Τρίτη 23 Μαρτίου 2021

ΤΑ ΣΥΝΑΞΑΡΙΑ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ

Η Εκκλησία μας το Σάββατο προ της Κυριακής της Ορθοδοξίας, εορτάζει την ανάμνηση του διά των κολλύβων θαύματος του Αγίου Θεοδώρου. Ο Άγιος Θεόδωρος προφύλαξε τους πιστούς ορθόδοξους Χριστιανούς, από τη βρώση των ραντισμένων με αίμα ειδωλόθυτων κρεάτων τροφίμων της λαϊκής αγοράς της Κων/λεως, που με δόλο αναμίχθηκαν με όλες τις διαθέσιμες νηστήσιμες τροφές της αυτοκρατορίας. Ο Άγιος Θεόδωρος ενημέρωσε τον Επίσκοπο – Πατριάρχη Ευδόξιο, να φάνε όλοι κόλλυβα για να μη μολυνθούνε, παρότι ο αυτοκράτορας διάλεξε να τους μολύνει.
Η εξουσία σήμερα, ως άλλος ειδωλολάτρης αυτοκράτορας, θέλει να μολύνει τον εγκέφαλο όλων των χριστιανών, κληρικών και λαϊκών, με την υποταγή στην ιατρική απαίτηση και επιβολή, για την ανίχνευση του ιού ως το ρινικό λοβό τους, αφήνοντας μια αίσθηση καψίματος στο βάθος του ρουθουνιού τους, από την εξέταση του ραπίδιου τεστ. Είναι άραγε η ανίχνευση αυτή μια ιατρική πράξη με τη συναίνεση του ανθρωπίνου προσώπου;
Η κυβέρνηση μάλιστα επέβαλε ως προϋπόθεση της τέλεσης της Θείας Λειτουργίας, να έχει τεσταριστεί ή να εμβολιαστεί ο ιερέας ή ο ψάλτης του μητροπολιτικού ναού. Η θεία λειτουργία τίθεται λοιπόν πάλι υπό προϋποθέσεις! Οι κληρικοί θα κλίνουν κεφαλήν; Προτού κλίνουν, ή μάλλον προτού γείρουν προς τα πίσω την κεφαλήν, ας σκεφθούν, ότι πλέον η ευθύνη είναι όλη δική τους, για ό,τι πράξουν και οι ίδιοι και για το παράδειγμα που θα δώσουν. Η ιστορία και ο Θεός θα τους κρίνουν.
Ας μην ξεχάσουν οι πολίτες, ότι η πολιτεία ελπίζει στην τήρηση της υπακοής τους, για να τους βάλουν στο χέρι, τεστάροντας και εμβολιάζοντάς τους… Ποιός συμβιβασμός, συντονισμός και συγκατάθεση σε αφερέγγυες ανιχνεύσεις και αμφιβόλου αποτελεσματικότητας εμβόλια, (πολλοί επιστήμονες το τονίζουν αυτό) μπορούν να υπάρξουν, όταν το θέμα έχει να κάνει με την ακρίβεια της επιστημονικής αλήθειας και την ελευθερία του ανθρωπίνου προσώπου;
Κάποτε κάποιοι αβασάνιστα έκλιναν κεφαλή, και δε μίλησαν, αλλά τελικά είχαν το ίδιο τέλος με όσους μίλησαν. Δε σώθηκαν, αντίθετα σφαγιάσθηκαν, παλουκώθηκαν, χλευάσθηκαν… από τους αλλοπίστους, τους οποίους καλόπιαναν με τη σιωπή τους. Βέβαια ο ατιμωτικός θάνατός τους μπορεί και να τους εξιλέωσε.
Αλήθεια, τι έγινε το 1821; Διότι αν δεν ξέρουμε την ιστορία, μάλλον θα την επαναλάβουμε… Και ήδη το έργο πλέον παίζεται σε επανάληψη…
Οι ήρωες που φώναζαν την αλήθεια, φιμώνονταν ή δικάζονταν, όπως δικάστηκε και ο Κολοκοτρώνης. Οι διπλωματικής νοοτροπίας πολίτες, που φοβούνται σήμερα μη φθαρούν τηρώντας σιωπή, για τα όσα απαράδεκτα νομοθετούνται και σημειώνονται εις βάρος της ορθόδοξης ελληνικής εκκλησίας, θα πεθάνουν μαζί με το λαό ή θα προκαλέσουν την οργή του λαού αργά ή γρήγορα.
Επίσης, ενώ υπάρχει ο εξωτερικός εχθρός που λέγεται νέα τάξη πραγμάτων και ο ψηφιακός όλεθρος, αποκλείονται τα παιδιά της Εκκλησίας με το χειρότερο τρόπο από την Πηγή της Ζωής. Έχει ξεκινήσει ένας εμφύλιος, στον οποίο εμφύλιο ο πιστός ορθόδοξος Χριστιανός θα κοιτάξει πλέον να σώσει πρώτα τον εαυτό του, καθώς προϊόντος του χρόνου δεν του παρέχονται τα προς σωτηρίαν αιτήματα.
Οι λίγοι ιερείς που λειτουργούσαν και σε καιρούς πολέμου και κοινωνούσαν τον επαναστατημένο λαό των ελεύθερων πολιορκημένων Ελλήνων!!!, και τώρα, αυτοί θα κοινωνούνε πάντα, όποιον θέλει πάνω από όλα τη σωτηρία του. Όσοι κλείνουν τους ναούς ή τους ανοίγουν, λες και είναι θέατρο ιατρικής φαρσοκωμωδίας, πρώτα από όλα στερούν το “Κύριε Ελέησον”, που απευθύνεται από το λαό προς το Θεό για όλο το πλήρωμα της Εκκλησίας και για το πρόσωπό τους. Αυτοί θα έχουν μνημόσυνο; Θα τους σβήσει τελικά η ίδια η ιστορία.
Αν δούμε πως ξεκινήσαμε πριν ένα χρόνο και που έχουμε φθάσει, βλέπουμε ότι σε κάθε υποχώρηση του λαού, η νέα τάξη πραγμάτων κάνει ακόμα ένα βήμα εις βάρος μας.
Γιατί τόσο μένος να μας τεστάρουν και να μας εμβολιάσουν; Δεν πάει ο νους μας στο πονηρό; Κακός ο τρόπος τους, καλό το έργο τους;
Ελάχιστος αδελφός