Σάββατο 29 Αυγούστου 2020

MNHMH AΠΟΤΟΜΗΣ ΤΙΜΙΑΣ ΚΕΦΑΛΗΣ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ

Του Ανδρέα Χριστοφόρου
Τη 29η του μηνός Αυγούστου μνήμην ποιούμεθα της αποτομής της κεφαλής  του Τιμίου Προδρόμου. 
Η σημερινή εορτή είναι η εορτή του Αληθινού  ανδρός. 
Η αποτομή της κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου είναι η μεγαλύτερη αγάπη του ανθρώπου προς τον Θεό, τον πλησίον, το Μαρτύριο, τον Μοναχισμό, τον Γάμο, την Πατρίδα. 
Επίκεντρο της Αγάπης οι εντολές του Θεού!

Η εντολή της εξ όλης  ψυχής  αγάπης  προς τον Θεό φανερώνεται στον Τίμιο Πρόδρομο γιατί ήταν ο τέλειος Μοναχός και Παρθένος. 
Η φανέρωση της αγάπης προς τον Πλησίον φανερώνεται στο ότι προσπάθησε να βοηθήσει τον Ηρώδη να μετανοήσει διότι μοίχευε με τη γυναίκα του αδελφού του. 
Η αγάπη του για το Μαρτύριο, φανερώνεται διότι πλήρωσε με το αίμα του!
Η φανέρωση της αγάπης του για τον Γάμο από έναν ασκητή σαν τον Πρόδρομο, είναι ότι είχε επίγνωση ότι η μοιχεία και η πορνεία καταστρέφουν  το Μυστήριο του Γάμου για το οποίο η Παρθενία πριν και η έλλειψη μοιχείας μετά είναι οι προϋποθέσεις για την παρουσία του Αγίου Πνεύματος στην ένωση των συζύγων αλλά και στη διαιώνιση του ανθρώπινου Γένους χωρίς την οποία η ζωή γίνεται χωρίς Θεό.  
Η Παρθενία πριν από το Γάμο και η Τιμιότητα μετά τον Γάμο όταν γίνονται με ενσυνείδητη αγάπη προς τον Θεό, γεμίζουν τον Γάμο με Άγιο Πνεύμα και τα τέκνα αυτού του Γάμου  είναι τυλιγμένα στο Άγιο Πνεύμα όπως ήταν η Παναγία και  ο Τίμιος Πρόδρομος. 
Η Πνευματική ζωή μετά γίνεται φυσικό φαινόμενο γιατί η ανθρώπινη φύση ζυμώνεται από την αρχή με το Άγιο Πνεύμα! 
Η αγάπη του Τιμίου Προδρόμου προς την πατρίδα και το λαό του είναι ότι προσπάθησε να βοηθήσει τον Ηγέτη του Ισραήλ να μετανοήσει γιατί η μοιχεία του δεν μόλυνε μόνο τον ίδιο γιατί ήταν Ηγέτης, κεφαλή του λαού και μολυνόταν όλος ο λαός και η πατρίδα του Ισραήλ. 
Η αγάπη του για όλα αυτά σφραγίστηκε με τη ζωή του γιατί η απάντηση του Ηρώδη δεν ήταν μόνο η Αμετανοησία του αλλά και η αποτομή της κεφαλής του σαν σήμερα 29 Αυγούστου.
Τίμιε Πρόδρομε, πόση η Αγάπη σου και η Παλικαριά σου!
Σ ευχαριστούμε που εκπροσωπείς εσύ την Αγάπη του ανθρώπου προς τον Θεό, τον πλησίον, τον Μοναχισμό και την Παρθενία, τον Γάμο, το Μαρτύριο και την Πατρίδα. 
Σ΄ ευχαριστούμε που μας δείχνεις με το Μαρτύριο σου ότι όλες οι πιο πάνω αξίες στηρίζονται και θεμελιώνονται στις εντολές του Θεού. 
Σήμερα που η κρίση είναι κρίση αξιών όσο ποτέ μας βοηθάς να επαναφέρουμε τις Εντολές του Θεού και τη Μετάνοια σαν θεμέλιο της Εκκλησιαστικής, προσωπικής, πολιτικής, κοινωνικής και πατριωτικής ζωής και συνείδησης μας! 
Σ' ευχαριστούμε γιατί πλήρωσες την αγάπη σου για τις Θείες Εντολές και τη Μετάνοια με το Αίμα σου και η θυσία του Αίματός σου δεν εξαλείφεται αλλά μεταφέρεται γονιδιακά από γενεά σε γενεά! 
Η 29η Αυγούστου είναι η ημέρα της απάντησης του ανθρώπου, από εσένα το 33χρονο παλικάρι, στην Αγάπη του Θεού και των ανθρώπων Του! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου