Κυριακή 13 Ιουνίου 2021

Εσείς, όχι μόνο δεν κάνετε υπακοή στον Πνευματικό σας, αλλά απαιτείτε από τους ιερείς σας να φιμώσουν τη φωνή της συνειδήσεώς τους!

 

Προς τον Μητροπολίτη Δράμας
Επιμέλεια Έκτακτο Παράρτημα
yiorgosthalassis.blogspot.com
Την Κυριακή, προετοιμάζεται μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την απόφαση του Μητροπολίτη Δράμας να αναστείλει το Μυστήριο της Ιεράς Εξομολόγησης, μέχρις ότου κάνει την αναδιάρθρωση του Σώματος των εξομολόγων, όπως ο ίδιος έχει γράψει, στην εγκύκλιο που θα διαβαστεί την Κυριακή στους Ιερούς ναούς της Μητρόπολης.
Αναστέλει επί μικρόν, δεν καταργεί επί μακρόν λόγω της Πανδημίας όπως φάνηκε στην αρχή.
Όμως, αυτό το Ποίμνιο της Δράμας, δεν φαίνεται να το ηρεμεί, και η απάντηση που έδωσε δεν το αναπαύει!
Διότι, ο λαός αυτή την στιγμή, νιώθει όχι μόνο στερημένος που αποκόπτεται έστω και προσωρινά, ένα ή δύο ή τρεις μήνες, ποιός ξέρει, άραγε, αλλά και τιμωρημένος!
Και απορημένος!
Γιατί στερείται;
Γιατί τιμωρείται άραγε;
Και όλος ο λαός ουσιαστικά!
Ο Επίσκοπος έχει δικαίωμα να αφαιρέσει το διακόνημα.
Όλος ο λαός όμως Του Θεού δεν έχει το δικαίωμα πάρει άφεση αμαρτιών και να πάει το κατά δύναμιν έτοιμος στο Άγιον Ποτήριον;
Ποιός και πώς θα σταθεί ενώπιον Του Θεού;
Και ποιοί μπορεί να είναι οι λόγοι που τον ωθούν στην απόφαση αυτή;
Έχουν άραγε έρεισμα πνευματικό οι σκέψεις τώρα, και οι αποφάσεις που στη συνέχεια ετοιμάζεται να πάρει;
Ο λαός αντιδρά, διότι ανησυχεί!
Ανησυχεί, βλέποντας τα πεπραγμένα.
Δεν πρόλαβε στις Εκκλησιές να ακουστεί το "Χριστός Ανέστη", και την μεθεπόμενη, σύμφωνα με δική του παραδοχή, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα για να καταγγείλει τους ιερείς που δεν υπάκουσαν στην εντολή της Ιεράς Συνόδου, όσον αφορά την ώρα της Ανάστασης.
Διότι, υπήρξε, και ίσως και έτσι να είναι, πρόκληση αναστάτωσης και διχογνωμία στον λαό Του Θεού!
Ακόμα όμως κι αν έτσι έχουν τα πράγματα, πόσο παράξενο θα ήταν να προκύψουν δυσκολίες και εντάσεις, για τις  πρωτόγνωρες για την εποχή μας συνθήκες, με έναν λαό, που ήταν ήδη διχασμένος και ένα μεγάλο μέρος του λαού, να  αδυνατεί να αρνηθεί τα πατροπαράδοτα, αιώνων και αιώνων;
"Τα εν οίκω όμως, μή εν δήμω ", λέει ο λαός.
Είναι πρωτάκουστο και ξένο προς την παράδοσή μας, να στέλνει ο πατέρας τα πνευματικά του παιδιά, όπως είναι οι ιερείς και να τα διαπομπεύει, όπως τουλάχιστον, νομίζει, ενώ, ουσιαστικά, ο ίδιος εκτίθεται!
Που πήγε, Σεβασμιώτατε εκείνος ο υπέροχος Ύμνος της Εκκλησίας μας, που λέει "...συγχωρήσωμεν πάντα τη Αναστάσει, και ούτω βοήσωμεν, Χριστός Ανέστη εκ νεκρών...";
Έπειτα, είναι γνωστό, ότι είστε Αγιοπαυλίτης.
Ο Πνευματικός σας πατέρας, ακούστηκε σε βίντεο και χειροκροτήθηκε από πολλούς πιστούς, όταν δήλωσε, ότι ούτε εκείνος θα κάνει το εμβόλιο, ούτε στα πνευματικά του παιδιά θα δώσει ευλογία να το κάνουν!
Δηλαδή;
Δύο μέτρα και δύο σταθμά;
Εσείς, όχι μόνο δεν κάνετε υπακοή στον Πνευματικό σας, και δηλώνετε ουσιαστικά ευθαρσώς την διαφωνία σας, κάνοντας το εμβόλιο, από αγάπη όπως είπατε, σαν να λείπει η αγάπη και η κατά Θεον Σοφία από τον αγιασμένο Γέροντά σας, αλλά, απαιτείτε από τους ιερείς σας να φιμώσουν την φωνή της συνειδησεώς τους!
Ακόμα κι αν έκαναν λάθος, και έπρεπε τελικά να υπακούσουν στην εντολή της Ιεράς Συνόδου,  το λάθος έχει πολλούς τρόπους να αντιμετωπισθεί, πατρικά!
Γιατί διαλέξατε τον χειρότερο;
Και τώρα, λέτε πως το Ποίμνιο, σας κατηγορεί αδίκως και στρέφεται εναντίον σας;
Μα, είναι φως, φανάρι, ότι το Ποίμνιό σας αμύνεται αυτή τη στιγμή, καθώς φοβάται πως οι Πνευματικοί που ενδεχομένως θελήσετε να καταργήσετε, είναι ιερείς που απλά, ακολουθούν την Παράδοση που οι πιστοί βλέπουν ότι σταθερά σταθερά, καταργείται.
Θέλουν να σας επιστήσουν την προσοχή και να σας πούνε, πόσο λάθος είναι αυτό αλήθεια, και με τον τρόπο αυτό, νομίζω ότι σας ζητάνε να μην τους στερήσετε τους καλούς τους πνευματικούς που τους οδηγούν με ασφάλεια στον δρόμο Του Χριστού!
Δεν μπορούν αυτό πλέον να το αντέξουν!
Αν θέλετε να εξακολουθήσετε να ονομάζεσθε άνθρωπος Πνευματικός και να είστε όμως, οφείλετε να πάρετε αποφάσεις που δεν θα ξεσηκώσουν τον λαό, ή τουλάχιστον, δεν θα συνεχίσουν τον ξεσηκωμό του!
Ο ξεσηκωμός αυτός έχει έρεισμα πνευματικό, και θα ήταν κρίμα να μην το αναγνωρίσετε.
Δεν είναι Ταλιμπάν οι άνθρωποι!
Αγανακτισμένοι είναι!
Και προειδιασμένοι!
Κι άν έχουν ειπωθεί λόγια σκληρά, από κάποιους απευθυνόμενους  σε εσάς, όπως σαφώς δεν θα έπρεπε, δεν είναι από όλους! Αλλά, ακόμα κι αν είναι από αρκετούς, αλλάξτε κι εσείς την ματιά σας και μαζί με αυτήν όλα θα αλλάξουν!