Τετάρτη 31 Μαΐου 2023

Τράπεζα Θεμάτων: Απίστευτες δικαιολογίες για το επιτελικό φιάσκο της ΝΔ – «Φταίει η υπηρεσιακή κυβέρνηση, οι χάκερς, ο ΣΥΡΙΖΑ και η απλή αναλογική»!

Τράπεζα Θεμάτων: Απίστευτες δικαιολογίες για το επιτελικό φιάσκο της ΝΔ – «Φταίει η υπηρεσιακή κυβέρνηση, οι χάκερς, ο ΣΥΡΙΖΑ και η απλή αναλογική»!

Αστεία επιχειρήματα από Άκη Σκέρτσο και Νίκη Κεραμέως για το ψηφιακό μπάχαλο που δημιούργησε η Τράπεζα Θεμάτων στα Λύκεια

Τελικά τι φταίει για το επιτελικό φιάσκο της κατάρρευσης της Τράπεζας Θεμάτων που έχει προκαλέσει αλαλούμ στα Λύκεια χθες και σήμερα, και έχει προκαλέσει απίστευτη ταλαιπωρία σε δεκάδες χιλιάδες μαθητές;

Σύμφωνα με τη σημερινή «γραμμή» της ΝΔ και τα όσα ανεκδιήγητα είπε ο Άκης Σκέρτσος, φταίνε οι… χάκερ, φταίει η υπηρεσιακή κυβέρνηση, φταίει η… απλή αναλογική (!) και ο ΣΥΡΙΖΑ, πάντως οι μόνοι που δεν φταίνε είναι αυτοί που παρέδωσαν αυτό το ψηφιακό μπάχαλο στην υπηρεσία της Παιδείας, δηλαδή η ίδια η κυβέρνηση Μητσοτάκη!

«Επίθεση εναντίον της εκπαίδευσης», χαρακτήρισε ο Αλέξανδρος Κόπτσης, Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, το ψηφιακό πατατράκ που έγινε με την πολυδιαφημισμένη Τράπεζα Θεμάτων, και εκθέτει το Υπουργείο Παιδείας, το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), αλλά και το ΕΔΥΤΕ (Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας), στις εγκαταστάσεις του οποίου φιλοξενούνται οι υποδομές του ΙΕΠ.

Οι σφοδρές αντιδράσεις των εκπαιδευτικών και των μαθητών, προκάλεσαν σπασμωδικές αντιδράσεις από τέως και νυν ιθύνοντες, οι οποίοι από το πρωί έχουν επιστρατεύσει το αφήγημα των «σατανικών χάκερς» που βρήκαν ως νέο… χόμπι το να «ρίχνουν» συνεχώς την Τράπεζα Θεμάτων. Αναβιώσαμε και πάλι σενάρια… κυβερνοεπιθέσεων βγαλμένα από ταινίες, όπως εκείνα που διακινούνταν για μερικό καιρό σχετικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών, που τότε φερόταν πως για τις παρακολουθήσεις μάλλον έφταιγαν οι… «κακοί Ρώσοι» και ο «ξένος δάκτυλος» που απειλούσε τη «σταθερότητα» της «Δημοκρατίας» μας.

Πάντως, ακόμα και αν η Τράπεζα Θεμάτων όντως έχει γίνει «παιδική χαρά» για τους χάκερς, αυτό δεν δίνει κανένα ελαφρυντικό στο επιτελικό κράτος που δημιούργησε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αφού αποδεικνύεται πως το ηλεκτρονικό σύστημα που στηρίζει την εκπαίδευση έμεινε εντελώς ανοχύρωτο και ευάλωτο απέναντι σε κυβερνοεπιθέσεις.

Το πρόβλημα είναι πως στη ΝΔ προτιμούν να αποδώσουν αυτό το φιάσκο μέχρι και σε επίθεση… εξωγήινων, παρά να παραδεχτούν πως το επιτελικό κράτος που υποτίθεται πως ζήλεψαν ακόμα και οι… Ιάπωνες (όπως έλεγε ο Πιερρακάκης), είναι τελικά ξέφραγο αμπέλι.

Αυτό αποδεικνύεται από τη σημερινή ανεκδιήγητη τοποθέτηση του Άκη Σκέρτσου, πάνω στο θέμα. Ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, εμφανίστηκε στο Mega για να αραδιάσει μερικές απίστευτες δικαιολογίες προκειμένου να γίνει η κλασσική αποποίηση ευθυνών που παραδοσιακά πράττει η ΝΔ τα τελευταία 4 χρόνια, για κάθε ζήτημα.

Ο κ. Σκέρτσος ούτε λίγο – ούτε πολύ παρουσίασε την υπηρεσιακή κυβέρνηση του Γιάννη Σαρμά ως άχρηστη. «Είναι μια καθημερινή μάχη. Προφανώς εδώ θα μπορούσαμε να το έχουμε αποτρέψει. Όμως, θυμίζω ότι αυτή τη στιγμή δεν είναι η ΝΔ στην κυβέρνηση είναι υπηρεσιακή», είπε ανερυθρίαστα ο Άκης Σκέρτσος, ρίχνοντας ευθύνες σε μια κυβέρνηση που ορκίστηκε πριν 3 ημέρες! Λες και αν ήταν η ΝΔ στην κυβέρνηση, θα είχαμε… διαφορετική Τράπεζα Θεμάτων και όχι την ίδια που έχουμε τώρα!

Οι απίστευτες δηλώσεις του κ. Σκέρτσου δεν σταμάτησαν εκεί όμως. Αντί να δώσει εξηγήσεις για το επιτελικό φιάσκο με «σφραγίδα» της ΝΔ, έφτασε σε σημείο να κατηγορήσει τον… ΣΥΡΙΖΑ και την… απλή αναλογική (!), διότι δεν βγήκε αυτοδύναμη η κυβέρνηση Μητσοτάκη ώστε να μπορεί να σταματάει τους… κακούς χάκερς. Άλλα αντ’ άλλα της Παρασκευής το γάλα, δηλαδή.

Η δε Νίκη Κεραμέως ακολουθώντας το ίδιο αφήγημα, είπε για το φιάσκο της Τράπεζας Θεμάτων: «Θεσμικά μη με ρωτάτε. Δεν είμαι υπουργός ξέρετε»! Μετά από μόλις τρία 24ωρα αποχώρησης της από το υπουργείο Παιδείας, η κυρία Κεραμέως ουδέν λάθος αναγνωρίζει, παρόλο που ήταν υπουργός όταν φτιάχτηκε η Τράπεζα Θεμάτων, όταν διαφημίστηκε το σύστημα ως φοβερή καινοτομία και όταν η ίδια οργάνωσε τη λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας!

Εντωμεταξύ, η Τράπεζα Θεμάτων δεν είναι η μοναδική πλατφόρμα που καταρρέει με το παραμικρό. Μόλις σήμερα, με το που έγινε η εκκίνηση για υποδοχή αιτήσεων από την πλατφόρμα για το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού Εργαζομένων – Ανέργων περιόδου 2023-2024, το σύστημα κατέρρευσε λόγω μεγάλης επισκεψιμότητας.

Το μόνο που μένει τώρα, είναι να βγουν στελέχη της ΝΔ και να πουν πως δαιμόνιοι χάκερς έκαναν μια οργανωμένη επίθεση από 140 χώρες, για να «ρίξουν» και το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού, γιατί παραφύλαγαν πότε θα αποχωρήσει ο «εγγυητής σταθερότητας και ασφάλειας» που λέγεται κυβέρνηση Μητσοτάκη…