Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

Ευχαριστία στην Αγιοτόκο Θεσσαλονίκη


Αγιασμένη μας Θεσσαλονίκη, πριν από λίγες μέρες και συγκεκριμένα την Κυριακή των Μυροφόρων, εορτάσαμε όλους τους δικούς σου Αγίους, τους Αγίους δηλαδή, που σε αγάπησαν, έζησαν κοντά σου, αγιάσαν τα χώματα σου.

  Ποιόν να πρωτοθυμηθούμε; Τον μέγα Απόστολο Παύλο, ο οποίος είναι ο ιδρυτής της Εκκλησίας σου ή τον Μεγαλομάρτυρα Δημήτριο τον Μυροβλήτη, ο οποίος με το Άγιο Μύρο του, έλουσε και χαρίτωσε την αγία γη σου; Να αναφερθούμε στους Ιεραποστόλους Κύριλλο και Μεθόδιο, οι οποίοι ξεκινώντας από εσένα, μετέφεραν το μήνυμα του Χριστού, σε όλη την οικουμένη; Ή στους Οσίους Δαβίδ και Θεοδώρα, που ασκήτεψαν στα αγιασμένα και ευλογημένα μέρη σου;
  Ειλικρινά, αγιασμένη μας Θεσσαλονίκη, σε καμαρώνουμε, σε αγαπάμε, αισθανόμαστε ευλογημένοι, που μας αξίωσε ο Θεός και ήρθαμε να ζήσουμε σε εσένα. Είσαι πόλη του Θεού, Πρωτεύουσα της Μακεδονίας, Προπύργιο της Ορθοδοξίας και της Μακεδονίας. Είσαι κάτι το μοναδικό και ανεπανάληπτο. Κλήρος και λαός, σε τιμάει, σε προστατεύει, μάχεται για να διατηρηθείς, Ορθόδοξη και Ελληνική. Όλοι οι εχθροί ποθούν να σε πάρουν, να σε κατακτήσουν, να σε κάνουν δική τους. Όμως ΌΛΟΙ οι Άγιοι σε προστατεύουν και κυρίως ο Μεγαλομάρτυρας Δημήτριος ο Μυροβλήτης, ο οποίος έχει ταυτίσει την ζωή του, με την δική σου. Αχ πόσο σε υπερπροστατεύει, ο Μεγαλομάρτυρας; Πραγματικά όσο έχεις Εκείνον, δεν έχεις να φοβάσαι ΤΙΠΟΤΑ και ΚΑΝΕΝΑΝ.
  Ολοκληρώνοντας, τα λόγια καρδιάς που σου εκφράσαμε, Αγιασμένη μας Θεσσαλονίκη, θα θέλαμε ένα μόνο πράγμα να θυμάσαι: Εμείς οι νέοι του Χριστού, τα παιδιά του Αγίου Δημητρίου, τα δικά σου παιδιά, είμαστε στο πλευρό σου και συνεργούντος του Θεού, θα κάνουμε ότι μπορούμε, για να διατηρηθείς στην Δόξα, που σε ανύψωσε ο Ίδιος ο Χριστός. Αμήν.
 Με αγνή αγάπη
Πτυχιούχοι και Φοιτητές Διαφόρων Σχολών
της Θεσσαλονίκης,
τέκνα των Αγίων Δημητρίου και Πορφυρίου.

πηγή εικόνας