Κυριακή 18 Ιουνίου 2023

Σκληρές ἀλήθειες πού καῖνε τήν ὑγειονομική χούντα

Για το βακτήριο στρεπτόκοκκος, που το τελευταίο διάστημα προκαλεί σοβαρές λοιμώξεις σε άτομα στην Ελλάδα, που οδηγούν ακόμη και στο θάνατο, όπως στην περίπτωση του 8χρονου αγοριού από την Ημαθία, μίλησε στον FOCUS FM 103.6 και τον Στέφανο Δαμιανίδη, ο λοιμωξιολόγος, Ιωάννης Καβαλιώτης.

«Ο στρεπτόκοκκος δεν είναι ένα μικρόβιο σπάνιο, είναι γύρω μας, υπάρχει παντού, εδώ και χρόνια, αιώνες. Αυτό το μικρόβιο κάνει απλές λοιμώξεις, φαρυγγίτιδες, αμυγδαλίτιδες με ένα απλό αντιβιοτικό περνάει. Σπανιότατα, μπορεί να κάνει βαριά λοίμωξη στο άτομο» ανέφερε αρχικά ο κ. Καβαλιώτης.

«Στο “Λοιμωδών” ήμουν 32 και πλέον χρόνια και ποτέ δε θυμάμαι θάνατο από τον απλό στρεπτόκοκκο, που κάνει τις απλές λοιμώξεις. Αυτή η αύξηση των κρουσμάτων αποδίδεται σε τρία αίτια, σε ανοσολογικό χρέος, στους εγκλεισμούς και τη μείωση της ανοσίας λόγω των εγκλεισμών και στην εξασθένηση του ανοσιακού συστήματος», συμπλήρωσε

Ο κ.Καβαλιώτης συνέχισε ως εξής:
«Δεν έχει αποδειχθεί ότι η λοίμωξη στον κορωνοϊό μπορεί να προκαλέσει καταστολή της ανοσίας και σε πόση χρονική διάρκεια(…) Από την άλλη,το εμβόλιο έχει αποδειχθεί ότι καταστέλλει μερικώς το ανοσιακό σύστημα, μερικώς και όχι όλοι, με αποτέλεσμα να μη μπορούν να ανταπεξέρχονται σε νέους ιούς»

«Δε χρειάζεται ιδιαίτερος πανικός (σ.σ. για το στρεπτόκοκκο). Προσπάθειες για εμβόλιο για το στρεπτόκοκκο γίνονται εδώ και χρόνια, ενώ για τον κορωνοϊό μέσα σε τέσσερις μήνες. Αν και δε μπορεί να θεωρηθεί εμβόλιο αυτό το σκεύασμα για τον κόβιντ γιατί δεν έχει τα γνωρίσματα εμβολίου»

Αναφορικά με το εμβόλιο κατά της κόβιντ υπογράμμισε:
«Στην Ε.Ε. μόνο, έχουν καταγραφεί 50.000 θάνατοι στο σύστημα που παρακολουθεί τις παρενέργειες από το εμβόλιο. Ο οργανισμός φαρμάκων δέχτηκε ότι δεν είναι 50.000, αλλά 11.500, από τις κίτρινες κάρτες που υποκαταγράφονται. Μόνο το 1-2% καταγράφεται. Είναι αποδεκτό ένα εμβόλιο να προκαλεί τόσους θανάτους; Ας μη ξεχνούμε πόσο έχουν αυξηθεί οι καρκίνοι, τα αυτοάνοσα κλπ»

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