Κυριακή 30 Αυγούστου 2020

Από τους λεβέντικους παραδοσιακούς χορούς στο τσιρλίντινγκ

Αφού απεμπολήσαμε την παράδοση μας και οι λεβέντικοι παραδοσιακοί χοροί δεν εκφράζουν πλέον την νεολαία μας, το Υπουργείο Παιδείας έσπευσε να καλύψει το κενό υιοθετώντας αμερικάνικα πρότυπα άσχετα και επικίνδυνα με την Ορθόδοξη παράδοση μας. Βοήθεια μας!


Το τσίρλιντινγκ εισέρχεται στις σχολικές μονάδες
Οι Ελληνες μαθητές θα μπορούν να εξοικειωθούν στο τσίρλιντινγκ (cheerleading) μέσα στο σχολείο τους. Με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας εγκρίνεται η άδεια εισόδου εκπροσώπων της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τσίρλιντινγκ στα ελληνικά σχολεία. Η εγκύκλιος είναι συνέχεια της αναγνώρισης, στα τέλη Μαΐου, του αθλήματος του τσίρλιντινγκ και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τσίρλιντινγκ – Αθλητικού Ομαδικού Χορού (ΕΟΤ-ΑΟΧ) από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.
Συγκεκριμένα, το υπουργείο Παιδείας επιτρέπει στα σχολεία να δέχονται, υπό προϋποθέσεις, εκπροσώπους της αρμόδιας ελληνικής ομοσπονδίας για το σχολικό έτος 2020-2021. «Η υπηρεσία μας, στο πλαίσιο διάδοσης του αθλητικού πνεύματος και της ενασχόλησης των νέων παιδιών με τον αθλητισμό, εγκρίνει την άδεια εισόδου σε σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, για το σχολικό έτος 2020-2021, στους εκπροσώπους της ΕΟΤ-ΑΟΧ», επισημαίνεται στο έγγραφο. Οι επισκέψεις των εκπροσώπων θα υλοποιούνται χωρίς οικονομική επιβάρυνση, ύστερα από συνεννόηση με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων. Η ενημέρωση των μαθητών μπορεί να περιλαμβάνει πληροφορίες για την ιστορία, τον τρόπο διεξαγωγής και τους κανονισμούς του αθλήματος, καθώς και παιχνίδια προσομοίωσης με το μάθημα.
kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου