Σάββατο 19 Αυγούστου 2023

Υπουργείο Υγείας Κύπρου: η Eris παραλλαγή χαμηλού ρίσκου, τα δεδομένα που έχει κοινοποιήσει το (ECDC) «δεν εμπνέουν ιδιαίτερη ανησυχία».

 

Σταθερότητα καταγράφεται στον αριθμό νέων κρουσμάτων κορωνοϊού, δήλωσε η Διευθύντρια των Ιατρικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας, Ελισάβετ Κωνσταντίνου, η οποία είπε ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία κατά μέσο όρο καταγράφονται περίπου χίλια νέα περιστατικά την εβδομάδα.

Μιλώντας στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, με αφορμή τη νέα παραλλαγή του κορωνοϊού Eris, η οποία έχει ήδη εντοπιστεί σε περισσότερες από 50 χώρες, μεταξύ των οποίων και στην Κύπρο, η κ. Κωνσταντίνου έκανε λόγο για παραλλαγή χαμηλού ρίσκου, εξηγώντας ότι τα μέχρι σήμερα δεδομένα που έχει κοινοποιήσει το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) «δεν εμπνέουν ιδιαίτερη ανησυχία».

Κληθείσα να αναφέρει εάν καταγράφεται αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες εβδομάδες, η Διευθύντρια των Ιατρικών Υπηρεσιών είπε πως δεν φαίνεται συγκριτικά με τις προηγούμενες εβδομάδες να υπάρχει αύξηση...18/8/23 philenews

dimpenews.com