Δευτέρα 31 Μαΐου 2021

Πώς να προστατευτώ από τους πνευματικούς κινδύνους του διαδικτύου;

Πώς να προστατευτώ από τους πνευματικούς κινδύνους του διαδικτύου; Αφού μού είναι απαραίτητο στην καθημερινότητά μου…

Πλέον οι άνθρωποι γεννιούνται και ζουν σχεδόν μόνιμα συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο. Ακόμα από την παιδική και εφηβική ηλικία το Internet θεωρείται απαραίτητο και η καθημερινή του χρήση αναγκαία. Αναμφίβολα όμως στο Internet καραδοκούν και κίνδυνοι για τον πνευματικό μας αγώνα. Και, παρ’ όλα τα καλά που μπορεί να έχει το διαδίκτυο, αυτούς πρέπει να τους προσέξουμε πολύ.

Ένα πρώτο μέτρο άμυνας είναι να μη χρησιμοποιούμε το διαδίκτυο για κάτι περισσότερο από τα απολύτως απαραίτητα (έρευνα για κάποια εργασία, επικοινωνία με φίλους, ειδήσεις κλπ.). Δεν υπάρχει λόγος να σερφάρουμε ελεύθερα το διαδίκτυο και να χαζεύουμε πράγματα τα οποία είναι στην καλύτερη περίπτωση άχρηστα και μας τρώνε χρόνο και στη χειρότερη επιβλαβή. Πρέπει να είμαστε πάντα σε επαγρύπνηση για το τι μπορεί να συναντήσουμε και αν δούμε κάτι που υποψιαζόμαστε ότι δεν είναι καλό, να το απορρίπτουμε αμέσως.

Σημαντικό είναι επίσης να φροντίζουμε το ίντερνετ να μην τρώει χρόνο από τις υπόλοιπες δραστηριότητες που κάνουμε. Να μη μας αποσπά από το διάβασμα ή να μη μας κάνει να αφήνουμε φροντιστήρια, προπόνηση και φυσικά το κατηχητικό.

Τέλος, πρέπει να έχουμε τα εφόδια να εντοπίζουμε, να αποφεύγουμε και να αντιμετωπίζουμε τους κινδύνους. Για αυτό είναι και απαραίτητη η πνευματική μελέτη και η συμμετοχή στα ιερά μυστήρια και στο κατηχητικό. Το ίντερνετ είναι ένα χρήσιμο εργαλείο, αρκεί να το χρησιμοποιούμε με μέτρο, προσοχή και σύνεση.

πηγή