Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2024

Επιστολή Μοναχής Ι.Μ. Αναλήψεως Δράμας προς Πρεσβεία Γαλλίας για Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024

Αδελφή Ιουλιανή

Μοναστήρι της Αναλήψεως

66100 Δράμα, Ελλάδα

Πρεσβεία της Γαλλίας στην Αθήνα

 

Θέμα: Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024

Δράμα, 30 Ιουλίου 2024

Κύριε Πρέσβη,

Με όλο τον σεβασμό, απευθύνομαι σε εσάς και συνεπώς στην αγαπημένη μου πατρίδα, τη Γαλλία. Συγκλονισμένη από την πολύ μεγάλη θλίψη που ένιωσα κατά την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι, δεν μπορώ να παραμείνω σιωπηλή, διότι η σιωπή, για μένα, θα ήταν αποδοχή αυτής της φρίκης και αυτής της βλασφημίας κατά του Μυστικού Δείπνου του Ιησού Χριστού, του Κυρίου μου και Θεού μου. Ως Γαλλίδα πολίτης και ως ορθόδοξη χριστιανή μοναχή, δεν μπορώ να σιωπήσω μπροστά σε αυτή την αθλιότητα. Ζω στην Ελλάδα και είμαι εγγεγραμμένη στο Γαλλικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη από το 1985, χρονιά που έγινα δόκιμη και στη συνέχεια μοναχή στο Μοναστήρι της Αναλήψεως στη Δράμα. Ήμουν τότε 21 ετών και μέχρι τότε ζούσα στη γενέτειρά μου, τη Γαλλία. Οφείλω πολλά στη Γαλλία, τη γλώσσα της, τον πολιτισμό της που είναι τόσο λαμπρός και τόσο βαθύς, την παράδοσή της που μετράει χιλιετίες σε όλους τους τομείς και πάνω απ’ όλα την πίστη που βρήκα στον Ιησού Χριστό. Χάρη στη Γαλλία, μπόρεσα να απολαύσω όλα αυτά τα αγαθά. Αλλά σήμερα πρέπει να αντιμετωπίσω αυτή τη σιχαμερή παρακμή των ηθών που δεν έχουν καμία σχέση με τη Γαλλία και καμία σχέση με αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ξεκινώντας από αυτή τη φρικτή βλασφημία κατά του Μυστικού Δείπνου του Κυρίου Ιησού Χριστού, ας θυμηθούμε ότι αυτός ο Μυστικός Δείπνος προηγήθηκε της θυσίας Του πάνω στον Τίμιο Σταυρό για τη σωτηρία του κόσμου, των τρομερών βασάνων που υπέστη, Αυτός, ο αθώος, για όλους τους ανθρώπους. Πώς μπορεί να γίνει αποδεκτό αυτό το τρομερό γεγονός στη Γαλλία, χώρα με χριστιανική παράδοση; Πώς μπορεί να γίνει αποδεκτή μια τέτοια έλλειψη σεβασμού στη χώρα της δημοκρατίας;

Όλα αυτά οργανώθηκαν από ανθρώπους που δεν αγαπούν ούτε τη Γαλλία, ούτε την ανθρώπινη αξιοπρέπεια! Τι ντροπή, τι φρίκη! Και αυτό σε παγκόσμια κλίμακα! Τι ταπείνωση για τη Γαλλία αυτή η παρωδία της έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων! Ας σκεφτούμε τα εκατομμύρια των θεατών που πληγώθηκαν, σοκαρίστηκαν, αηδίασαν… Όχι, αυτό δεν εκπροσωπεί ούτε τη Γαλλία, ούτε τους Γάλλους, αλλά τις δυνάμεις του Σκότους που προώθησαν αυτή την τελετή.

Ένα άλλο θέμα, τα παιδιά… Σκέφτηκαν τα παιδιά; Πρώτα αυτό το παιδί που συμμετείχε σε αυτή τη βλάσφημη σκηνή και μετά όλα εκείνα που έπρεπε να παρακολουθήσουν, έκπληκτα, αυτές τις φρίκες. Έλεος για αυτά! Έλεος για αυτούς τους αθώους! Ούτε εδώ έδειξαν έστω και λίγη ευσπλαχνία… καταλαβαίνουμε πολύ καλά ποιος είναι ο στόχος τους! Καημένη Γαλλία. Και αυτό στο όνομα της ελευθερίας, αλλά για ποια ελευθερία μιλάμε; Μια ελευθερία που καταστρέφει δεν είναι ελευθερία! Εδώ, θέλουν να καταστρέψουν τα πάντα: τη Γαλλία, τη θρησκεία, την ιστορία της, τις παραδόσεις της, τους ανθρώπους, τα παιδιά, τον πολιτισμό και σταματώ εδώ!

Ο στόχος της παγκοσμιοποίησης είναι αυτή η δικτατορία που οι δυνάμεις του σκότους προετοιμάζουν εδώ και καιρό.

Θα τελειώσω με τα λόγια του Χριστού: «Θαρσείτε, εγώ νενίκηκα τον κόσμο». Κανείς, όχι κανείς και καμία γήινη δύναμη δεν μπορεί να πολεμήσει τον Χριστό. Ο Ιησούς να ελεήσει τη Γαλλία. Θα ελεήσει αν προσευχηθούμε όλοι.

Μέσα σε αυτή τη φρίκη, θα ήθελα επίσης να εκφράσω τη χαρά μου για την καλή και υγιή αντίδραση των Γάλλων, είτε είναι πιστοί είτε άθεοι, μουσουλμάνοι, εβραίοι κλπ. εναντίον αυτής της αθλιότητας και αυτής της βλασφημίας. Για μένα, αυτοί είναι οι πραγματικοί εκπρόσωποι της Γαλλίας!

Και πάνω απ’ όλα, ας μην μιλάμε για επιτυχία γιατί θα ήταν κοροϊδία μιας προφανής πραγματικότητας! Η αποδοκιμασία ολόκληρου του κόσμου δεν μπορεί να είναι συνώνυμο της επιτυχίας!

Ως κάτοικος της Ελλάδας, θέλω επίσης να σας εκφράσω την έκπληξη και τη δυσαρέσκεια των Ελλήνων όταν συνειδητοποίησαν ότι ο ύμνος τους, ο ελληνικός ύμνος, δεν ακούστηκε, όπως πάντα συμβαίνει σε κάθε τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων.

Παρακαλώ δεχτείτε, κύριε Πρέσβη, την έκφραση της βαθιάς εκτίμησής μου.

 

Αδελφή Ιουλιανή

https://enromiosini.gr/arthrografia/epistoli-monachis-i-m/