Κυριακή 25 Μαρτίου 2018

Πνευματικές Συμβουλές για τις αιρέσεις (ε)

  Η Νέα Εποχή προωθεί την σχετικοποίηση όλων των ηθικών και θρησκευτικών αξιών, ώστε μέσα σε ένα μείγμα ιδεών και αντιλήψεων να μην υπάρχουν απολύτως και κοινώς αποδεκτές αλήθειες.
  Στα πλαίσια αυτής της παγκοσμιοποιήσεως συμβαδίζει και ο Οικουμενισμός, που προωθεί την αντίληψη ενός απρόσωπου Θεού που να εκφράζεται μέσα από όλες τις θρησκείες. Αυτή η θρησκευτική παγκοσμιοποίηση που προωθούν οι οικουμενιστές αποτελεί τον πρόδρομο του Αντιχρίστου.

  Ο Οικουμενισμός αποτελεί μία μεγάλη απειλή για την Ορθοδοξία, μία σύγχρονη παναίρεση  που συμπυκνώνει όλες τις αιρέσεις. Οι οικουμενιστές ομιλούν στο όνομα της αγάπης που την διαχωρίζουν από τον Χριστόν, που είναι η Αλήθεια. Έτσι όμως εξοβελίζουν τον Χριστόν από τον σύγχρονον κόσμον και Τον εξισώνουν με τις άλλες θρησκείες. Αυτός είναι ο σκοπός του Οικουμενισμού. Εάν οι οικουμενιστές είχαν πραγματική αγάπη για τον κόσμον, θα προέβαλαν την Αλήθεια της πίστεως και τον πνευματικόν πλούτον της Ορθοδοξίας, όπως αυτός εκφράζεται μέσα από την Εκκλησία και τους Αγίους Πατέρες.


Αρχιμανδρίτου π. Κυρίλλου Κεφαλοπούλου, "Πνευματικές Συμβουλές", Αθήνα 2017