Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020

Ο άγιος Πορφύριος προφητεύει για το μέλλον της Ελλάδας…

 

Ο Όσιος Πορφύριος ο Προφήτης, Μαρτυρίες – ΤΟΜΟΙ Β-Γ / Αγιοπαυλίτικο Ιερό Κελλί Αγίων Θεοδώρων

Είναι γνωστό πως ο άγιος Πορφύριος δεν συνήθιζε να προφητεύει. Σαφώς όμως, ένας τόσο μεγάλος άγιος της εποχής, δεν θα μπορούσε και να μην πονάει ή να μην προετοιμάζει τους ανθρώπους που θα ζούσαν σε αυτά τα έσχατα χρόνια. Στην εξαιρετική σειρά βιβλίων “Ο Όσιος Πορφύριος ο Προφήτης”, υπάρχουν σοβαρές μαρτυρίες για τα (πλέον) παρόντα, αλλά και τα μελλούμενα.

Οι προφητείες, φυσικά, δεν είναι για να μας πανικοβάλλουν. Είναι για να μας προετοιμάζουν, ώστε να οπλιζόμαστε πνευματικά. Τα όπλα μας, άλλωστε, τα ξέρουμε. Και να θυμόμαστε: ο Χριστιανός πρέπει να είναι ο τελευταίος που πρέπει να φοβάται πάνω στη Γη. 

Ακολουθούν οι μαρτυρίες…


Νομίζω πως ήταν στις αρχές του 1987 και είχαμε προβλήματα με την Τουρκία, διότι τα πολεμικά τους πλοία παραβιάζανε συχνά τα χωρικά μας ύδατα. Κάποιοι γνωστοί μου ήταν ανήσυχοι και πήγανε στον Άγιο και τον ρώτησαν:

– Γέροντα, οι Τούρκοι μας απειλούνε πάλι. Θα έχουμε πόλεμο μαζί τους;

– Όχι μωρέ… Τίποτα δεν θα γίνει με τους Τούρκους…

Και μετά, μένοντας για λίγο σιωπηλός, συνέχισε:

 Εεε… τελικά κά’ να δυο νησιά θα μας πάρουνε, αλλά ο Θεός θα μας βοηθήσει να μην έχουμε μεταξύ μας εμφύλιο! Να προσέχουμε τον εμφύλιο, να είμαστε μονιασμένοι και κοντά στον Θεό… Τι περιμένετε! Αφού οι Έλληνες παρατήσανε την Ελλάδα. Σκοτώνουνε περισσότερα από 50.000 βρέφη τον χρόνο με τις εκτρώσεις. Τόσοι φόνοι! Μετά οι άλλοι (οι Τούρκοι) αυξάνονται συνέχεια… (τότε 50.000 εκτρώσεις! σήμερα έχουμε 300 με 350 χιλιάδες!

Μαρτυρία κυρίου Γ.∆., πολιτικού μηχανικού, Αθήνα.

….

– Το 1982, αργά την νύχτα, ήμασταν στο Καλυβάκι του Αγίου εγώ με την Ελένη, ο κουμπάρος μου, ο πολιτικός μηχανικός, με τη γυναίκα του και ο κ. Γιώργος Α. Ο Άγιος καθότανε στο κρεβάτι του και συζητούσαμε σχετικά με τη μελέτη και την κατασκευή της Μονής.

Κάποια στιγμή, εντελώς απροσδόκητα, ο Άγιος είπε το εξής που μας έκανε μεγάλη εντύπωση:

«Θα ‘ρθει εποχή που θα σας δώσουνε όλους μία κάρτα και μετά θα ακούτε στην τηλεόραση: Κλέψανε την κάρτα του Γεράσιμου, πήγανε στην τράπεζα και του σηκώσανε όλα τα λεφτά»!

Μετά από λίγο θα ξαναλένε: «Πήρανε την κάρτα του τάδε και του κλέψανε όλα τα λεφτά», κι αυτό συνέχεια θα επαναλαμβάνεται.

Όλα αυτά που θα λένε θα είναι ψέματα! Μετά θα σας πούνε:

– «Για να μη σας κλέψουνε την κάρτα σας να βάλετε τον προσωπικό σας αριθμό και τα στοιχεία σας επάνω σας, δηλαδή να σφραγιστείτε και κανείς πλέον δεν θα μπορεί να σας τα κλέψει. Έτσι θα λυθεί το πρόβλημα…»! Αυτά είναι τα σχέδιά τους.

Εμείς μείναμε για λίγο άφωνοι. ∆εν μιλούσε κανείς. Σκεφτόμουνα:

«Τι είναι αυτά που είπε ο Γέροντας; Τι απίστευτα πράγματα μας λέει τώρα…».

Το ίδιο σκέφτηκαν και οι υπόλοιποι, διότι το 1982 φαινότανε απίστευτο να έχουμε όλοι μία κάρτα με όλα τα στοιχεία μας (ταυτότητα, ΑΦΜ, βιβλιάριο τραπέζης… κ.τ.λ.). 

