Τετάρτη 9 Ιουλίου 2025

Διπλωματικό επεισόδιο με τη Λιβύη: Πόσο μικρή κάνατε τη χώρα να σας ταπεινώνουν οι οπλαρχηγοί της Βεγγάζης!

Διπλωματικό επεισόδιο με τη Λιβύη: Πόσο μικρή κάνατε τη χώρα να σας ταπεινώνουν οι οπλαρχηγοί της Βεγγάζης! 

Η Κρήτη εκπέμπει SOS από την ανικανότητά τους - Η ελληνική κυβέρνηση έχει εξαφανίσει το κύρος της χώρας μας από τον παγκόσμιο διπλωματικό χάρτη

Συντάκτης: Ελευθέριος Ανδρώνης

Αναγνωρίζεις ότι η χώρα σου έχει φτάσει σε ιστορικά επίπεδα διεθνούς απαξίωσης, όταν βλέπεις έναν οπλαρχηγό ενός ερειπωμένου κράτους να πετάει σχεδόν με τις κλωτσιές την ευρωπαϊκή διπλωματική αποστολή από τη Λιβύη, όπου ανάμεσα στους… απελαθέντες ήταν και ο… νεοφώτιστος υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνος Πλεύρης.

Η μικροπρέπεια της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας συναντήθηκε με τη στρατηγική αδυναμία μιας αυτό-εξευτελισμένης Ευρώπης και όλοι μαζί εκτέθηκαν σαν μια ομάδα «γιάπηδων» που νομίζει ότι οι διμερείς επαφές είναι μόνο τεχνοκρατικά αλισβερίσια. Το ελληνοευρωπαϊκό φιάσκο στη Λιβύη με την εκδίωξη των ευρωπαίων από την κυβέρνηση του Χαφτάρ, ήρθε να δείξει αυτό που θα πάθαινε νομοτελειακά η Ευρώπη, μετά από την πολυετή εγκατάλειψη των νοτίων συνόρων της.

Μια Ευρώπη – εταίρα των εθνών που αντί να φυλάει τα σύνορά της με αποφασιστικότητα, προτιμά να χρυσοπληρώνει τους αφροασιατικούς «νταβατζήδες» της, πότε να κλείνουν τη στρόφιγγα για να καταλαγιάσουν οι κρίσεις στα ευρωπαϊκά κράτη και πότε να την ανοίγουν για να συνεχιστεί η ισλαμοποίηση της ηπείρου για φθηνό εργατικό δυναμικό.

Αποστολή για… κλάματα

Ανάθεμα και αν ένας… Αυστριακός χαρτογιακάς που έχει οριστεί Επίτροπος Μετανάστευσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Μάγκνους Μπρούνερ, έχει την παραμικρή ιδέα τι σημαίνει λαθρομεταναστευτική κρίση για ένα κράτος που δέχεται εισβολή χιλιάδων ισλαμιστών εβδομαδιαίως, όπως είναι η Ελλάδα.

Ανάθεμα και αν έχει το παραμικρό διπλωματικό βάρος ένας εμβολιαστικός «χωροφύλακας» σαν τον Πλεύρη, που μπήκε «νύχτα» σε ένα υπουργείο που έχει καταντήσει ανέκδοτο και αποκαλείται… «Μετανάστευσης και Ασύλου», δηλαδή υπουργείο «ανοίξαμε και σας περιμένουμε».

Και ανάθεμα αν έχει το οποιοδήποτε κύρος μπροστά (ακόμα και) στον Χαφτάρ ένας Γιώργος Γεραπετρίτης που υποκλίνεται στα παπούτσια του Ερντογάν, που δηλώνει πρόθυμος να διαπραγματευτεί το Αιγαίο «για να μην ζήσουν τα παιδιά του με το δάχτυλο στη σκανδάλη», που ξεπουλάει Αγιά Σοφιά και Σινά, που τον αποθεώνουν οι Τούρκοι δημοσιογράφοι και που το πιο πατριωτικό πράγμα που έχει να πει είναι ότι αισθάνεται… «φιλέλληνας».

Το πόσο υπολογίζει ο Χαφτάρ τους «ευρωπαίους» Έλληνες, φάνηκε ήδη από την επίσκεψη Γεραπετρίτη στη Λιβύη, όπου σε παγκόσμια πρωτοτυπία στα χρονικά της διπλωματίας ο ΥΠΕΞ απάντησε στον ίδιο τον εαυτό του μετά τη συνάντηση, αφού δεν μάθαμε ποτέ τι απάντησε ο Στρατάρχης στην ελληνική αποστολή. Το μόνο που ακούσαμε ήταν η «κασέτα» ενός μουδιασμένου Γεραπετρίτη ότι Ελλάδα και Λιβύη είναι… προσηλωμένες στο διεθνές δίκαιο και κάπου εκεί η Μεσόγειος σείστηκε από τουρκολιβυκά χαχανητά. Τις ίδιες ώρες που γινόταν η συνάντηση, οι λαθροδιακινητές δήλωναν εξίσου… προσηλωμένοι στο έργο τους, στέλνοντας τη μία βάρκα πίσω από την άλλη στην ελληνική επικράτεια.

Κρήτη και Γαύδος βουλιάζουν από τις ορδές που στέλνει ο τουρκοκίνητος (πλέον) Χαφτάρ και η ελληνική κυβέρνηση έφτασε σε σημείο να παρακαλάει τους κατσαπλιάδες της Βεγγάζης για να μην προωθήσουν άλλους 100.000 λαθρομετανάστες που περιμένουν στο Τομπρούκ. Ισλαμιστές νεαρής ηλικίας, άντρες στη συντριπτική τους πλειοψηφία, οι οποίοι προέρχονται από μη εμπόλεμα κράτη.

