Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

Τι πρέπει να κάνει ένας ομοφυλόφιλος για την σωτηρία της ψυχής του; Ένας ομοφυλόφιλος είναι αποδεκτός από την Εκκλησία;


 Ένας που είναι ομοφυλόφιλος πρέπει να αρχίσει την Θεία Εξομολόγηση σε έναν καλό Ορθόδοξο Ιερέα, Πνευματικό Πατέρα και πρέπει με την βοήθεια του Θεού να κάνει αγώνα ώστε να μην κάνει πράξη την ομοφυλοφιλία. Αυτό θα το καταφέρει με την συχνή Θεία
Εξομολόγηση.
 Μας λέει ο Θεόδωρος Ρηγινιώτης, Θεολόγος:

 Ο ομοφυλόφιλος άνθρωπος είναι απόλυτα αποδεκτός από την Ορθόδοξη Εκκλησία, όσο και κάθε άλλος άνθρωπος. Δεν υπάρχει άνθρωπος, που κάποια ιδιότητά του ή προτίμηση ή πράξη του να κάνει την Εκκλησία να τον απορρίψει· υπάρχουν μόνο άνθρωποι που οι ίδιοι έχουν απορρίψει την Εκκλησία και πορεύονται προς το Θεό απ’ το δρόμο που νομίζουν αυτοί, ο οποίος όμως συνήθως είναι λάθος δρόμος.
 Αν ένας δολοφόνος είναι αποδεκτός από την Εκκλησία, γιατί δεν είναι ένας ομοφυλόφιλος; Αν εγώ, με τη χλιαρή και συχνά υποκριτική πίστη και αγάπη, είμαι αποδεκτός από την Εκκλησία, γιατί δεν είναι ένας ομοφυλόφιλος; Εκείνος μάλιστα μπορεί να έχει πολύ πιο θερμή πίστη και αγάπη από τη δική μου. Καμιά ρατσιστική διάθεση δεν υπάρχει στην Εκκλησία απέναντι σε κανένα άνθρωπο ή ομάδα ανθρώπων. Ρατσιστές γίνονται οι άνθρωποι που δεν έχουν καταλάβει καθόλου τι είναι ο ορθόδοξος χριστιανισμός ή που δε μπορούν να κάνουν έστω ένα βήμα για ν’ απομακρυνθούν από τις φοβίες και τα πάθη τους.
 Κι αυτούς ακόμη τους ανθρώπους, η Εκκλησία τους αποδέχεται, γιατί η Εκκλησία υπάρχει για να θεραπεύει τον κόσμο από τα πάθη και τις φοβίες (με τη βοήθεια του Ιατρού Ιησού Χριστού φυσικά), όχι για να κρίνει τους ανθρώπους. (Πηγή: http://o-nekros.blogspot.gr/2011/07/gay-agenda.html – ΝΕΚΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ)
Άβελ-Τάσος Γκιουζέλης
http://gkiouzelis.blogspot.com

Απαντήσεις σε Ερωτήσεις σας περί Χριστιανισμού
Ρωτήστε οτιδήποτε επιθυμεί η καρδιά σας στο email μου gkiouz.abel@gmail.com
https://cominghomeorthodoxy.wordpress.com/2018/04/18/2788829/
http://heartquestionsandanswers.wordpress.com