Είναι πασιφανές ότι ως άνθρωποι, ως λαός, ως κοινωνία, ως Έθνος έχουμε φθάσει στο τέλμα. Ο διάβολος, τον οποίο δυστυχώς πολλοί από εμάς δεν υπολογίζουμε, κυβερνά και εξουσιάζει τον τόπο μας και έχει αλλοτριώσει τα πάντα.
Ο λαός, ο θεματοφύλακας της πίστεως και του Συντάγματος, υποτίθεται, εν πολλοίς κοιμάται τον ύπνο του δικαίου και αρχίζει να συνηθίζει και να αρκείται στα διάφορα …pass.
Οι πολιτικοί μας, οι περισσότεροι τουλάχιστον, έχουν βυθίσει αύτανδρο το σκάφος της Ψαροκώσταινας.
Στα καθ’ ημάς, στην Εκκλησία, αν ζούσε στις μέρες μας ο Άγ. Γρηγόριος ο Θεολόγος σίγουρα θα εκφραζόταν με το ίδιο παράπονό του: «…τα της Εκκλησίας αποίμαντα… ο πλούς εν νυκτί, φανός ουδαμού…». Και αν ζούσε ο Μεγάλος Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος θα τους έπαιρνε και θα τους σήκωνε όλους αυτούς!
Δυστυχώς, στις πονηρές αυτές ημέρες που ζούμε νιώθουμε «ως πρόβατα μη έχοντα ποιμένα» και έχουμε μείνει απροστάτευτοι από τους σύχρονους βαρείς λύκους, που ζητούν να μας κατασπαράξουν, άλλοι με τα λόγια τους και άλλοι με τις επιλογές και τις πράξεις τους.
Είμαστε ίσως η μοναδική χώρα στόν κόσμο που η αγάπη προς την Πατρίδα καλείται εθνικισμός και η έκφραση πατριωτικού λόγου θεωρείται ακροδεξιό παραλήρημα. Που η φύλαξη των συνόρων θεωρείται ξενοφοβία. Που η ανησυχία των πολιτών για την εισβολή των λαθρο- ή μη –μεταναστών, καλείται ρατσιμός. Που προδοτικές συμφωνίες βαπτίζονται «εθνικά επωφελείς». Που η κατοχή και η σκλαβιά αποκαλούνται «ευημερία». Που η ιστορία ξαναγράφεται. Που η γλώσσα κατακρεουργείται. Που η πίστη χλευάζεται. Που η οικογένεια πολεμείται και υπερφορολογείται.
Και σαν να μην μας έφταναν όλα αυτά, βάλαμε τραβεστί να διαβάζουν Χριστουγεννιάτικες ιστορίες σε νήπια παιδικού σταθμού στη Θεσσαλονίκη… Λες και δεν είχαμε καταξιωμένες γιαγιάδες και παππούδες για να τα διαβάσουν έπρεπε να δώσουν αυτό το ρόλο στα εκτρώματα της φύσης. Θα ήταν ευλογία και μέγιστη η ωφέλεια για τα μικρά αυτά παιδιά αν τα παραμύθια τους τα διάβαζε η καταξιωμένη ηθοποιός Ξένια Καλογεροπούλου με τη γλυκιά φωνή της που ανάλωσε τη ζωή της στο παιδικό παραμύθι και στις παιδικές θεατρικές παρατάσεις ή η μεγάλη ηθοποιός, σκηνοθέτης, σεναριογράφος και συγγραφές παιδικών βιβλίων Κάρμεν Ρουγγέρη. Προτίμησαν τις ταλαιπωρημένες από τις καταχρήσεις  φωνές των dragg queens!!
Το εύλογο, νομίζω, ερώτημά μου είναι ποιοί γονείς αποφάσισαν να επιτρέψουν στα παιδάκια τους να συμμετάσχουν σ’ αυτό το όργιο; Αλλά και ποιός σύλλογος γονέων επέτρεψε σε (δημόσιο;) νηπιαγωγείο τέτοιου είδους ενέργεια; Πού ήταν η τοπική Εκκλησία σε όλο αυτό το ανοσιούργημα; Πού η βαθειά θρησκευόμενη τοπική κοινωνία; Πού τα Χριστιανικά Σωματεία της αγιοτόκου Θεσσαλονίκης; Όλοι τήρησαν σιγή ιχθύος!
Αν ζούσε ο Καντιώτης ή ο Παντελεήμων Χρυσοφάκης, θα σειόταν η Θεσσαλονίκη!…
Σβήνει η Ελλάδα μας! Την Ελλάδα που δεν την πολεμά κάποιος εξωτερικός εχθρός, ούτε υποβόσκει κάποια ασύμμετρη απειλή. Την Ελλάδα αποφάσισαν να την πεθάνουν κάποιοι ψευδοπροοδευτικοί, εθνομηδενιστές, διεθνιστές, αντίχριστοι, αναίσχυντοι από τις Κλαζομενές, που ο λαός μας τους τίμησε με την ψήφο τους για να δουν μια καλύτερη μέρα, κι αυτοί (όλοι από την Μεταπολίτευση και μετά) λυσσούν να γκρεμίσουν κάθε ιερό και όσιο της φυλής μας και να θάψουν και να αφανίσουν την Πατρίδα μας από προσώπου γης.
Αντί να προστετέψουν τα παιδιά μας, ψηφίζουν νόμους, λαμβάνουν αποφάσεις, εφευρίσκουν δραστηριότητες, δημουργούν δράσεις που πονηρεύουν, διαστρέφουν και προσπαθούν να αντιτάσσουν τα παιδιά μας κατά της ίδιας τους της φύσης! Και μείς τι κάνουμε; Τους ανεχόμαστε και τους ψηφίζουμε.
Γιαυτό λέω και επαναλαμβάνω συχνά τελευταία ότι δεν υπάρχει σωτηρία! Μόνο ο Θεός μπορεί να μας σώσει αν δεν μας βαρέθηκε! 
«Ίλεως γενού ημίν τε και αυτοίς» Χριστέ!