Ένας Αιγύπτιος λαθρομετανάστης που «πάτησε» στην Κρήτη με 3.500 ευρώ ναύλα στους διακινητές, είπε ότι τα 400 άτομα που ήταν μαζί του στο πλοίο ήταν Αιγύπτιοι, Μπαγκλαντεσιανοί, Σουδανοί και Πακιστανοί. Δηλαδή εισβολείς από ισλαμικές χώρες που επισημαίνονται από διεθνή παρατηρητήρια ως εχθρικές έως και «φονικές» για τους χριστιανικούς πληθυσμούς που διαθέτουν στην επικράτειά τους (ιδιαίτερα το Σουδάν και το Πακιστάν). Υπολογίστε τις εκατοντάδες χιλιάδες που βρίσκονται στη χώρα μας από κάθε τέτοια χώρα και αναλογιστείτε τι σημαίνει αυτό για την εθνική μας ασφάλεια.

Ανίκανοι να πάρουν σοβαρά μέτρα

Οι περιβόητες ελληνικές φρεγάτες που υποτίθεται ότι θα απέτρεπαν τις λαθρομεταναστευτικές ροές νοτίως της Κρήτης, αποδείχθηκαν «ταξί» για να συνοδεύουν τα σαπιοκάραβα που στέλνουν οι δουλέμποροι του Χαφτάρ. Και ο Μητσοτάκης αντί να λάβει αυστηρά μέτρα έστω και τώρα, ανακοίνωσε ότι θα κάνει γραφειοκρατικό… «ντα- ντα» στους εισβολείς με τρίμηνη αναστολή αιτημάτων ασύλου και δημιουργία κλειστού κέντρου κράτησης στην Κρήτη.

Μεγάλο… κακό βρήκε τους «επενδυτές» να λιάζονται τρεις μήνες παραπάνω. Και όσον αφορά το κέντρο μεταναστών, η κυβέρνηση ήδη από το 2024 είχε σχέδιο να φτιάξει δομές «βραχυχρόνιας φιλοξενίας» σε Χανιά και Ρέθυμνο και άρα οι εξελίξεις βολεύουν τις προθέσεις που έτσι κι αλλιώς είχε ο πρωθυπουργός. Το project είχε πάει πίσω λόγω αντιδράσεων της τοπικής κοινωνίας, αλλά τώρα τα πράγματα είναι τόσο άσχημα που πολλοί από τους Κρητικούς θα δεχτούν τις δομές. Έτσι, μετά τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου που διαθέτουν «ισλαμουπόλεις», με την Κρήτη θα ολοκληρωθεί η στρατηγική περικύκλωση της χώρας μας.

Μην ξεχνάμε ότι ο Μητσοτάκης ήταν εκείνος που πριν μερικούς μήνες μάλωνε τη Γερμανία επειδή έκλεισε τα σύνορά της καταπατώντας τη συνθήκη Σέγκεν. Αυτά που γίνονται στην Κρήτη είναι η νομοτελειακή κατάληξη ενός κράτους που ατιμάζει για χρόνια τα σύνορά του και ποντάρει με χέρια και πόδια στον διεθνισμό. Βέβαια αν οι λαθρομετανάστες ήταν δηλωμένα… πρόβατα στον ΟΠΕΚΕΠΕ, η κυβέρνηση σίγουρα θα τακτοποιούσε το θέμα στο άψε – σβήσε. Έλα όμως που είναι υπαρκτά πρόσωπα, υπαρκτή κρίση, υπαρκτή απειλή που δεν μπορεί να αποδοθεί σε κανένα εικονικό… βοσκοτόπι.

Οι Έλληνες είναι φιλόξενοι, είναι ψυχοπονιάρηδες και έχουν εξελιχθεί ως ένας από τους πιο ανεκτικούς λαούς της Ευρώπης στη λαθρομετανάστευση. Αλλά εδώ παύουμε οριστικά να μιλάμε για ανθρωπιστικό φιλότιμο. Εδώ έχουμε μαζική απόβαση που συνιστά εθνική αυτοκτονία για κάθε εικοσιτετράωρο που συνεχίζεται. Φαντάζει πλέον μια κακόγουστη φάρσα να μοστράρουν τις Belharra και τα Rafale ως… αποτρεπτική δύναμη, την ώρα που έχουμε καθημερινή απόβαση μάχιμου «πεζικού» από ορδές φανατικών ισλαμιστών που μπορούν να τινάξουν στον αέρα τη χώρα, αν τους δοθεί η κατάλληλη καθοδήγηση.

Δεν είναι ανθρωπιστική κρίση. Είναι υβριδικός πόλεμος που μας κήρυξε ο Χαφτάρ. Πολύ πιο επικίνδυνος από εκείνον που εξαπέλυσαν οι Τούρκοι στον Έβρο. Γιατί τώρα έχουμε 2 κράτη εναντίον μας και γιατί στη θάλασσα δεν υψώνονται φράκτες. Το μόνο που μας σώζει είναι να ξαναθυμηθεί η Ελλάδα τι σημαίνει «σύνορα», με κάποια κυβέρνηση που αναγνωρίζει αυτή τη λέξη. Σύνορα κυριαρχικά, πληθυσμιακά, πολιτισμικά, πνευματικά. Ειδάλλως χαθήκαμε.

sportime.gr 09 Ιούλ 2025 

https://aktines.blogspot.com