Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Έγκυος με καρκίνο πάλεψε μέχρι τέλους για τη ζωή της και του παιδιού της

Από το Αφήστε με να ζήσω!

Nancy Flanders για το LiveAction, στις 8 Απριλίου 2024 – 

Η Jessica Hanna, σύζυγος και μητέρα τεσσάρων παιδιών, έφυγε προ ημερών από τη ζωή, αφού πολέμησε γενναία με τον καρκίνο που διαγνώσθηκε ενώ ήταν έγκυος. Αρνήθηκε την έκτρωση, και πριν «φύγει» δήλωσε: «Η ζωή είναι ένα σχολείο για τη ψυχή. Και ο θάνατος είναι η μέρα αποφοίτησης της ψυχής »

Έγραψε στον λογαριασμό της στο Instagram @blessed_by_cancer, ο σύζυγός της: «Στις 20:02 το Σάββατο 6 Απριλίου 2024, η όμορφη σύζυγός μου Τζέσικα έφυγε ειρηνικά για την αιωνιότητα. Ήταν πολύ ήρεμη και περιτριγυρισμένη από την αγαπημένη μας οικογένεια καθώς άφηνε την τελευταία της πνοή. Ο καρκίνος ήταν πολύ επιθετικός. Υπέφερε γαλήνια, και χωρίς φόβο στις τελευταίες της μέρες. Παρακαλώ να έχετε την οικογένειά μας στις προσευχές σας».

Η Jessica είχε παρατηρήσει ένα εντύπωμα στο στήθος της, το οποίο οι γιατροί αρχικά το χαρακτήρισαν ως καλόηθες. Αλλά το 2020, ενώ ήταν έγκυος στο τέταρτο και μικρότερο παιδί της, ζήτησε από τον γυναικολόγο της να ελέγξει ξανά το  εντύπωμα αυτό. Αυτή τη φορά, έμαθε ότι στην πραγματικότητα ήταν ένας όγκος 13 εκ. και επρόκειτο για τελικού σταδίου καρκίνο του μαστού, (σταδίου 4), που είχε προσβάλει και ορισμένους λεμφαδένες. Τότε ήταν 14 εβδομάδων έγκυος και αρκετοί γιατροί τη συμβούλεψαν να κάνει έκτρωση. Η Τζέσικα αρνήθηκε.

ypakoh mexri teloys 02

Η Τζέσικα πίστευε πολύ στο Θεό και θεωρούσε την ανθρώπινη ζωή δικό Του δώρο.  Όταν, ενώ ήταν έγκυος έμαθε ότι είχε καρκίνο, αποφάσισε να κατευθύνει τη ζωή της σύμφωνα με τη θρησκευτική της συνείδηση. Ένιωσε πως είναι μία περίπτωση όπως εκείνες για τις οποίες τίθεται το ερώτημα: «Τί πρέπει να κάνει η έγκυος γυναίκα όταν η ζωή της είναι σε κίνδυνο;»

Δύο ημέρες μετά τη διάγνωση, η Τζέσικα, έφτιαξε έναν λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για να μοιραστεί με άλλους το «ταξίδι της» και γιατί είχε ανάγκη από ανθρώπους προσευχής.  Στα τελευταία χρόνια είχε περισσότερους από 40.000 ακολούθους.

«Σκέφτηκα- έλεγε η ίδια- ότι καμιά δοκιμασία δεν πρέπει ποτέ να πηγαίνει χαμένη». «Δεν ξέρω προς τα πού με πηγαίνει ο Θεός. Θα με οδηγήσει στο μονοπάτι όπου θα με δουν να πεθαίνω με υπακοή, μέσα στη χάρη και το έλεός Του; Ή μήπως ο Θεός θα δείξει με εμένα ένα θαύμα;»

Η Jessica ζήτησε πολλές γνώμες από διαφορετικούς γιατρούς πριν αποφασίσει πώς να προχωρήσει. Αφού αρνήθηκε την έκτρωση, ξεκίνησε χημειοθεραπείες ελπίζοντας να νικήσει τον καρκίνο. «Πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι η χημειοθεραπεία μπορεί να είναι στην πραγματικότητα αρκετά ασφαλής κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης», είπε. «Εγώ επέλεξα τη μέση οδό όπου θα έκανα χημειοθεραπεία αλλά με κάποιες τροποποιήσεις…» Και πρόσθεσε: «Η έκτρωση δεν ήταν καθόλου απαραίτητη. Η πρόγνωσή μου δεν θα άλλαζε. Το θεραπευτικό μου σχέδιο δεν άλλαξε, είτε έγκυος, είτε μή έγκυος».

Μήνες αργότερα και δύο εβδομάδες αφότου γέννησε τον γιο της, οι εξετάσεις της Jessica δεν έδειχναν σημάδια καρκίνου και η διάγνωσή της άλλαξε σε θεραπεύσιμη. Επαίνεσε το νεογέννητο γιο της, γιατί αν δεν είχε μείνει έγκυος, δεν θα πήγαινε στο γιατρό ζητώντας να επανελεγχθεί η παραμόρφωση στο στήθος της.

Όμως στις 12 Δεκεμβρίου του 2022, ο καρκίνος της επέστρεψε.  Ήταν πάλι σταδίου 4 και θεωρήθηκε προχωρημένος. Παρά τις θεραπείες, ο καρκίνος της εξαπλώθηκε σε περισσότερους λεμφαδένες, στα οστά και στους πνεύμονές της.

Τον Ιανουάριο του 2023, η Jessica δημοσίευσε το εξής στον λογαριασμό της στο Instagram: «Στη ζωή μου, καθώς κοιτάζω πίσω, δοξάζω τον Θεό για τις δύσκολες στιγμές, επειδή εκείνες ήταν οι ευκαιρίες με τις οποίες με κάλεσε κοντά Του. Ήταν οι φορές που τελικά πάτησα στα πόδια μου και απογύμνωσα τον εαυτό μου από τον κόσμο, άδειασα τον εαυτό μου από τα προσωρινά πράγματα , για να γεμίσω την ψυχή μου με τα αιώνια».

Η Τζέσικα επέζησε για περισσότερο από ένα χρόνο μετά την επιστροφή του καρκίνου της τον οποίο πολέμησε με γενναιότητα. Σε μια από τις τελευταίες της αναρτήσεις στο Instagram τη Μεγάλη Παρασκευή , έγραψε: «Να θυμάστε με βεβαιότητα– μετά από κάθε Μεγάλη Παρασκευή έρχεται η Κυριακή του Πάσχα. Μετά το θάνατο έρχεται η Ανάσταση – ο Χριστός μας έκανε αυτό το δώρο. Να είστε λοιπόν χαρούμενοι στις δοκιμασίες σας, γιατί ο Χριστός μετέτρεψε τις δοκιμασίες μας σε λύτρωση, όταν ξεψύχησε στον Σταυρό. Μην απελπίζεστε, αντίθετα να προσφέρετε και να χαίρεστε! Η Μεγάλη Παρασκευή σας θα γίνει σύντομα Κυριακή του Πάσχα… Αρκεί να σηκώσετε πρώτα τον σταυρό σας και να μην ζητήσετε να απομακρυνθείτε από αυτόν».

https://enromiosini.gr/arthrografia/egkyos-me-karkino-palepse/