Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

Με το πετραχήλι και το καριοφίλι

   Μέσα σε ένα κλίμα βαθύτατης κατάνυξης, μπροστά στα Πανάγια Λείψανα του Αγίου Λουκά του Ιατρού, πραγματοποιήθηκε μια εκπληκτική ομιλία στον Άι Γιώργη Πανοράματος, από τον κ. Δημήτριο Νατσιό, δάσκαλο-Θεολόγο, με θέμα "ΜΕ ΤΟ ΠΕΤΡΑΧΗΛΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΡΙΟΦΙΛΙ".

  Το πρόγραμμα έλεγε ότι θα ομιλούσε ο Πατέρας Εφραίμ Παναούσης, όμως μια ασθένεια δεν επέτρεψε στον πολυσέβαστό μας Πατέρα να έρθει. Ο Άγιος Λουκάς παρόλα αυτά, δεν μας άφησε. Έστειλε, έστω και την εσχάτη στιγμή, τον ευλογημένο Δάσκαλο του Γένους, κ. Νατσιό.

  Δεν θα γράψουμε πολλά για το τι ελέχθη. Ένα θα σας πούμε. Ακούγοντας τον Δάσκαλο, αισθανθήκαμε ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ που αξιωθήκαμε να γεννηθούμε ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. Αισθανθήκαμε ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ, που είμαστε Απόγονοι Ηρώων και Μαρτύρων. Αισθανθήκαμε ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΙ, που η Παναγία μας τόσο πολυ αγαπάει την Ελλάδα. Τέλος, μας γεννήθηκε ο Ιερός Πόθος, να υπερασπιστούμε με ΟΛΗ μας την ΨΥΧΗ, ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

  Δόξα τω Θεώ Πάντων Ένεκεν. Μπροστά στα Λείψανα του Αγίου της Αγάπης, τελέστηκε ένα θαύμα, ένα θαύμα ΑΦΥΠΝΙΣΕΩΣ κοιμισμένων συνειδήσεων, ένα θαύμα ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΜΙΑΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ. Δόξα τω Θεώ.

  Με εν Χριστώ Αγάπη. 
  Ένας νέος, υπηρέτης του Αγίου Λουκά