Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2026

Το θέμα της Μονής Σινά θα συζητηθεί στην έκτακτη σύγκληση της ΔΙΣ - Ο Αρχιεπίσκοπος πρ. Σιναίου Δαμιανός έστειλε επιστολή στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ.κ. Ιερώνυμο

ΦΩΤΟ: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
ΦΩΤΟ: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
  Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της ΕΟΔ, στο επίκεντρο της έκτακτης σύγκλησης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου (ΔΙΣ) αναμένεται να βρεθεί το ζήτημα της

Η συζήτηση αναμένεται να επικεντρωθεί στις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν τη Μονή, καθώς και στις ενέργειες που ενδέχεται να απαιτούνται για την προστασία του ιστορικού μοναστηριού και τη διασφάλιση του ιδιαίτερου καθεστώτος του.

Ανατροπές στη Μονή Αγίας Αικατερίνης του Σινά φέρνουν σενάρια επιστροφής του πρώην Αρχιεπισκόπου Δαμιανού, ενόψει κρίσιμων εξελίξεων με την Αίγυπτο.

Η ΕΟΔ φέρνει στο φως της δημοσιότητας επιστολή που απέστειλε ο Αρχιεπίσκοπος πρ. Σιναΐου Δαμιανός στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο, κατά την οποία ζητά να επέμβει η Εκκλησία της Ελλάδος στην επίλυση του ζητήματος της Μονής.


εικόνα_Viber_2026-10-21_22-54-50-604_watermarked (2).jpg (209 KB)

https://eeod.gr/news/91999-to-thema-tis-monis-sina-tha-syzitithei-stin-ektakti-sygklisi-tis-dis