…..

-Γέροντα, πως βλέπετε γενικά το μέλλον;

Θα έρθουν πολύ δύσκολες μέρες, ιδιαίτερα όταν θα αρχίσουν να μετακινούνται οι λαοί. Ο κόσμος δεν θα μπορεί να αντέξει. Η Ελλάδα θα είναι μια από τις χώρες που θα σηκώσει το πιο πολύ βάρος. Πρέπει να κρατηθούμε ενωμένοι, να κάνουμε προσευχή και να μη φοβόμαστε.

Τι είναι η Ευρωπαϊκή Κοινότητα; Είναι καλά που μπήκαμε;

Για τα μεγάλα κράτη καλά είναι. Όταν όμως αρχίσουν οι μετακινήσεις των λαών εμείς θα υποφέρουμε. Θα είναι δύσκολα για όλους, αλλά κυρίως για την Ελλάδα, που θα δεχθεί το μεγαλύτερο βάρος. Θα πέσουν όλοι επάνω μας…!

-Τι πρέπει να κάνουμε τότε;

– Ο Θεός θα τα φροντίσει όλα. Εμείς να προσευχόμαστε μέρα-νύχτα, να είμαστε ενωμένοι και ο Θεός έχει τη μέριμνα του για μας.

…..

Κάποτε ο Άγιος μου είπε και το εξής: «Οι άνθρωποι που θα πάρουνε την ευθεία οδό θα είναι λίγοι και αυτοί θα φτάσουνε στον προορισμό τους και θα είναι ευτυχείς. Οι μάζες παρασυρόμενες θα πέσουνε σε άγριες θάλασσες και μαύρα βουνά. Πιο πέρα θα τους περιμένουν μαύρα λιοντάρια και άγρια θηρία που θα τους κατασπαράξουν. Θα βρεθούνε σε αδιέξοδο και δεν θα έχουν καλό τέλος. Αλίμονο, έχουμε φτάσει στο τέλος της ευθείας. Εμείς φεύγουμε και χαρά σε αυτούς που θα φύγουν και δεν θα δούνε αυτό το τέλος!». (σ. 138-139, τόμος Γ)

….

Ο άγιος έδιωχνε τον επιπόλαιο φόβο και διαρκώς μας “έσπρωχνε” να αγαπήσουμε τον Χριστό. Ωστόσο μια ήμερα που ήμασταν μόνοι μας μου είπε: «Θα έρθει καιρός που θα βάλεις όσπρια στο πατάρι σου, διότι θα δυστυχήσει η Ελλάδα». (σ. 77, τόμος Γ)

….

Μια απαραίτητη προσθήκη, από τον τόμο Γ, για μία από τις μεγαλύτερες αμαρτίες του έθνους μας (και από τις σοβαρότερες αιτίες των δεινών).

Είναι μιά προφητική προειδοποίηση του αγίου μας, καθώς σήμερα ακόμα και οι “παραδοσιακοί” πνευματικοί δεν θεωρούν καν αμαρτία, αυτό που ο άγιος (όπως και όλοι οι άγιοι) θεωρεί ως πολύ μεγάλη αμαρτία.

Η μαρτυρία είναι από τον αγιορείτη μοναχό π. Νικόδημο Μπιλάλη (Ιδρυτή της Π.Ε.ΦΙ.Π.).

-Γέροντα, μόνο την ευχή σου θέλω… Δεν θέλω να σας απασχολήσω με κάποιο θέμα μου.

Εκείνος όμως, κρατώντας διαρκώς το χέρι μου, χωρίς προηγούμενη ερώτηση ή άλλη αφορμή,  επί πέντε λεπτά και πλέον, μου έλεγε και μου επαναλάμβανε τα εξής λόγια:

-Λοιπόν, άκουσε. Θα τους λέτε να μην αποφεύγουν τα παιδιά. Μέγα αμάρτημα η αποφυγή της τεκνογονίας! Θα τους το τονίζετε αυτό. Πάμε να εξαφανισθούμε και ως Έθνος! (σ. 318, τόμος Γ)


Ο άγιος να πρεσβεύει, κυρίως για να αλλάξουμε μυαλά… Είμαστε ήδη στην τελική ευθεία. Μην χάσουμε τον παράδεισο. Μετάνοια, μετάνοια, μετάνοια, αλλά και ελπίδα! 

….οὗτοι ἐν ἅρμασι καὶ οὗτοι ἐν ἵπποις, ἡμεῖς δὲ ἐν ὀνόματι Κυρίου Θεοῦ ἡμῶν μεγαλυνθησόμεθα….

Για την αντιγραφή (χρησιμοποίηθηκε υλικό κι από εδώ -για τον τόμο Β-) σύνταξη και επιμέλεια του κειμένου, orthopraxia.gr

https://tasthyras.wordpress.com/2020/12/02/