Τετάρτη 7 Αυγούστου 2024

Κομοτηνή: Υμνοι για τον σφαγέα των Ελλήνων!

Οργή και προκλητικές σκηνές στη συναυλία της Τουρκοκύπριας τραγουδίστριας Ισιν Καράκα σε κεντρική πλατεία της πόλης

Οργή και αγανάκτηση προκαλούν οι απαράδεκτες και προκλητικές σκηνές κατά τη διάρκεια συναυλίας στην Κομοτηνή την περασμένη Κυριακή, όπου ακούστηκε ο ύμνος που εξυμνεί τον σφαγέα των Ελλήνων της Σμύρνης, τον Κεμάλ Ατατούρκ!

Συγκεκριμένα, την Κυριακή 4 Αυγούστου ο Σύλλογος Επιστημόνων Μειονότητας οργάνωσε συναυλία της Τουρκοκύπριας τραγουδίστριας Ισιν Καράκα σε κεντρική πλατεία της πόλης, η οποία πριν από το τέλος ανέβασε μικρά παιδιά στην υπερυψωμένη πίστα και άρχισε να τραγουδάει το «Εμβατήριο της Σμύρνης του Κεμάλ»! Πρόκειται για ένα τραγούδι γεμάτο μίσος για τους Ελληνες, που εξυμνεί τις σφαγές του Κεμάλ κατά του Μικρασιατικού Ελληνισμού στο ολοκαύτωμα της Σμύρνης, ενώ οι διοργανωτές ευχαρίστησαν με έμφαση τον Τούρκο πρόξενο για την πλήρη χορηγία της εκδήλωσης.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι ο χώρος παραχωρήθηκε από τον Δήμο Κομοτηνής με συγχρηματοδότηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης (ΠΑΜΘ). Οπως γράφει η ιστοσελίδα komotinipress.gr, δόθηκε χορηγία 2.000 ευρώ από την ΠΑΜΘ! Για την αδιανόητη αυτή κίνηση που προσέβαλε τους Ελληνες το υπουργείο Εξωτερικών δεν έχει προχωρήσει σε κάποια ενέργεια, γεγονός απαράδεκτο, αλλά δεν προκαλεί πλέον καμία απορία αφού τα αντανακλαστικά της εξωτερικής μας πολιτικής σε τέτοια θέματα είναι σκοπίμως ανύπαρκτα και στο πνεύμα της πολιτικής του κατευνασμού, των υποχωρήσεων και της μη έντασης με την Τουρκία που ακολουθεί η ελληνική κυβέρνηση. Θυμίζουμε ότι στις 24 Ιουνίου και με αφορμή τη συμπλήρωση 29 χρόνων από τον θάνατο του Σαδίκ Αχμέτ ο Τούρκος πρόεδρος είχε μιλήσει για «τουρκική μειονότητα στη Δυτική Θράκη». «Παρακολουθούμε όλα τα βήματα της Ελλάδας και επεμβαίνουμε σε περίπτωση ανάγκης. Συνεχίζουμε να προστατεύουμε την “τουρκική μειονότητα” στη Δυτική Θράκη» είχε πει. Οπως αναφέρει ο Νίκος Αρβανίτης στο komotinipress.gr, πιθανόν πρόκειται για αντίποινα των Τούρκων στο πρόσφατο επεισόδιο με τη Δέσποινα Βανδή, η οποία αρνήθηκε να τραγουδήσει με φόντο τη φωτογραφία του Κεμάλ στη σκηνή, κι έτσι το ψευδοκράτος έστειλε την Ισιν Καράκα να τραγουδήσει το «Εμβατήριο της Σμύρνης» στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής.

Θυμίζουμε ότι η Δέσποινα Βανδή πριν από 20 μέρες ακύρωσε την τελευταία στιγμή συναυλία της στη Σμύρνη γιατί είχαν αναρτηθεί αφίσα του Κεμάλ Ατατούρκ στον χώρο της εκδήλωσης και η τουρκική σημαία, που είχε ζητήσει να κατέβουν, πράγμα που δεν έγινε κι έτσι η ίδια αρνήθηκε να βγει να τραγουδήσει.

Η τραγουδίστρια, υπερασπιζόμενη την κίνησή της, τόνισε στη συνέχεια ότι θα αποτελούσε προσβολή τνα συμμετάσχει σε οποιαδήποτε εκδήλωση, η οποία θα έφερε την εικόνα του Κεμάλ. «Θα αποτελούσε προσβολή της ιστορικής μνήμης η εμφάνιση οποιουδήποτε Ελληνα καλλιτέχνη σε εκδήλωση με φόντο γιγαντοαφίσα σημαία του Κεμάλ Ατατούρκ. Πόσο μάλιστα με την επέτειο 50 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο» είχε δηλώσει.

https://www.dimokratia.gr/ellada/581185/komotini-ymnoi-gia-ton-sfagea-ton-ellinon/