Κυριακή 25 Μαρτίου 2018

Γλυκιά μας Παναγία!



Αδέρφια μας, χαίρετε με την Ελπίδα του Χριστού. Ευχόμαστε να είστε καλά, δυνατοί και σταθεροί, στον ωραίο αγώνα, για του Χριστού την πίστη την Αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία.

Επιτρέψτε μας, με πολλή συγκίνηση, να αναφερθούμε, στο τι σημαίνει για έναν νέο, σαν και εμάς, η Παναγία. Η Παναγία λοιπόν, είναι η μανούλα μας η στοργική, που οτιδήποτε και αν κάνουμε πάντοτε μας καλύπτει, μας δικαιολογεί, μας συγχωρεί και μεσιτεύει στον καλότατο Χριστό μας, να μας συγχωρεί.
Δεν υπάρχει κάτι ωραιότερο από την Κυρά μας, την Παναγία. Αποτελεί το Καταφύγιο, την Ελπίδα, το πιο Έμπιστο πρόσωπο στην εν Χριστώ Ζωή μας. Δεν προλαβαίνουμε να την φωνάξουμε και αμέσως τρέχει να μας βοηθήσει, να μας παρηγορήσει, να μας ιάσει. Σε κάθε πόνο και χαρά, δίπλα μας, ακοίμητη βοηθός και Προστάτης.
Ως νέοι την υπεραγαπάμε, την ευλαβούμαστε, την τιμάμε και την πιστεύουμε με όλη μας την ψυχή. Είθε όλοι οι νέοι της γης, να γευτούν την ωραιότητα, την καθαρότητα και την απέραντη στοργική αγκαλιά της Παναγίας.
Τέλος, γνωρίζουμε καλά ότι η Παναγία υπεραγαπά την Ελλάδα, την έχει στην αγκαλιά της, προστατεύοντας τα σύνορά της και διώχνει τους εχθρούς. Θέλει όμως η Βασίλισσα των Ουρανών και τη δικιά μας αλλαγή ζωής, την Μετάνοιά μας, τα δάκρυά μας, την ειλικρινή προσευχή μας. Ας μην της το αρνηθούμε! Χαίρε Νύμφη Ανύμφευτε!
 Με απέραντη αγάπη προς την Παναγία
Πτυχιούχοι και Φοιτητές διαφόρων Σχολών της Θεσ/νίκης
Τέκνα των Αγίων Δημητρίου και Πορφυρίου