Τρίτη 11 Μαρτίου 2025

Ζουρλοπανωφόρι

ΖΟΥΡΛΟΠΑΝΩΦΟΡΙ

π.Διονύσιος Ταμπάκης

ΟΣΟ μέγιστον εντρύφημα των Αγγέλων είναι η Παναγία , άλλο τόσο μέγιστο φθονοτρύφημα είναι των δαιμόνων.

Μισούν την Θεοτόκο πιο πάνω ακόμη και από τον Ιησού Χριστό , αφού χάλασε κι' ακύρωσε τα σχέδιά τους, στέλνοντάς τους στην αιώνια κόλαση , ενώ τους ανθρώπους στον αιώνιο Παράδεισο.

Όμως επειδή δεν έχουν στόμα και χέρια για να την βεβηλώσουν, βρίσκουν κάθε φορά τους χρησίμους κακοπροαίρετους για να κακοσυρίζουνε και να απομειώσουν τάχατες την δόξα Της.

Μετά παραλαμβάνουν την σκυτάλη κάποιοι "ευγενείς" και "πολιτισμένοι" για να ονοματοδοτήσουν αυτήν την βλασφημία ως δημοκρατία και καλλιτεχνία και πιο μετά την παίρνουν και κάποιοι χριστιανοί-αχρίστιανοι που σαν στρογγυλα τραπεζάκια διχως γωνίες θελουν να τα εχουν καλά με όλους και με τον διάβολο και λένε μεσαιωνικούς όσους έχουν το φιλότιμο να πληγώνονται απο ανιερες προσβολές στο πρόσωπο της Θεοτόκου.

Μάλιστα ετούτοι οι υποκριτές ενώ άμα τους αμφισβητήσεις ένα εκατοστό απ'το χωράφι,την δόξα , την καριέρα ή την βολή τους , ειναι ικανοί να σε περάσουν κι'από την δικη της Νυρεμβέργης, με τις ανάλογες κατάρες και τα βουντού , άν όμως θωρούν να προσβάλονται τα ιερά τους , δεν χαλάνε τα νερά τους , κάνοντας τον Κινέζο και αρχίζοντας τα κλισέ κηρύγματα περί ελευθερίας της έκφρασης και μετριοπαθείας.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση προφανές είναι πως έχουν άμεση ανάγκη από Εξορκιστή και Ψυχίατρο .

Και αν μάλιστα αυτά τα λένε και ρασοφόροι τότε έχουν ανάγκη κι'από ζουρλοπανω-φόρι !

https://aktines.blogspot.com