόρος εγέννησε τον Ευμένιο. Και χάριτι Θεού όλοι μαζί αυτοί αγίασαν, εσώθηκαν και τώρα το σημαντικό είναι οτι ζουν μαζί όλοι αυτοί. Και οι λεπροί της Κρήτης και οι λεπροί της Χίου και οι λεπροί από το Αιγάλεω ζουν μαζί και συνεορτάζουν και συλλειτουργούν και κοινωνούν και επικοινωνούν στην Άνω Θεία μυσταγωγία και λειτουργία που γίνεται στον Ουρανό από τον ίδιο τον Χριστό και Θεό.
 Και συλλειτουργοί αυτού του μεγάλου Αρχιερέως Χριστού ποιοι ειναι; Ο Άγιος Νεκτάριος, ο Άγιος Άνθιμος, ο Άγιος Ευμένιος. Και ποιοι συμψάλλουν με τα Χερουβείμ και τα Σεραφείμ; Ο Άγιος Παχώμιος, ο Άγιος Νικηφόρος. Ο καθένας δηλαδή έχει τη θέση του και τη τάξη του αλλά όλοι μετέχουν του Αγίου Ακτίστου Φωτός και κοινωνούν τον αναστημένο Ιησού και τον προσδωκόμενον και πάλι ερχόμενο κρίναι ζώντας και νεκρούς.