Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2020

Θεία Κοινωνία & covid - Ο Έλληνας και ο Χριστιανός

Πρώτο θέμα: Σιγά σιγά πλησιάζουμε στο σημείο 0.

Εάν μεταλάβει κάποιος με κορωνοϊό και αμέσως μετά μεταλάβει κάποιος υγιής, αυτός θα κολλήσει;

Οι εννέα στους δέκα γιατρούς λένε ναι.

Οι δέκα στους δέκα αληθινά πιστούς λένε όχι.

Ποιος έχει δίκιο; Είναι θέμα πίστης ή επιστήμης;

Η απάντηση είναι μαθηματική. Στατιστική. Στην διάρκεια 20 αιώνων έχουν πραγματοποιηθεί τρισεκατομμύρια Θείες Μεταλήψεις. Σε εκατομμύρια από αυτές συνέπεσε να συντρέχουν πανδημίες ασυγκρίτως φονικότερες της σημερινής και δεν υπάρχει μαρτυρία ότι κάποιος κόλλησε μέσω της Λαβίδας. Και υπήρξαν πανδημίες όπου το ένα τρίτο της Ευρώπης, δηλαδή περί τα 50 εκατομμύρια άνθρωποι πέθαιναν ακόμη και στους δρόμους.

Εκατοντάδες χιλιάδες ιερείς διαρκώς μέχρι και αυτή τη στιγμή, καταλύουν τη Θεία Κοινωνία αμέσως μετά από τη μετάληψη φυματικών, λεπρών, ασθενών με AIDS, ασθενών με κορωνοϊό, ασθενών με πάσης λογής μεταδοτικές νόσους και χαίρουν άκρας υγείας. Και θα χαίρουν μέχρι της Δευτέρας Παρουσίας!

Ο πιστός και ο ιερέας μπορεί να πεθάνει από χίλιες αιτίες εκτός από τη Θεία Κοινωνία!

Εν τω μεταξύ υπάρχουν μαρτυρίες ότι με πάνδημες Ορθόδοξες προσευχές οι πανδημίες σταματούσαν (βλ. Αγρίνιο 1920).

Συμπέρασμα: Αντί να αποφεύγουμε τη Θεία Μετάληψη λόγω  Covid, επιβάλλεται να την καταστήσουμε συχνότερη!

Δεύτερο θέμα: Μας διατυμπανίζουν από το πρωί μέχρι το βράδυ ότι η υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό. Μάλιστα μας έχουν διαποτίσει με το αφήγημα ότι έχοντας λεφτά και υγεία είσαι ευτυχής. Ουδέν ψευδέστερον αυτού!

Ο Έλληνας σε όλη την ιστορική του διαδρομή ποτέ δεν αναβίβασε την υγεία ως αγαθό! Τιτάνια παραδείγματα μας παρουσιάζουν ο Όμηρος, ο Αισχύλος, ο Σοφοκλής ο Ευριπίδης, ο Σωκράτης, ο Επαμεινώνδας, Ο Θεμιστικλής, ο Λεωνίδας. οι Σουλιώτισσες, οι Μεσολογγίτες, ο Κολοκοτρώνης, ο Καραϊσκάκης, ο Αθανάσιος Διάκος, οι μαχητές του Ρούπελ, οι Κύπριοι αγωνιστές της ΕΟΚΑ και εκατομμύρια ακόμη άνθρωποι με ελληνική ψυχή!

Ο Έλληνας ως υπέρτατο αγαθό έβαζε πάντα την Ελευθερία! Για την ελευθερία έχει ποτίσει τα ιερά χώματα της Ανατολικής Ευρώπης με το αίμα του! Δηλαδή με την υγεία του!

Ο Χριστιανός και αυτός όχι μόνο ποτέ δεν ονόμασε την υγεία αγαθό αλλά έφθασε στο αντίθετο άκρο. Πολλοί άγιοι παρακαλούσαν τον Χριστό να πάρει μια ασθένεια από τον αδελφό τους και να τη δώσει σε αυτούς. Πρόσφατο παράδειγμα ο άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης που απεδήμησε το 1994, ο οποίος ζήτησε και του εδόθη από τον Θεό ο καρκίνος!

Ο Χριστιανός ως υπέρτατο αγαθό τοποθετεί μόνο την Αγάπη. Για την αγάπη του Χριστού και του αδελφού του, έχει ποτίσει τη γή με εκατομμύρια τόνους αίματος!

Και τώρα ας μιλήσουμε για όσους από εμάς είναι Έλληνες και Χριστιανοί ταυτοχρόνως. Δηλαδή γίγαντες που θυσιάζουν την υγεία και τη ζωή τους για την Ελευθερία και την Αγάπη.

Έρχονται λοιπόν και μας ζητούν να μετατραπούμε σε Αρσακειάδες! Να τρομάξουμε, να κλειστούμε στα σπίτια μας σαν κότες και να επιζητούμε την υγεία μας με αντάλλαγμα ΤΙ; Την Ελευθερία και την Αγάπη!

Δηλαδή να πάψουμε ύστερα από χιλιάδες χρόνια να είμαστε Έλληνες και Χριστιανοί! Να γίνουμε σαν κι αυτούς!

Όσοι θέλουν οι δρόμοι είναι ορθάνοιχτοι. Ας διαλέξουν...