Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018

Παπάς Εφέντη, συγχώρα μας, ή δύναμή σου είναι μεγάλη, γιατί την παίρνεις από την μεγάλη σου πίστη. Εμείς μέ τον σατανά δουλεύουμε

Φαρασιώτες από την Δράμα καί εγκατεστημένοι στην Θεσσαλονίκη διηγήθηκαν ότι δύο Σέχοι (αρχηγοί Μουσουλμανικών φυλών καί μάγοι) είχαν επισκεφθή τον Άγιο Αρσένιο τον Καππαδόκη.
Ο Πατήρ τους δέχθηκε και τους έφτιαξε και καφέ. Οι Σέχοι όμως άρχισαν τις ανόητες και ζαλισμένες ερωτήσεις, που έφερναν μόνον πονοκέφαλο. Ο Πατήρ, για να τους ξεφορτωθεί, τους είπε:

- Δεν μπορώ να σας ακούω, γιατί πονάει το κεφάλι μου. Εκείνοι, όμως, δεν κατάλαβαν και είπε ο ένας στον Άγιο Αρσένιο:
- Παπάς Εφέντης, θα σου φτιάξουμε ένα μουσχά (χαϊμαλί) και, άμα το φορέσεις, σ’ όλη σου την ζωή δεν θα σε πονέσει το κεφάλι σου.
Ο Πατήρ τους απάντησε τότε αυστηρά:
-Έχω μεγαλύτερη δύναμη απ’ τη δική σας και μπορώ να σας κάνω μέ την δύναμη του Χριστού να μην κουνηθείτε καθόλου από τον τόπο που κάθεσθε. Τους άφησε αμέσως τότε και πήγε δίπλα στο κελί του. Όταν είχαν αποτελειώσει τον καφέ τους οι Σέχοι και θέλησαν να φύγουν, με κανέναν τρόπο δεν μπορούσαν να κουνηθούν από τον τόπο που κάθονταν, διότι ένιωθαν να είναι δεμένοι με ένα άόρατο δέσιμο. Αναγκάσθηκαν τότε να φωνάξουν τον Πατέρα Αρσένιο, για να τους λύσει. Ο Άγιος πήγε αμέσως, αλλά δεν τους μίλησε, μόνο νόημα τους έκανε να φύγουν, και έτσι μπόρεσαν να ξεκοκκαλώσουν από τον τόπο τους. Οι Σέχοι κατάλαβαν το σφάλμα τους καί ζήτησαν συγχώρεση από τον Άγιο και του είπαν φεύγοντας:
-Παπάς Εφέντη, συγχώρα μας, η δύναμή σου είναι μεγάλη, γιατί την παίρνεις από την μεγάλη σου πίστη. Εμείς μέ τον σατανά δουλεύουμε.
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΝΙΚΑΕΙ ΤΑ ΜΑΓΙΑ. 60 ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΑΓΕΙΑΣ.
ΑΡΧΙΜ. ΠΑΥΛΟΣ ΝΤΑΝΑΣ

http://apantaortodoxias.blogspot.gr