Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2024

Η Γερόντισσα Γαλακτία και οι Μητροπολίτες Αιτωλίας Κοσμάς (+3/1/2022) και Μαντινείας Επιφάνειος!!!

Επειδή κρατούσαμε λεπτομερές ημερολόγιο όσο ζούσε η Γερόντισσα Γαλακτία,  διαβάζουμε και τα εξής πού εκπληρώθηκαν πρόσφατα:

29-3-2021:

Είπε η γερόντισσα σήμερα το απόγευμα:

-Να πεις σ’ αυτον τον ψηλό (είχε ζητήσει μέσω του π.Αντωνιου την ευχή της τότε ο π. Επιφάνιος πρωτοσύγκελλος Μεσολογγίου) οτι ενα τρικυμιάκι θα περάσει…  και αμέσως μετά θα γενεί δέσποτας και μητροπολίτης…” Όντως! Έγινε απρόσμενα Επίσκοπος λίγο μετά την κοίμηση του οσίας μνήμης Γεροντός του  Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά, και την αποχώρηση του από την Μητρόπολη Αιτωλοακαρνανίας! Το ίδιο απρόσμενα πριν λίγες ημέρες εξελέγη καί πάλι Μητροπολίτης της μεγάλης και ιστορικής Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας! Άλλοτε, όταν πάλι της έλεγε (φωνάζοντας στο αυτί της επειδή ανθρωπίνως ελάχιστα άκουε) ο π. Αντώνιος γιά τον φίλο του π. Επιφάνιο, απαντούσε χαρούμενη: «Αυτός είναι ο παραγιός ενός αγίου αθρώπου που ζεί μόνο γιά τον Χριστό»! Δηλαδή,  είναι ο δεξιός βραχίων ενός αγίου ανθρώπου, εννοώντας τον Άγιο εκείνο  Ιεράρχη που όντως ζούσε μόνο για τον Χριστό, τον Αιτωλίας Κοσμά! Να έχουμε τις πρεσβείες και των δυο! Και του Οσίου Ιεράρχου και της Οσίας Γερόντισσας!

Υ.Γ. : Αυτά έγιναν γνωστά στον π.Επιφάνιο από τότε και τώρα μας τα υπενθύμισε…Τώρα τα δημοσιεύουμε προς δόξαν Θεού και τιμή των Αγίων Του.

https://e-mesara.gr/i-gerontissa-galaktia-kai-oi-mitropolites-aitolias-kosmas-3-1-2022-kai-mantineias-epifaneios/

apantaortodoxias