Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2018

Σωτηρόπουλος: Γνήσιος εργάτης του Ευαγγελίου ή αφορισμένος;


Παρακολούθησα προσφάτως το βίντεο, που τιτλοφορείται: «Νικόλαος Σωτηρόπουλος 30-10-1994 Γερμανία.  Ο Διωγμός του από τους Οικουμενιστές» (https://www.youtube.com/watch?v=7BmbvRPrb2A), και πραγματικά δυσκολεύτηκα να πιστέψω ότι όλα αυτά είναι αλήθεια. Συζητούσα και παλαιότερα με ευσεβή πρόσωπα, τα οποία μου έλεγαν:
«Μακριά, αυτός είναι αφορισμένος», και είχε υψωθεί μέσα μου κάποιο τείχος, κάποιος φόβος θα έλεγα, ένεκα του αφορισμού, μήπως κολασθώ κι εγώ μαζί με τον Σωτηρόπουλο εάν ακούω ή διαβάζω αυτά που λέει ή γράφει!


  Είναι αυτός ο αόριστος φόβος, που προέρχεται από την άγνοια και από την πολλή πλύση εγκεφάλου. Είναι ο φόβος επίσης, που προέρχεται από την λεγόμενη «ιεροκατηγορία» (πράγμα που φυσικά δεν ισχύει όταν πρόκειται για θέματα Πίστεως), και η οποία καλλιεργείται από κάποιους διοικούντες, εντέχνως, αλλά και πάλι βασίζεται στην άγνοια και στην έλλειψη πίστης.

  Παρακολουθώντας λοιπόν, αυτό το βίντεο, και, κατόπιν μικρής έρευνας στο διαδίκτυο, αρχίζω και συνειδητοποιώ τι πραγματικά συνέβη και ότι είχαμε ανάμεσά μας, όταν ήταν εν ζωή, έναν μεγάλο Άγιο, ο οποίος πέρασε από πολλούς διωγμούς, ύβρεις, εμπαιγμούς ακόμη και εμπτυσμούς, όπως ακριβώς ο Κύριός μας και ένεκα Αυτού! Πω, πω, τι πίστη πρέπει να είχε αυτός ο άνθρωπος, σκέφτομαι και συγκλονίζομαι! Δεν λύγισε, δεν πρόδωσε την Πίστη έως την τελευταία του πνοή, παρόλο τον πόλεμο που δέχτηκε, να αλλάξει γνώμη και να «μετανοήσει», και έτσι, κοιμήθηκε «αφορισμένος», χωρισμένος δηλαδή από την κοσμική «εκκλησία», την οικουμενιστική «εκκλησία» και ενωμένος με Αυτόν που αγάπησε και διακόνησε με όλο του το «είναι». Και φυσικά, στεφανωμένος από τον Δεσπότη Χριστό!


  Όλα αυτά που διηγείται ο μακαριστός Νικόλαος, αυτός ο γνήσιος εργάτης του Ευαγγελίου με τον προδρομικό λόγο, είναι πέρα έως πέρα αληθινά! Κάποια από τα ντοκουμέντα (http://aktines.blogspot.gr/2014/10/blog-post_319.html#more) παραθέτω παρακάτω. Είναι φοβερή η διαπίστωσή του, τώρα το συνειδητοποιώ, ότι όλοι οι αιρετικοί μπορούν και κηρύττουν, χωρίς κάποια απαγόρευση, τις αιρετικές τους διδασκαλίες, μάλιστα συμπροσεύχονται μαζί τους οι ορθόδοξοι, και ο μόνος που δεν είχε το δικαίωμα να κηρύξει την Ορθοδοξία, ήταν ο "αφορισμένος" Σωτηρόπουλος!!!  
   Ας έχουμε την ευχή  αυτού του αγίου ανθρώπου και ας πρεσβεύει εκεί που βρίσκεται, δίπλα στον Κύριο, για όλους εμάς, και να Τον παρακαλά, να δώσει μετάνοια στους διώκτες του, πριν έρθουν αντιμέτωποι με την πραγματικότητα του θανάτου.

Π. Λ.